Nişte băieţi

gspArticol de Maria Andrieș publicat în Gazeta Sporturilor

Românii au cucerit două medalii de bronz, până acum, la Jocurile Invictus de la Toronto. Maiorul Laurenţiu Şerban a urcat pe podium la atletism, proba de 1.500 metri. Locotenentul Ciprian Iriciuc s-a clasat al treilea la canotaj în sală.

Iriciuc a tras de rame cu o schijă în plămâni. Şerban a alergat cu proteză. Acum 11 ani, „şi-a pierdut un picior încercând să-și salveze camarazii atacați în timp ce executau o misiune de patrulare în Afghanistan”, explică site-ul MApN. A pierdut şi o porţiune a mâinii stângi. Dar MApN, care măsoară omul cu batalionul, a trecut-o la „şi altele”. „Bravo, băieţi! Ne mândrim cu voi!”.

Războiul ciudat cu mouse-ul
În total, 15 români, răniţi în misiunile din Irak şi Afghanistan, concurează în 30 de probe în competiţia din Canada. Inclusiv la volei din poziţia şezând avem o echipă, notează Agerpres.
Secţia de sporturi paralimpice a fost înfiinţată, cu fanfara, la CSA Steaua încă din decembrie 2014, special pentru această competiţie. I-a fost alocat un buget anual de 29.000 de euro. La ediţia din 2016, din SUA, militarii români n-au putut concura pentru că n-au fost înscrişi la timp. Ministerul a explicat cazon şi la obiect: „Am depus cerere, dar nu ştim când”.

Sportivi au primit atunci de la MApN un fel de scuză: „Ni s-a spus că n-a depins de ei. Nu ştiau exact cum se face înscrierea la concurs. Pe site-ul Invictus Games nu sunt prea multe informaţii”.

Neînvinşii din Liga a 4-a
Între timp, MApN a dat de capătul Internetului şi a nimerit ghişeul cu cererea. La prezentarea echipei pentru Toronto, în noiembrie 2016, Ministerul anunţa, într-un comunicat, că „fondurile vor fi asigurate, în principal, din bugetul M.Ap.N”., iar pentru „cheltuielile care nu sunt eligibile din fonduri publice” se vor utiliza donaţii şi sponsorizări.

Puteți citi articolul în întregime aici:

http://blogsport.gsp.ro/andries/2017/09/29/niste-baieti/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ two = 10

     

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>