HALEP, TUDOSE, PETROȘEL, OLGUȚA, ORESTE… CANICULĂ!

canicula (600 x 329)Aveți aici o selecție a notițelor mele din ultimele zile. Am văzut mai multe filme bunicele, dar pe acestea nu le comentez aici.

Fantastic Show cu cei știuți, Vârciu, Andrei Rădulescu și Ristei, Pepe și Paula jurați de epocă și ușor minoritari, Helciug, Roxana Marcu, Juli Mayaya și un băiat blonduț, pe care nu-l știu (Rareș). Doamna Florența cântă, lălăie  (vorba vine) cu căștile pe ureche…e o minune că echipele recunosc ceva! Cum să recunoști dansul hot-dog al lui Mickey Mouse, dacă n-ai copil, dacă ești adult? A fost  recunoscută Inna , dar și Boney M, de unde am aflat că sunt concurenți sunt foarte tari…Vârciu are un aer plictisit…A venit o probă cu bila, cam neamuzantă…dar cu rezultate remarcabile și intelectuale!!! Liviu a mers destul de bine. A venit Andrei și l-a depășit clar (14-9).Probele muzicale sunt prea puține, așa că m-au pierdut. Magician, teste de atenție, aruncare cu darts de spart baloane…Pepe-Neluțu se implică în jocuri, e un fel de dresor cu bastonul…Abia la final s-a ajuns la impovizație, la hip hop pe alfabet…Julie a fost excelentă…are vocabular bogat! Și iar probe fizice…În final a câștigat echipa lui Vârciu, dar conținutul de divertisment mi s-a părut foarte subține! Plictisiți producători, artiști, moderatori…Vitală vacanța!

* Canicula a trecut de toate cifrele știute! În sudul țării termometrul a depășit  45 de grade la umbră... La nivelul solului au fost 60-65 de grade.  La mare e foarte cald, dar apa e rece… Utile recomandările alimentare și comportamentale la mai toate posturile tv. Chiar și Primarul Firea ne-a asigurat că bucureștenii sunt ajutați de instituțiile medicale. *Mulți oameni s-au refugiat la munte!

* Vorbește corect (TVR1) e o emisiune bine construită și vitală!  E nevoie de zeci de reluări ca să capete efect!

* Hotelul Rex, Internațional din Mamaia este părăsit de 6 ani. Antena 3 a prezentat un material trist despre soarta acelui loc, pe care l-am știut bine. În 1969, 70 am lucrat acolo! De la Viorel Păunescu a ajuns la Adamescu și apoi a rămas așa. Incendiu, asigurare și pauză?  Profesorul  Răzvan Theodorescu sugerează soluția corectă. Naționalizarea și apoi repunerea în circuitul turistic! S. Mizil semnalează și Cazinoul din Constanța, Casa cu Lei care-s monumente și nimeni nu le renovează. Zac în mizerie! Ediție specială cu Maria Coman a generat 0 dezbatere cu sens.

* Ceremonia pentru Helmut Kohl a fost emoționantă. Cea de la Strasbourg. Am văzut discursul lui Bill Clinton. În Germania oficialitățile nu i-au acordat respectul cuvenit și dorit de familie. Nu putea lipsi scandalul!

* Germania a bătut Spania în finala C.E. de tineret! Spaniolii n-au reușit să joace la nivelul lor, n-au fost lăsați de adversarii foarte bine organizați.

* DigiSport 1 matinal a difuzat vineri un scurt interviu cu Boloni. Teribil de clar a spus că cei de la FRF sunt doar ambițioși. Competenți? Never. Dan Dumitrescu se întreba în studio de ce se joacă SuperCupa la Botoșani! Altă aberație federală. De ce să meargă atât două echipe din sud, Viitorul și FC Voluntari? * Despre selecționerul Daum s-au spus adevăruri. Nu are treabă cu reconstricția fotbalului nostru. Măcar să fi dat o idee de joc naționalei.

