ARTIȘTII PROPUN (ep. 4): ZOIA ALECU, muzica și cărțile care mi-au schimbat viața

Zoia Alecu aPentru această săptămână am apelat la Zoia Alecu, care ne-a propus 5 piese și o carte. Găsiți site-ul artistei aici: http://zoiaalecu.ro/

 

Prieteni patimasi de citit si ascultat muzica ce-ti merge de suflet, e luna in care ne dorim sa lasam goana deoparte, dar gonim zilnic. E luna in care ne propunem sa fim mai atenti cu cei din jurul nostru. va propun o carte si 5 melodii care imbina mintea ascutita cu sensibilitatea sufletului si cu forta cuvantului. Bucurati-va!

 

1. Tina Turner – Private dancer

Este artistul de care ma simt extrem de aproape, ca stil, ca forta, ca muzica, ca stare. De cand am vazut-o prima data in concert live mi-a intrat la suflet. Si este artistul pe care, indiferent de stare, il am cu mine.

 

2. John Farnham – The voice

Eram deja plecata in turneu cu Sfinx Experience cand am auzit piesa asta. Mi-a placut pur si simplu, vocea, felul in care canta pe aer. Din pacate, dupa ce piesa asta a stat in topuri mult, nu am mai auzit de el de-a lungul anilor.

 

3. Melissa Etheridge – I wanna come over

Este o piesa pe care am cantat-o si eu in turneul scandinav cu Sfinx Experience. Este o piesa puternica, cu un mesaj greu de neglijat. De ascultat, prieteni!

 

 

 

4. Alina Manole – Colinda copacului

De o sensibilitate aparte, atat ca vers, cat si ca voce. O piesa care te trage de maneca sa o asculti cu atentie.

 

5. Mircea Baniciu – Esarfa in dar

Una dintre piesele lui Baniciu care imi place in fiece zi, o voce si o interpretare exceptionale. O piesa catre care ma intorc mereu.

 

 

Daniel Keyes – “Flori pentru Algernon”

daniel keyes - flori pentru algernon aEste cartea care mi-a ramas in minte, in mine mult timp dupa ce am citit-o, chiar si acum cand ma gandesc la aceste recomandari. Am recomandat-o multor prieteni, e o carte care te pune pe ganduri, care te face sa-ti pui intrebari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one + = 5

     

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>