HOLBĂRI DE TOT FELUL

cronica tv aVACCINAREA RĂMÂNE SUBIECT

Sunt mame care nu știau că trebuie să-și vaccineze copii. Altele refuză, altele nu cunosc datele, efectele, consecințele. Unii asistenți merg din ușă-n ușă și explică. Rău am ajuns! M-aș bucura ca subiectul să dispară în 2018!  Un bravo televiziunilor care susțin campania!

NAE CARANFIL UN INVITAT PLĂCUT

Lavinia Șandru (Realitatea TV) a fost inspirată să-l invite pe regizorul, cândva actorul, Nae Caranfil. De la E pericoloso sporgersi la zi, a avut ce povesti. Teatru, film, plecarea din România (în Belgia), scenarii…Lavinia nu părea defel documentată, dar n-a contat, Nae fiind un povestitor fără cusur.

SIMONA ÎN FINALĂ ȘI ATÂT…

A mers bine la Cincinnati, a fost concentrată, chiar dacă a mai scăzut uneori eficiența… Pe Stephens a executat-o rapid, după ce le bătuse în două seturi pe Taylor Townsend, A. Sevastova, Johanna Konta,  așa că s-a confruntat cu Muguruza (două turnee de Mare Șlem câștigate). Din păcate și la asta se pricepe Naum și exprimă păreri, adesea penibile, discutând cu fotbaliștii G. Mulțescu și Ilie Dumitrescu. E adevărat că simbolistica legată de succesul eventual al Simonei este reală. Toți suntem conectați la meciurile ei, o identificăm cu țara, pentru că în alte sporturi am cam dispărut din peisaj, spre rușinea guvernelor, federațiilor, sportivilor, sponsorilor…A fost cea mai tristă finală. Fără conținut, fără joc. N-a durat nicio oră! Acum a început, acum s-a terminat. 6-1, 6-0 și Muguruza a terminat fără efort! Rămânem cu speranțele de viitor…tot simbolice. În fond Simona își ia banii pentru care muncește. Noi consumăm celule nervoase, adrenalină și dacă nu suportăm, nu ne uităm…Nu recuperăm nimic. Când câștigă ne bucurăm. Asta facem și cu alte sporturi, dar acelea sunt prea rare, adesea inexistente. Simona este cea mai constantă jucătoare în TOP 10 în ultimii 3 ani. * S-a vorbit foarte puțin despre performanța Monicăi Niculescu, finalistă la dublu la același turneu. Alături de Su-Wei Hsieh a luptat cu o pereche extrem de puternică (Martina Hingis și Yung-Jan Chan) cedând greu cu 6-4, 4-6, 7-10!  Bravo și pentru Monica!

 

CASA ENESCU ÎN PARAGINĂ

Un scurt reportaj la Știrile ProTV a scos în evidență starea jalnică în care se află celebra Casă Cantacuzino de pe Cale Victoriei, Muzeul Enescu aflat în patrimoniul UNESCO. De peste 10 ani se promite renovarea, au fost alocați și bani europeni, miniștrii culturii s-au perindat inutil prin funcții, fără a rezolva nimic. Ce guverne avem?

CE SPUN ROMÂNII

Mă uit la ”Ce spun românii?” (ProTV). Rockerii sunt Nicu Covaci, Alin Dinca, Dan Helciug, iar căpitanul echipei rock este… Daniel Iordăchioae . Numai dacă Nicu a refuzat banderola! Romanticii sunt Elena Merișoreanu, Adriana Antoni, Adina (Heaven) Marcel Pavel (căpitan motivat). O ediție simpatică cu scopuri umanitare. Dar multe variante furnizate de așa-zișii români sunt stupide, dacă nu chiar tâmpite! Cei 100 chestionați…ăia sunt dubioși rău! Au câștigat rockerii! 

