AM DANSAT CU O SPIOANĂ

0
11

Gabriela Dramba
sursă foto: EVZ

Am citit în Evenimentul zilei de ieri, 19 iunie, un articol de pe ultima pagină cu titlul  Povestea româncei care i-a sucit mințile ”impăratului” canibal Bokassa . E scris de Răzvan Gheorghe.
Era vorba  despre Gabriela Drâmbă. Informațiile din articol sunt discutabile, pentru că e vorba de peste 45 de ani de atunci. Am verificat cu prietenii mei, Daciana și Nelu Cojocărescu (mi-au fost nași  la unica mea căsătorie) și într-adevăr, Gabriela a fost la mine acasă, la un Revelion din acea perioadă (1974 sau 75 ,pe acolo). În casa din  bd.Ana Ipătescu nr 2 veneau la mine și 50-60 de persoane. Duduia a venit cu un amic comun, om care lucra în turism. Am știut de atunci că e ceva cu Bokassa, dar n-aveam cum să aprofundez, fiind gazdă și căutând să mă ocup de toată lumea, păzind colecția de San Antonio originale (care a și dispărut în acea noapte, dar asta e o altă poveste). Știu doar că Daciana purta la un moment dat o perucă blondă spectaculoasă, gen Angela Davis și mi-a zis că e de la Gabriela. Acum am aflat că nu i-a lăsat-o cadou, cum ar fi fost frumos. Cu madam Bokassa, cum îi ziceau băieții am și dansat, pentru că așa procedează o gazdă bună. Ea a povestit mai mult cu fetele pentru că crouchon-ul preparat de mine era suficient de tare. Vă zic rețeta altă dată. Unii o compătimeau că merge la ”canibal”, dar ea a dat de înțeles că e în misiune. Am uitat povestea, cum sunt multe altele din tinerețea mea, dar articolul m-a stârnit, am verificat cu cei amintiți și profit de ocazie să le urez vacanță plăcută și La mulți ani, Cojo!
Din articol am aflat că se învârtea în cercuri înalte, printre nomenclaturiști. N-am știut, dar vorba băieților din Piața Romană, ”suntem o țară de cumnați”! E vorba de găștile din anii 60-70 din Romană și Amzei care includeau adolescenți și tineri din toate categoriile sociale, animate de interese comune ca muzică, sport, femei , petreceri și băutură.
Gabriela nu este rudă cu marele campion de scrimă Ionel Drâmbă! Asta știu sigur!

Povestea româncei care i-a sucit mințile „împăratului” canibal Bokassa!

http://evz.ro/povestea-romancei-imparatul-bokassa.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here