HOLBĂRI DE SEPTEMBRIE…

cronica tv a* Dragoș Pătraru se referă concret la aberația picării Raportului TVR. Și bine a făcut. Pentru că Irina Radu fusese numită  de PSD pentru a redresa situația. Când s-a pus lumea pe treabă, brusc și-au amintit unii că trebuie schimbată conducerea Televiziunii Publice. Asta după ce s-a eliminat taxa radioTV făcând Instituția dependentă de buget. Cică din cauza lui Pătraru, adus înapoi de Irina, a picat raportul. Asta spune el…Așa spun unii pe la colțuri. Se dorește menținerea TVR la un rating mic…Oare de ce? Interimara cea nouă vine din zona ProTV…

* Emoționant reportajul cu absolvenții U.M.F. din București de la Realitatea Tv (27.09) cu depunerea jurământului, cu toată ceremonia de la Sala Palatului arhiplină.

* FCSB a plecat în Elveția fără Alibec. Nebunia lui Becali nu are limite. Dică nu are personalitate, dar nici fler. Nu era vorba să joace Alibec  în Europa?  Îl lasă acasă și pe Nedelcu. Omul a jucat foarte bine cu Dinamo. De data asta mirările lui Naum au acoperire, deși el nu e sincer, el vrea conflict. Becali a sunat și a explicat că Alibec e accidentat. Afirmă că nu el, ci Dică a luat deciziile. De ce n-a fost sunat Dică?  Se discută cu ”specialistul” Becali. Crăciunescu și Ilie Dumitrescu pun întrebări cuminți, sfioase. Claudiu Niculescu tace.  Naum nu se poate abține și caută  să-l provoace pe superman-ul de Pipera. Gândirea lui tactică e prețioasă.* Declarațiile lui Tudorel Stoica rămân netaxate juridic. El susține că FCSB este ilegal în Prima Ligă. Dacă l-ar da cineva în judecată pentru calomnie, ar pierde. Rămân la părerea că Becali nu ajungea să folosească numele de Steaua fără totalul acord al mai-marilor Armatei. Faptul că CSA Steaua bate tot în liga a patra, nu spune nimic.  Aș îndrăzni să afirm că i se acordă nepermis de mult timp în emisiuni teve și în presă. * Nu există niciun argument pentru a crede că FCSB trebuie să câștige în deplasare, în Elveția, așa că nu e de înțeles de ce pretinde presa că așa trebuie să se întâmple? Ce spune Becali, nu contează! Poate se pregătește debarcarea antrenorului? * GSP scrie că patronul vrea mijlocașii Man-Tănase-Coman. De aici se înțelege că și Budescu e pe ducă?

* Analogii ușor deplasate dintre Festivalul George Enescu și fotbal. Dorin Chioțea, cel cu ”dragele mele”, ”dragi prieteni”în exces, a invitat două doamne care se ocupă de Festival la TVR1. Daniela Mitache a zis ”minunat” de 10 ori. Altfel s-a simțit pasiunea celor două pentru eveniment și implicarea în organizare.

* Chiar am râs la emisiunea concurs România Jos Pălăria, moderată de Busuioc. Participau actorii din Las Fierbinți, plus Tania Popa și nu mai știu cine. Gradene pline cu unii în roșu, alții în albastru. Implicați și zgomotoși.  Și aici cântă cineva fals, cu căștile pe ureche ca la Antena 1. E o chinezoaică. E și o trupă…

* Nu înțeleg de ce V. Moraru a devenit și el  deplasat în ultima vreme. Crăciunescu spune clar că se dă galben la o fază, lui nu i se pare. Dacă tot aduci un fost arbitru internațional, de ce ai tu alte păreri? Apoi comentează ironic declarația lui M. Stoica, fără să rețină că omul s-a referit la niște texte suburbane cântate de galeria dinamovistă la adresa lui și a familiei sale.  Înțeleg că victoria Stelei a iritat mai mulți ”echidistanți” de la DigiSport!

* Contra, noul selecționer, a invocat iar lipsa de valoare a jucătorilor noștri. Adică nicio schimbare de optică? Asta a spus și Daum! Convocarea lui Lobonț arată că se pricepe. Pe Lung Jr l-a lăsat acasă. Latovlevici e de Națională? Bicfalvi are ce căuta?

* E oare corect să spui ”asiatica”? Acolo sunt japoneze, chinezoiace, vietnameze, coreene ș.a.m.d.

* Simona Halep a pierdut fără drept de apel în prima partidă de la Wuhan. Se întâmplă ceva cu ea. Va mai juca la Beijing și apoi la Singapore.

*Show de televiziune model oferit de Rai Uno. Al doilea spectacol moderat, prezentat, cântat de Ornella Vannoni. O mare bucurie! (pe 23 seara)

* Vorbirea în valuri a lui Vadim Vâjeu e greu de urmărit. După atâția ani de ProTv n-a observat nimeni că dispar părți din fraze. Nu pot spune că doamna Netty e mai ușor de urmărit. Acel non-horoscop e inutil. Nici umor, nici conținut.