NICI BLONDELE NU MAI SUNT BLONDE

Dinescu și-a dus bucătăria la Dan Negru (A1). Tot acolo era și Mihai Bendeac. Printre presupusele blonde apar și Andrei Duban sau Kamara. Bendeac  e iubitor de animale. Bendeac preferă vegetale. Dinescu zice că și plantele sunt vii. Bendeac a fost supus unor teste…Te pui cu blondele s-a rafinat, s-a elevat. Vai de noi! Au fost și momente simpatice, dar mai multe zgomotoase.

FOTBAL DE-AL NOSTRU…

* Juventus- Craiova 0-1  și un  11 metri acordat ciudat, dar nevalorificat de olteni..

* Un joc dezlânat, o echipă în permanentă rotație de cadre, lipsa unei idei de joc, absența unor apărători responsabili au dus la FCSB- Poli Iași 1-1. Să ia titlul? Poate când va înceta să se bage Becali, poate când va avea un antrenor mai puțin ”cuminte”! Toate echipele văzute în acest an joacă ceva, după ideile antrenorului. FCSB nu joacă nimic. Atacă, încearcă să dea gol, dar nimic lucid și clar, iar apărarea e inexistentă!

* Până și la TVR1 se cultivă trendul antiFCSB. Petrescu declară că nu dă pe nimeni lui Becali. Craiova face declarații belicoase, că nu-l dă pe Băluță. Revin la Petrescu. Țâfna și felul în care răspunde întrebărilor adesea tâmpe, nu-i fac cinste.  A bătut cu un 11 metri inventat de un arbitru mediocru. Ce e așa de glorios în asta? Sigur că are dreptate când le cere jurnaliștilor să nu-l mai provoace la polemici cu alți antrenori sau oficiali ai altor echipe, dar tonul contează. Avem o presă mult deprofesionalizată. Numai pe simpatii și antipatii, nimic pe meserie. Petrescu a observat corect că el a terminat meciul în 9 oameni, că la Botoșani i s-a refuzat un 11 metri și a avut eliminare. Atunci n-au sărit presarii ca acum. De ce e lăsat Contra (alt exemplu pozitiv dat de Dan Filoti și alții) să afirme că CFR are arbitrii cumpărați, că va lua sigur titlul, pentru că așa e stabilit.Unde? Acuzații de acest gen ar trebui sancționate de Ligă. Pentru mult mai puțin alții au avut parte de suspendări consistente. Antrenori care susțin că nu comentează arbitrajul criticându-l vehement, isteric chiar, sunt modelele actuale? Așa zice alt filosof al fotbalului, secund la națională, Ionuț Badea.

HAGI ÎN DERIVĂ?

După ce a acuzat, a certat pe cine a putut, după ce s-a plâns, a vândut, s-a fălit. iată că fotbalul din teren nu iartă. Viitorul nu se comportă ca o campioană nici acasă, nici afară. Craiova bate cu 2-0 la Ovidiu! Degeaba încearcă unii comentatori scheme statistice, cifrele sunt potrivnice. Peste 600 de minute fără gol înscris de Viitorul. O bilă albă pentru Craiova care are antrenor italian, pragmatic.

* Un matinal simpatic tot am găsit. Sâmbătă dimineața, printre invitații lui Viorel Grigoroiu s-a aflat și Mihai Găinușă. Greu să discuți serios cu el despre fotbal, despre sport, deși se pricepe în măsură rezonabilă.

* Bizar meciul câștigat cu 2-1 de FCSB la Ploiești cu Juventus București. Componența echipei permitea spectacol, dar a fost destul de puțin. Juventus n-a arătat rău. Oprița , antrenorul gazdelor, și-a anunțat demisia. Juventus a avut un 11 metri în min 96 și l-a ratat inimaginabil. Să mai notez și faptul că Steaua și-a dat gol în primul minut datorită noii achiziții Arthur din Portugalia. Omul abia a venit și s-a trezit titular. Pleașcă a jucat pe stânga, el fiind fundaș dreapta. M-a bucurat revenirea lui Budescu. Boala experimentelor, hei-rupismului n-au dispărut odată cu plecarea lui Reghe. Deci, buba e în interior, la patron și M.M. Stoica! * Faptul că Dică a menajat vreo 8 titulari nu știu dacă e de bine. Sigur, detractorii au subliniat că Sporting n-a făcut așa ceva, uitând că portughezii abia au început campionatul (două etape) în timp ce Steaua a jucat la 3 zile  câteva săptămâni. Mirel Rădoi a explicat foarte clar cum e cu cele două abordări, într-un scurt interviu, dar marii jurnaliști nu au urechi. Unii dintre ei nu întreabă, afirmă. Își aduc în studio oameni cuminți care să nu-i contrazică.

