AM MAI SPERAT O DATĂ! 11.07

foto: Reuters / Benoit Tessier

foto: Reuters / Benoit Tessier

Am urmărit cu maximă trăire partida de la Wimbledon. Văd și declarațiile patetice ale lui CTP, care pe lângă laude a strecurat și două-trei adevăruri privind lipsa de combativitate, privind defensiva excesivă a Simonei. Dacă pierdea pe mâna ei, atacând, atunci era minunat, zicea încruntatul.* Un joc extrem de echilibrat a fost.Scorul o arată. Estetic nu pot spune că au fost multe momente de spectacol, dar intensitatea a fost totală. Este J. Konta mai bună pe iarbă? Se pare că da. A avut toate atuurile. Public, arbitru, teren. *Simona, la conferința de presă, a vorbit lucid, matur, echilibrat.*Ilie Năstase spunea că e mai important să cîștige un Mare Șlem decât să ajungă, prin jocul punctelor, pe primul loc în lume. A acuzat presa (și are dreptate) care tot insistă pe acest loc, care nu înseamnă nimic deosebit, dacă nu obții trofee. * Simona se menține de 3 ani în TOP 10. Asta e o performanță reală! Presa britanică a lăudat-o. *Eu rămân cu impresia absolut neplăcută din final. Arbitrul de scaun a fost din nou nesimțit cu Simona în în cel puțin trei situații. S-a făcut că plouă la secundele neregulamentare ale britanicei, când servea, a intervenit peste tușieri și a făcut-o greșit. Acel țipăt din timpul schimbului de mingi, îl obliga pe oricare arbitru să ceară rejucarea. Simona s-a oprit. Nu vezi des așa ceva. Dacă mai marii tenisului mondial consideră că e bine așa, să nu se supere când spectatori din țări mai puțin evoluate ca Anglia, vor țipa la mingi decisive!

Când venirile la fileu vor fi o obișnuință, nu o dramă, când scurtele nu vor mai fi o problemă, când va ataca așa cum a arătat că poate uneori, probabil că va veni și acea mare bucurie pentru ea și implicit pentru noi. Serva s-a înbunătățit, deplasarea e remarcabilă, uneori uluitoare, reacțiile ei sunt controlate, temperate. Simona a crescut dar să nu uităm un aspect: deocamdată a făcut cât a putut!

Deocamdată este cea mai cunoscută, mai văzută, mai comentată  româncă din LUME!

În GSP din 12.07. scrie despre calitatea jalnică a terenului, despre decibelii Simonei, despre acel 5-4 din setul doi, de unde s-a pierdut totul, graba Simonei de a intra în teren (când Konta era încă la vestiar), nerăbdarea nu aduce rezultate mari, Simona folosește 17 secunde la servă, Konta 27 (ilegal).

One Response to AM MAI SPERAT O DATĂ! 11.07

  1. 1:”Un joc extrem de echilibrat a fost”. :) (zise Yoda.) :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − = two

     

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>