* Declarații jenante după CFR- FCSB 1-1. La DigiSport, vineri dimineața, un jurnalist își permite să ia la mișto reacțiile de pe banca FCSB. Când intervine M. Stoica (i-au scris greșit numele pe burtieră) Filoti o dă la întors, un penibil tendențios și fără coloană. De ce vrea el să discute despre perioada Urziceni, când e vorba despre 2017, când e vorba de un penalty neacordat?  De ce n-a jucat Dinamo la 24 sau 48 de ore, odată ce s-a amânat un meci, din motive de furtună presupusă? De ce să fie avantajată o echipă înaintea unui derby important. ? Stoica subliniază, corect, că n-a fost gol anulat la CFR, ci un fault greșit acordat în favoarea Stelei. El poate fi fair-play, nu și Filoti!

* Pe 21.09. am văzut un nou show cu Firea pe scările Primăriei. Cu ministrul sănătății, cu șefa de la Ambulanțe, cu șeful de la Apa Nova. Toți trei i=au mulțumit în cel mai curat stil ceaușist primarului-general. Era vorba despre 100 de ambulanțe care urmează să fie achiziționate.

* Polițiștii nu mai vor să fie filmați, fotografiați de persoane particulare. Propuneri de la Sindicate!

* Sorana a ratat sferturile de la Seul. Eliminată de o thailandeză necunoscută! A trecut ușor de Wang în primul tur de la Wuhan și apoi s-a oprit.

* ”Criza bunului simț ”(Digi 24), un material amplu și decent abordat. Jurnalistic, o realizare valabilă.

*  Interviu bun și bogat cu Horia Tecău tot la Digi24

*  Odă Securității adusă de Crăciunescu. Sunt și ei oameni, i-a cunoscut, sunt unii de treabă, de calitate…

*Becali a devenit lucid brusc și spune clar că echipa lui nu joacă bine. Nu înțelege cum e posibil să ai jucători așa de scumpi și să nu joci nimic. A decis (pentru câteva clipe) să nu se mai laude. Ar fi gata să renunțe la tot, dar asta am mai auzit de câteva zeci de ori.* Duminică i-a trecut. A cântat Aida de Verdi, deși credea că e Traviata, după victoria cu 1-0 în fașa celor de la Dinamo. Iar era mândru de echipa lui, minus Alibec pe care l-a tocat…

* Discuție la DigiSport Matinal duminical. Fază clară de ofsaid, dar musafirii și gazda susțin că n-a fost, deși reluările sunt relevante. Sepsi a fost privat și de un 11 metri clar. Acesta a fost acceptat de toți cei prezenți. De arbitru nu, așa că echipa ardeleană mai pierde o partidă în deplasare la Chiajna. S-a scandat ”Afară cu ungurii din țară” și s-a cântat imnul României în câteva rânduri. O fi bine? La Sepsi acasă se scandează ungurește. Tot ciudat este…Și nefiresc! Dar există L.P.F. și F.R.F.

*Finala Turneului de tenis de la Seul a fost câștigată de Ostapenko, nu fără emoții, generate de brazilianca Haddad.

* Dănuț Lupu are un talent deosebit de a spune tâmpenii. O face și la Pro X. Cică sunt tabere la Dinamo. Străinii contra români ?Îl critică pe Contra pentru alegerile făcute, dar o face acum, după ce a plecat. Mironică vrea să afle ce se petrece cu noul stadion Dinamo. Evident, Lupu nu are cum să știe.

* Discuție economică despre salarii și pensii la România TV. Explică doamna Paul (nu mai este membră de partid), iar gazda o întrerupe să o întrebe de ce n-a făcut ceva când era parlamentar. Un clișeu obosit. Femeia a fost 4 ani în opoziție. Apoi e întreruptă iar pentru a fi întrebată de ce n-a făcut Boc asta. Adică între timp au trecut vreo 4-5 premieri, dar propagandista moderator nu știe. Dobre o atacă pe doamna Paul fără niciun motiv, absolut golănește. Chireac spune exact ce a spus Paul, dar de el nu are curajul să se ia. Nu-s șosele, drumuri, nu-s soluții. Chireac e ironic mirat că lumea nu iese în stradă pentru drumuri, șosele. Gazda e fericită pentru toate vorbele marelui analist. Îl văd și pe M. Coșea acolo, un om echilibrat, un autentic cunoscător al fenomenului economic. Care fuge de polemici, dar se duce peste tot.

* Anghel Iordănescu le-a explicat frumos și clar celor de la DigiSport că aducerea lui Lobonț la națională e o prostie, că nu are nicio logică. Bâlbâielile lui Andrei Niculescu și Dan Filoti n-au avut nicio coerență. Le-a atras atenția că cele două meciuri ale naționalei sunt importante și mă bucur că le-a subliniat acest aspect. Nu pentru calificare, ci pentru fotbal, pentru moral, pentru puncte , pentru construcția unei echipe noi. Băieții de la Digi îl regretă pe Săpunaru, neconvocat. Un alt tânăr de perspectivă? De când cu Andrei Vochin la FRF, toți jurnaliștii de fotbal au căpătat aripi și judecăți ferme.* Ce performanțe îl recomandă pe Dragoș Grigore?  De ce nu e bun Silviu Lung Jr ? Ce cusur mai au Adi Popa sau Torje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× five = 30

     

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>