ROBUL LUI DUMNEZEU SE CUNUNĂ CU ALTĂ ROABĂ

wedding escapeArticol de Dara Codescu

Oricat ar suna de ciudat, mult mediatizatul Cristi Borcea ramane un personaj tragic. Abnegatia cu care se casatoreste cu acte in regula, pentru ca foarte curand sa divorteze, face din el un erou de benzi desenate. Este uluitor cum intra in rolul mirelui etern si nu mai reuseste sa iasa din el! Practic, pana sa se pronunte un divort, el este deja logodit cu o alta femeie. Care femeie este deja mama – nu exista timpi morti – si poarta inelul de logodna cu satisfactia ca a repurtat o mare victorie, sterpelind sotul alteia si facandu-l din nou tata.
Protagonistul nostru nu este catusi de putin incomodat de faptul ca se afla in detentie. El isi desfasoara activitatile matrimoniale cu indarjirea Anei lui Manole, care nu putea fi oprita din drumul ei, de nimeni si nimic. Spre deosebire de Ana, junele Borcea nu va fi zidit de viu! El se va ocupa doar de zidurile caselor pe care urmeaza sa le lase nevestelor parasite. De Alinuta nu a scapat prea usor. Ea a inceput prin a declara, la ore de maxima audienta, ca nu are “barbat de lasat”. In sensul ca nu-l lasa pana nu scoate de la el cati bani vrea ea! Copiii raman mereu cu mamele lor, ele se vor ocupa de cresterea si educarea acestora. Tatal nu-si vede capul de treburi, dar nu pana inr-acolo incat sa nu vegheze la moralitatea fostelor neveste. Alinuta a primit si o casa prin Miami sau nu stiu pe unde, dar cu o conditie: niciun mocasin de barbat nu are a calca peste pragul imobilului. Cum ar veni, casa este un fel de centura de castitate!
In vremea asta, Valentinuta asteapta cu rabdare, copil si inel, intr-o alta casa. Pana cand proaspatul tata va parasi inchisoarea si va face toate pregatirile de nunta. Atunci, robul lui Dumnezeu isi va duce la altar roaba lui Dumnezeu, vor sta flancati de nasii de cununie, de domnisori si domnisoare de onoare, vor canta coruri, vor zbura porumbei. Mirii vor fi patrunsi de emotia momentului, rochia miresei va suspina infiorata, lumanarile de nunta vor ofta in surdina, preotii vor oficia slujba de cununie si un gand fugar nu le va da pace: oare cate cutii de piscoturi va mai rontai Borcea si cate lazi de vin va mai sorbi cu piosenie, pana-l va ierta Dumnezeu? In vreun fel!
Dupa ce fericitul eveniment va avea loc, linistea Valentinutei se va sparge ca un pahar scapat pe gresie. Cum, de ce? Pai, va fi momentul in care neobositul mire va gasi o alta viitoare mireasa! La el, divorturile si nuntile se suprapun ca blaturile tortului.
Un alt personaj vine din urma vijelios: cel supranumit “Briliantul”. L-am vazut, zilele astea, stand ca pe furnici, ca nu se pronuntase divortul si el plesnea de nerabdare sa se insoare mai repede. Cea mai recenta aleasa a inimii lui radia de fericire. Ai fi zis ca singurul ei vis fusese acela de a se marita cu un barbat care sa nu-si gaseasca linistea in nicio casnicie si care sa tot lase neveste si copii in urma, mereu in cautare de trufandale! Cine a zis ca viata este un spectacol stia, cu siguranta, secretele din culise…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 5 = zero

     

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>