* Sâmbătă dimineața, la DigiSport1 invitatul lui Viorel Grigoroiu a fost Edi Petroșel (baterist și cofondator Holograf, dar și mare iubitor de sport, stelist convins). Edi mi s-a părut mai informat decât cei doi jurnaliști din studio în domeniul fotbalului stelist!

* La ProTV am văzut un reportaj teribil despre Popești-Leordeni. Dezvoltare haotică, utilități defecte, inundații în case noi, lipsa unor grădinițe, școli, nesimțirea primarului, ș.a.m.d. Dezvoltatorii dau țepe în lanț. Construcțiile sunt garantate 10 ani. În România s-au contruit peste 1 milion de locuințe din 1990 încoace. Ce folos, dacă locatarii se plâng?

* Simona Halep a reluat jocul cu Pironkova și a cîștigat după un meci dificil, cu multe greșeli. E nevoită să joace tot azi, joi, partida următoare. Că așa e la britanici. Plouă, se opresc. Iese soarele se joacă. Unele terenuri nu au aspect de spații pentru o competiție serioasă. Oameni care stau lipiți de marginea terenului, practic nu există tribune, agitație zgomot de pe terenurile alăturate, câini care latră, copii care strigă…atmosferă de bâlci. Parcă tenisul era sportul alb, cu reguli, cu respect, cu „silence, please”, cu oprirea jocului când se vociferează… ceea ce am văzut la Eastbourne cerea cu totul alte calități de la jucători, nu talent, viteză, tehnică…

* După 18,30 a jucat cu Wozniacki... a fost condusă cu 5-2 și a revenit extraordinar la 7-5. A câștigat primul set, iar în al doilea a condus cu 3-0. De acolo s-a rupt ceva în atitudine, joc, motivație. S-a făcut 6-4 pentru daneză, iar setul trei n-a avut istoric, adică l-a pierdut cu 6-1. Primul loc mondial e departe. Oricum au fost momente în care cele două au arătat tenis de calitate. Din câte știu pe Wozniacki a bătut-o foarte rar. Parcă 2 din 5 partide! * Remarcabilă rezistența Simonei în acest turneu cu meciuri maraton, cu întreruperi și condiții neprielnice. Poate va fi mai bine la Wimbledon. * Wozniacki (26) a ajuns în finală cu Plișkova (25 de ani). Finala Karolinelor a fost câștigată clar de cehoaică!

* La Antena 1 sunt emisiuni estivale. Nu la mare, aproape de București, la margine…Cu jocuri de vacanță, cu reclame la înghețată și filmări obsesive ale fundurilor dansatoarelor…Mai și cântă câte cineva. Prietenii de la 11,00 cu Diana și Ristei se desfășoară tot acolo. Piscină, bălăceală…Când nu plouă. Marți erau în studio cu Sore. A și cântat…vorba vine…Are o fetiță de un an și trei luni…Ruxandra Luca dă sfaturi de parenting…

* Un tinerel care va fi ministru al finanțelor declară una, apoi alta, apoi e contrazis de Tudose, noul lui șef, de Dragnea, de Olguța etc. Dragnea îi face proști pe jurnaliști. Adică ei au înțeles greșit. Bursa a fost afectată de declarația iresponsabilă a lui Mișa. La A3 Dana Grecu nu-l poate tempera pe agitatul activist Val Vîlcu. Greu găsești un ziarist mai arogant, mai nesimțit ca ăsta. El susține că ar fi bine să se renunțe la Pilonul II (singurul care permite moștenirea pensiei, în caz de deces). Deci el știe ce vor pesedeii, exact ca noul ministru căruia i-a scăpat porumbelul. Un liberal finanțist, Popescu,  s-a chinuit să explice cum sunt cei trei Piloni.* Și Olguța Vasilescu a făcut declarații nefericite. Așa le zic ei. Au mereu probleme de comunicare, cu fericirea. Ca tot mincinosul.

