MODA AGRESIVĂ, TWODOREL, TATU-LICI ȘI ALȚII…

0
4

dana budeanuSUPER FEMEIA
Dana Budeanu mai apare la ProTV. A și dansat acolo până s-a accidentat. E stilist, e designer, e pamfletar. Ea dă verdicte despre cum se îmbracă diversele vedete, vedetuțe. Un fel de Iulia Albu cu un I.Q. mai rotund, mai alimentat. Ce nu înțeleg este felul în care se exprimă și poate și felul în care arată. Agresivitatea, adesea vulgaritatea în exprimare nu exprimă erudiție. Persoanele care nu-i sunt simpatice se pot îmbrăca oricum, le deființează. E treaba ei, e treaba lor. Eu văd o femeie cu sute de frustrări, cu o voce dezagreabilă și o apariție neglijentă (cred că părul îl are aranjat sau nearanjat astfel de 10 ani cel puțin), care dă lecții de ținută vestimentară dar și de comportament. E drept nu mă pricep, dar poate că cineva mai ponderat, mai elegant, cu mai mult bun simț, ar servi mai bine cauza esteticului vestimentar, nu credeți? Luni (5.03) i-a certat pe toți bărbații care spun că i-a ajutat soția la alegerea hainelor pentru evenimentul cu pricina. Dacă spui asta, pari prost, lipsit de personalitate! Zicea că nu există să nu ai un costum negru, un smoking în garderobă! Să mori tu? Ca să vorbesc ca ea.
Vorbește corect este o emisiune care-mi place. La TVR1. Gazda le întreabă pe două surori din Constanța. Sunteți ambele însărcinate? Sunteți măritate? Părinții știu? Soții știu? Urma întrebarea dacă ele știu cu cine și era perfect dialogul de final!
Duminică, 4 martie,  italienii au anulat meciurile din prima ligă urmare a decesului căpitanului echipei Fiorentina. Un gest de solidaritate și respect, care nu se prea vede pe la noi. Noi nu anulăm decât pe coduri meteo sau pe decizii abuzive (discreționare) ale FRF sau LPF.
Pe 4 martie, la România Tv s-a găsit loc pentru destinul tragic al Doinei Badea. Au fost comentarii scurte despre soțul ei Traian Zmeu, despre cei doi copii, despre dispariția lor la cutremur. S-a afirmat că din 1979 cavoul din București a rămas gol, pentru că familia i-a mutat pe cei patru la Craiova.
Lidia Buble, fiică de preot,  e pusă la index pentru că l-a cucerit pe Răzvan, care avea familie. Povestea e veche, dar televiziunea lui Ghiță a considerat că e cazul să ocupe minute bune cu așa ceva. Secvențe muzicale, medley în toată regula,  scurte extrase din interviuri cu Lidia și cu Răzvan…o însăilare fără nicio noimă jurnalistică…
 
TUDOREL TOADER VS LAURA CODRUȚA KOVESI
S-a vorbit mult, foarte mult despre această confruntare. Am și o opinie personală asupra conflictului, dar mă rezum la două aspecte prin care Kovesi putea evita toată tevatura sau o parte din ea. 1. Declara că a fost, sau nu, acolo, în sufragerie, în 2009. Tot nu conta, nu putea nimeni dovedi că a făcut ceva rău. Mai grav e că Dan Andronic (pe atunci consilier prezidențial) a stat să-și amintească vreo 8 ani de acea întrunire. 2. Anunța imediat măsurile disciplinare care-i privesc pe procurorii cu bube. * În rest totul e politică mizerabilă, iar profesorul universitar, ministru de conjunctură, s-a făcut de râs chiar dacă l-au lăudat o serie de politicieni sau ”jurnaliști ”, analiști, invitați de la televiziunile aservite ( TVR, A3, RTV, B1).
CTP l-a citit perfect. Dincolo de toate instanțele, zicea Tudorel,  să judece poporul. Cum așa? L-a analizat clar, a comparat principiile lui TT cu cele din anii 30 din URSS, cu modalitățile din epoca de debut a lui Hitler. A venit cu citate din TT…l-a ridiculizat cu argumente greu de combătut…Titlurile universitare, diplomele, decorațiile lui Toader nu-l scutesc de a fi competent…Dreptatea nu vine din titluri, ci din logica dovezilor!
Tolontan a fost și la Digi24 și a turnat cu cifre, cu statistici. Unele amețitoare.Nu, nu legate de sport. El lucrează la Gazeta Sporturilor, dar se ocupă de justiție, corupție, farmacii, etc. Nu era nimeni să-i răspundă, deși așa ar fi trebuit. Dacă la DNA Ploiești cifrele sunt mari, e clar că sunt procurorii abuzivi. Posibil, dar se poate emite și ipoteza că acolo sunt cei mai mari hoți, cei mai mari corupți?
Tatulici la Pulsul zilei de la TVR1, alt specialist în drept, în Binom, în așezare politică pe harta țării…Democrația e în suferință…Imaginile cu Timmermans date ostentativ numai cu Dragnea alături, deși vicele european s-a întâlnit cu mulți alții. Revoltător pentru o televiziune publică. Radu Andrei Tudor e totuși un moderator decent. Nu e Ionuț Cristache. N-am înțeles de ce a afirmat Tatulici că nu s-au făcut sondaje pe tema Justiției, a credibilității ei în România. Am luat la nimereală de pe Google. De ce să manipuleze Tatulici, iar jurnalistul din fața lui să se arate perfect neinformat?
În 2015, încrederea în justiție era la nivelul 48%. În 2016, a picat cu 14 procente, la 35%. În 2017, încrederea în justiție a ajuns la 24%. Ionela Șufaru, sociolog CURS, a afirmat, la Antena 3: ”Încrederea a scăzut pentru că nu au fost luate sancțiuni în interiorul sistemului pentru aceste derapaje. Justiția, dacă nu va reuși să găsească mecanismele în interiorul sistemului, va ajunge la nivelul partidelor politice.”
Să vedem cum e treaba cu încrederea în Parlament într-un alt sondajParlament: Foarte multă/Multă – 20%; Foarte puțină/Puțină – 79%; Nu știu/ Nu răspund – 1%;
 
