R.I.P. Eddy „The Chief” Clearwater! (10.01.1935 – 1.06.2018)

Eddy The Chief Clearwater aEddy “The Chief” Clearwater a decedat vineri, 1 iunie, la vârsta de 83 de ani. A fost unul dintre cei mai apreciați muzicieni de blues. „Chicago a pierdut o adevărată legendă a muzicii blues, un inovator și un ambasador al acestui oraș. Clearwater ne-a lăsat moștenire coloana sonoră a orașului pe care l-a iubit atât de mult”, a declarat Rahm Emanuel, primarul orașului Chicago.

Pe numele lui adevărat Edward Harrington, Eddy s-a născut în Mississippi în 1935 și s-a mutat în Chicago în 1950, unde și-a început cariera muzicală. De-a lungul timpului a lansat 17 albume solo, printre care se numără și „Rock ‘N’ Roll City” (2003), care a fost nominalizat la Premiile Grammy la categoria Best Traditional Blues Album. Ultimul album lansat a fost „Soul Funky” din 2014.

Pe 23 martie 2011, Eddy “The Chief” Clearwater a susținut un concert la Hard Rock Cafe din București. Puteți citi cronica aici:

http://andreipartos.ro/eddy-the-chief-clearwater-la-hard-rock-cafe-23-03-2011/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five × = 30

     

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>