Vorbește lumea a rămas în studio la ProTV. Claudia Pavel a lansat o piesă nouă. Vrea să facă pătrățele la abdomen. Nu de la clip. separat…

* Foarte acidă și coerentă expunerea lui Oreste Teodorescu miercuri seara la ”Jocuri de Putere cu Rareș Bogdan”.  Nu poate înțelege atitudinea PNL din ultimii doi ani. Îi acuză de noncombat, poate chiar și de trădarea intereselor naționale. El fiind un om de dreapta. Asta de când s-a desprins din prietenia cu Badea.  Noul guvern e subiect bun. În fond este aproape tot cel care a fost declarat incompetent exact de evaluatorul PSD.* 16 miniștri-parlamentari au votat contra propriei prestații, s-au recunoscut incompetenți, apoi au votat pentru reinvestirea proprie, devenind apți și performanți. Cartea Recordurilor mai are pagini libere?

*„Roș albaștri nu au mai câștigat un titlul din 2015!” Așa zic cei de la DigiSport. Mamă, ce mult timp a trecut. În 2016 și 2017 au ocupat locul doi. Vai ce rău! Becali a luat iar țeapă. Nedelcu n-a vrut să plece de la Viitorul. Dacă n-ar mai anunța mereu ca sigure unele transferuri GB nu s-ar face așa des de băcănie.

* DigiCultura mi-a plăcut sâmbătă. A fost vorba de meloterapie, de terapii cu ajutorul muzicii, atât pentru cazuri psihice, cât și pentru cele somatice. Dr. Iamandescu a explicat cum funcționează…

* Marcel Pușcaș era invitat la DigiSport. Mai sunt doi oameni, unukl de-al casei dar nu știu cum îl cheamă. Oricum, o ființă superioară. Gazda, cea cu vocea stinsă, Dan Filoti, a încercat să afle ce-i de făcut la națională, dar n-a reușit să afle. Se tot insistă pe ideea că n-ai de unde lua alți jucători. Adică selecția a fost perfectă! Keșeru nu avea loc? Nu, zice avizatul. Dar nici Andone nu a dat goluri pentru națională. Da, dar el joacă în Spania! Ăștia sunt oamenii care comentează meciuri, au păreri, dau verdicte. Daum și-a arătat limitele. Echipa nu joacă nimic, nu are nicio idee de joc. Să nu vină cineva cu argumentul Chile că e nerelevant. Cu Chile, da, primele 25 de minute. Era 2-0 pentru ei. Aia e fața echipei. De ce nu se discută pe baza C.E. Under 21, care ne arată ce tineri joacă în Europa și să-i comparăm cu ai noștri. Unde sunt? Ce fac centrele de excelență cultivate de Federația?

* Accident teribil cu o mașină militară. Subiect pe toate posturile, tot așa cum cu o seară înainte toți relatau despre un incendiu mare la Balotești.* Au murit 4 militari care reveneau de la aplicații. Alți 9 sunt răniți. Un accident teribil care va genera noi dezbateri…* Sâmbătă la prânz camionul căzut în râpă încă n-a fost scos iar circulația era blocată. Am auzit, pe la diferite televiziuni, că acel camion avea 17 ba chiar 30 de ani vechime!

* Avem Guvern nou, iar Președintele a ținut un discurs mai tăios ca niciodată. Totuși el e cel care l-a validat pe premierul Tudose. Un exercițiu de imagine? * Guvernul și-a schimbat, din mers, Programul. Vor fi taxe noi cu siguranță. Să mă uit la ce scriam acum 7 luni? Nu e cazul!

* ”…Miniștrii să-și depună jurămintele” zicea o știristă în mare vervă!!! Venea fiecare cu jurământul lui de acasă? Personalizate? A evoluat treaba pe la Cotroceni!

One Response to HALEP, TUDOSE, PETROȘEL, OLGUȚA, ORESTE… CANICULĂ!

  1. Da, dr. Bradu Iamandescu mi-a fost coleg de facultate, la Psihologie! A fost și invitat în emisiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 + nine =

     

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>