* CFR nu pierde, nu primește goluri. Se vede că acolo e un management deștept și discret, plus un antrenor valoros, Dan Petrescu!

FOARTE INTERESANT!

Eu cred că Naum are o problemă serioasă, un blocaj mintal. Nu poate spune absolut nimic fără ”interesant” sau ”foarte interesant”. Mai are și fabulos care revine foarte des. De exemplu cât de fabulos a jucat Sporting Lisabona în Portugalia. Va fi primul om care se va îmbăta, dacă FCSB va fi eliminată!  Mai zice și ”foarte important” extrem de des. Și ”colosal” Va pedala pe ideea că EL a anunțat că Sporting ne va elimina.  De parcă trebuie să fii la DigiSport ca să vezi diferența de valoare a celor două echipe. Sigur că portughezii au prima șansă. Dar Apocalipsa sugerată de Naum e o imensă mârlănie demoralizatoare! * Dezamăgitor a jucat Anderlecht pe teren propriu. A pierdut cu 2-3, iar Stanciu a jucat puțin în final. * Goluri frumoase au înscris Torje și Grozav în Turcia. * Nu mai vedem campionatul Germaniei, dar ne-au rămas Franța, Italia, Spania, Belgia…* Eurosport e alături de Turul Ciclist al Spaniei

* În țările civilizate nu se filmează nimic când un jucător cade și se accidentează. La noi este chiar invers…se caută prim planul cu fața suferindă, schimonosită a jucătorului. DigiSport, când intrați și voi în Europa? Sau măcar în lumea bunului simț?

* Calitatea gazonului de pe Național Arena va fi subiect sigur, indiferent de rezultatul meciului FCSB- Sporting. Prima șansă la calificare o are echipa din Portugalia.

DANA GRECU ȘI GRIJA PENTRU FOȘTII PREMIERI

E vară, se caută subiectele mondene, canalele de știri nu au inspirație mereu. Să faci talk-show pe seama foștilor premieri care, vezi Doamne, sunt întreținuți de neveste, să bârfești ca țața B. Chireac  e rușinos, nedemn, degradant. Mai erau și alții acolo, dar Grecu vorbea peste toată lumea. Grindeanu, Cioloș, Ponta erau cei vizați. Majoritatea premierilor au meserii de bază, dar cei din studio se fac că nu le mai știu CV-urile. Dacă doresc se pot angaja. Cioloș primește 8000 de Eu din Europa, fiind fost comisar. De ce ar trebui să mai facă altceva? Ponta ia bani frumoși ca parlamentar, deși e cel mai mare chiulangiu. Vedeți? Un non subiect! *

* HBO3 mă ține în lumea desenelor bune. Epoca de gheață 3. Dublat, dar mi-a plăcut. Destule scene violente, dar suportabile! Mamuți , dinozauri, tigrii, popândăi de toate mărimile…Umor și tandrețuri.

* La Cinemax 2 am văzut Andrei Riubliov. Ce film! L-am văzut acum vreo 30 -40 de ani…Acum cred că-l înțeleg!

CAUȚI APĂRĂTORI ȘI CUMPERI ATACANȚI

De multe luni repetă toată lumea că Steaua are nevoie de apărători. Și totuși GB cumpără numai atacanți. Ultimul este Florinel Coman. Mai are puțin și a preluat tot ce era de vânzare de la Nașul Hagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 3 = twenty four

     

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>