A murit Jeanne Moreau. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Jeanne Moreau aArticol preluat de pe agerpress.ro

Actrița Jeanne Moreau, o legendă a cinematografiei franceze, a murit la Paris la vârsta de 89 de ani, a anunțat luni agentul de presă al artistei, citat de AFP.

Jeanne Moreau, o actriță cu o frumusețe senzuală și o inimitabilă voce cu accente grave, care i-a fascinat pe unii dintre cei mai mari regizori de film din Franța pe parcursul unei cariere de 65 de ani, a fost descoperită decedată în reședința ei din Paris, a precizat pentru AFP Jeanne d’Hauteserre, primarul celui de-al optulea arondisment din capitala franceză, confirmând astfel o informație publicată în revista Closer.

Potrivit mai multor surse, Jeanne Moreau a fost găsită decedată luni dimineață de o femeie care făcea menajul în locuința artistei.

Născută pe 23 ianuarie 1928 la Paris, Jeanne Moreau, al cărei tată era proprietarul unui restaurant, iar mama, britanică, era dansatoare, a jucat în peste 130 de filme și a devenit celebră cu rolul interpretat în filmul “Jules et Jim”, regizat de Francois Truffaut.

Puteți citi articolul în întregime aici:

https://www.agerpres.ro/cultura/2017/07/31/a-murit-actrita-franceza-jeanne-moreau-12-00-49

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× eight = 24

     

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>