AM PROBLEME CU CV-UL?

3
3

Andrei Partos Psihologul muzical Radio Romania Actualitati 2018Periodic, atunci când câte un tembel vrea să se remarce, câte un cap pătrat vrea să mă pună la punct, apar problemele din biografia mea, scrisă de alții. Contextul nici nu contează acum, dar peste câteva zile voi dezvolta și acest aspect. Ba că am fost sprijinit, că am avut pile, că m-a ajutat securitatea, partidul, BTT-ul, de Soros n-au zis, dar nu e timpul pierdut, ba că lucrez la Stat, nu ca alții care se chinuie în privat. Azi mă refer, din nou (scuze față de cei care au mai citit partea asta, dar trebuie să-i lămuresc pe postacii avizi de Adevăr), strict la partea profesională.
Din decembrie 1989 eu sunt pe cont propriu, demisionând de la B.T.T.  Am lucrat la Curierul național, inclusiv la Pop, Rock & Sport și Pop, Rock & Show, din 1993 am avut propria firmă și de atunci am activat prin ea. Reviste, colaborări cu ziare (Ziua, Țara, Academia Cațavencu, reviste de tot felul) cu evenimente mari și foarte mari. Radio a fost la Costinești (o parte a sezonului 1990 și apoi mai multe veri la Vox Radio Vacanța, ultima fiind în 2001), apoi Radio România Actualități, Radio Total, Radio 21, Radio 2 M Plus (Activ FM), Radio Romantic, iar din 2002 am ajuns, prin concurs, la Radio România Actualități. Iată că am avut tangențe vagi și cu unii „moguli”. Activând pe cont propriu, inventând o revistă proprie (Vox Pop Rock), care a trăit din 1993 până-n 1999, cred că mi-am asumat acest statut de a nu face parte din Sistem. Niciunul. Nicio gașcă, grupare. Nu mă laud cu asta, pentru că am avut de pierdut financiar și poate și social. Dar sunt mândru că-n aproape 28 de ani am fost propriul stăpân. Am contract de colaborare cu Radioul Public. Îl semnăm lunar. Niciodată șefii de acolo nu mi-au impus invitați, muzică, idei. Când am lucrat la privați, am avut probleme cu unii patroni pentru nimicuri și am plecat imediat. Nu e o rușine să lucrezi la Stat, dar eu colaborez cu o Instituție Publică, nu iau pensie de acolo, nu am avantajele angajaților, drepturile lor. Tot traseul menționat a fost unul individual, privat, cu riscuri imense, cu cheltuieli, cu lipsuri, cu salarii medii spre mici, cu responsabilități față de angajați, atunci când au fost. Nu e simplu, nu e ușor, dar eu prin asta înțeleg să fii vertical, liber, independent, pentru mine asta a însemnat să fac ce-mi place, ce mi-am propus, pentru asta am rămas în țară în 1990, deși puteam pleca liniștit în multe direcții.
Mai sunt destule de spus, dar pentru cei care nu au argumente într-o discuție cu mine, pe orice domeniu, rugămintea mea e s-o lase pe asta cu „lucratul la stat” că nu ține!

3 COMENTARII

 1. Domnule Partos,
  Sper ca nu puneti la suflet toate idioteniile pe care le scriu alde tartacuta. Stiti vorba aia : Câinele moare de drum lung si prostul de grija altuia.
  O zi buna si numai soare.
  Gasca de fani din Montreal. 🙂

  • Mulțumesc pentru susținere,Gașca din Montreal, dar trebuie să spun că mă irită astfel de insinuări pe care le tot citesc, aud de peste 40 de ani încoace, în diverse forme. Cele de după 90 au forme asemănătoare cu notele informative, redactate de turnători, din dosarul de la CNSAS. Profesional nu mă afectează, dar moral mă simt nedreptățit, așa că reacționez la 15-20% dintre atacuri.
   Să aveți Sărbători Pascale minunate!
   (Andrei)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here