ARTIȘTII PROPUN (ep. 23): OANA SÎRBU, muzica, filmele și cărțile care mi-au marcat viața

Oana SarbuOana Sîrbu (solistă, actriță) ne propune în această săptămână muzica, filmele și cărțile care i-au schimbat viața.

Despre activitatea artistică a Oanei Sîrbu puteți afla mai multe de pe pagina oficială de Facebook:

https://www.facebook.com/oana.m.sirbu

 

Aveți mai jos recomandările primite de la Oana:

1. Tu esti primavara mea – Pentru complexitatea armoniilor, pentru dramatism, pentru profunzime.

 

2. Ne me quitte pas – cu Brel – pentru poveste, versuri, armonii, interpretare. Interpretare si mesaj, in primul rand (dar, repet, cu Brel)

3. Ceaikovski – Vals Sentimental – pentru… Ceaikovski si pentru ca e o piesa superba care poate fi cantata oricand, in orice perioada de timp.

4. Mai da-mi o speranta – pentru dramatism si modulatiile surprinzatoare si pt interpretarea lui Adrian Daminescu

5. Te iubeam – pt ca e o piesa bine scrisa si are ambele parti strofa si refren in tonalitati diferite si in game minore.

 

Film

once upon a time in america
Once upon a time in America

Pentru regie, joc actoricesc, muzica, dramatism, nostalgia unei epoci apuse.

De departe unul dintre cele mai bune filme care s-au facut vreodata.
 

 

 

Carte

Colectionarul
Colectionarul – pt ca fiecare dintre cele două personaje ale cărții povestește întâmplările dintr-o perspectivă proprie. Cele două narațiuni suprapuse relatează faptele aceleiași realități, dar semnificația lor diferă. O altă calitate a Colecționarului pare a fi modul în care se sugerează drumul dramatic parcurs de personaje întru căutarea propriei identități. Ele trec prin aceleași întâmplări, pe care le povestesc, fiecare în felul său, așa încât, în cele din urmă, portretul fiecăruia se desenează din propria relatare a întâmplărilor și din reflectarea lor în relatarea celuilalt. În Colecționarul se conturează autoportretul unui intelectual care cultivă propria versiune a existențialismului; aceea a unui căutător al propriei identități, așa cum o caută personajele tuturor romanelor lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 4 = two

     

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>