La Vorbește lumea am văzut o pereche frumoasă, Cristina și Denis Ștefan. Părinți tineri care povestesc despre cum s-au descurcat cu primele probleme de sănătate ale copilului. Acum e la Grădiniță.
Prietenii de la 11 caută și ei soluții să rețină atenția. Vineri au dat secvențe de la Salonul imobiliar de la Palatul Parlamentului. Diana Munteanu și Florin Ristei râd mult, adesea forțat, dar se străduiesc să ofere veselie. * Pe canalele de Știri vorbea doamna Primar-General tocmai despre implicarea Primăriei în construcția de locuințe sociale, apoi de serviciu. Bine, sunt vorbe, cu trimiteri critice la ce n-au făcut alții înainte. Vrea să asigure locuințe pentru medici și asistente. Sună frumos, promițător! Clădirile cu risc seismic sunt alt subiect care tot revine. 20 de imobile în 27 de ani. Ea într-un an tot 20…Puțin, dar sunt speranțe, zice doamna, să nu se oprească la acestea. A dat și lecții de jurnalism!
La Ferma vedetelor m-am holbat relativ puțin. Diana Dumitrescu e plăcută și nemachiată, dar e foarte nervoasă, fițoasă, nu-și poate ascunde nemulțumirile, chiar dacă nu vorbește. Rona Hartner a reușit să-i irite pe toți, iar când au venit la fermă lăutarii, a urlat, a țipat, peste toată lumea. Am aflat că a plecat, așa că se mută conflictele la alții. E un show cu pretenții de reality, dar dialogurile, fazele sunt anoste, repetitive.Scenariștii par secați. Nu cred că mai e cineva fericit să vadă o vedetă (cât o fi ea de vedetă) mulgând vaci, oi, capre, săpând în noroi, certându-se cu colegii de cameră. Avantajat mi se pare Duban, care locuiește cu soția. Poate așa e regulamentul, nu știu. Narcisa Suciu m-a surprins că a acceptat un astfel de program. Daniel Iordăchioaie mi se părea adaptat la condiții. Nu știu ce primește câștigătorul, nu știu ce bani iau participanții, dar dacă aș încerca niște portrete psihologice ale celor de la Fermă, n-ar ieși prea drăguțe. N-o fac, pentru că nu am răbdare să urmăresc toată desfășurarea!
 
O parte din viața lui Leo Iorga scoasă pe tarabă la Antena 1, prin grija impresarei Florența. Totul pentru dragoste (Mirela Vaida) are audiență mare. Ea măritată cu copil mare, el însurat cu copii mari și aventură, iubire, spitale, revenirea Paulei ș.a.m.d. Psihologi, comentatori profunzi în emisiune. Leo n-a participat, a trimis doar un mesaj din care am înțeles că trecutul nu mai revine în viața lui. Florența a afirmat că ea știa că totul e încheiat, că relația ei cu soțul ei e de mult trecută în zona prieteniei, că nu au divorțat pentru că au fost prea ocupați.Și totuși, ce sens a avut această expunere?
CSM București a bătut vicecampionan Danemarcei, dar ce chin a fost! Greșeli, lipsă de soluții, schimbări tot mai bizare. Niombla a ratat  două atacuri, a scos-o doamna Thomsen. În repriza a doua a revenit și a dat trei goluri. Neagu a ratat nu știu cât, pe ea n-a schimbat-o. Evident că spre final Neagu a arătat ce poate, dar nici acum n-a fost ajutată de colege. A înscris de 6 ori.  O repriză s-a jucat fără mingi la pivot, ba și fără extreme. Pivoții au dat 3 goluri împreună.  Alte echipe folosesc aceste zone de atac pentru că de la 9 metri portarii apără mai ușor. Gullden nu revine la forma ei (2 goluri și un 7 metri ratat),  iar Manea a jucat puțin, Curea foarte puțin și a dat două goluri, Bazaliu deloc. Singura, pe care o remarc pe bune și cu admirație este Paula Ungureanu, care a apărat mingi foarte grele și n-a lipsit din poartă nicio secundă! GSP de luni titrează corect: ”Noroc cu Paula”! Nu știu de ce vorbește mereu despre presiune Adrian Vasile, secundul. Nu are toată lumea presiune într-o competiție ca Europa League?

Follow me
Follow me

Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here