B1 TV și România TV, amendate de CNA pentru derapajele din timpul campaniei electorale

CNAPagina de Media a publicat două articole din care aflăm că B1TV și România TV au primit amenzi de 10.000 de lei, respectiv 100.000 de lei, „pentru cazul George Soros, folosit in campania electorala pentru alegerile parlamentare”. Așadar, este vorba despre emisiuni din perioada noiembrie – decembrie 2016. Așteptăm cu interes ca CNA-ul să ajungă „la zi” cu amenzile mai repede! Aveți mai jos cele două articole.

 

Consiliul National al Audiovizualului a amendat postul de televiziune B1 TV cu suma de 10.000 de lei pentru cazul George Soros, folosit in campania electorala pentru alegerile parlamentare. Initial au fost propuneri de 15.000 de lei, din partea Dorinei Rusu, membru CNA, respectiv 5.000 de lei, propunere a lui Răsvan Popescu. Cele doua propuneri nu au primit voturile necesare in primele doua tururi de votare, așa că Radu Herjeu a propus o variantă de mijloc: 10.000 de lei.

Propunerea lui Radu Herjeu a primit sapte voturi pentru si cinci impotriva. Au votat pentru Florin Gabrea, Valentin Jucan, VIorel Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Orsolya Eva Borsos. Impotriva au votat Monica Gubernat, Laura Georgescu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

Vizate de sancțiune au fost emisiuni electorale și de dezbatere de la B1 TV din perioada 11 noiembrie și 9 decembrie 2016.
Puteți citi articolul în întregime aici:
România TV a fost penalizată pentru luna de campanie electorală în care “vinovatul Soroș” a fost una din temele stației. CNA a propus chiar amenda maximă, de 200.000 de lei. Cum s-a votat? Consiliul National al Audiovizualului a amendat postul de televiziune Romania TV cu suma de 100.000 de lei pentru cazul George Soros in perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Suma a fost propusa de Orsolya Eva Borsos si a fost votata de sapte din cei unsprezece membri prezenti la sedinta de azi.

Au votat pentru: Valentin Jucan, Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Rasvan Popescu si Laura Georgescu.

Impotriva au votat Florin Gabrea, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu si Radu Calin Cristea. De menționat că Gabrea, Tufeanu și Dorina Rusu erau pentru amenda maximă, de 200.000 de lei, care însă nu a întrunit numărul minim de voturi (șase).

Puteți citi articolul în întregime aici:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ one = 7

     

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>