Wixen Music Publishing a dat în judecată platforma Spotify

SpotifyLa început de an, industria muzicală trece prin momente grele.

Wixen Music Publishing, care reprezintă artiști precum Neil Young, Tom Petty, Donald Fagen (Steely Dan), Stevie Nicks, The Doors, Weezer, Zach de la Rocha (Rage Against The Machine), Tom Morello, Dan Auerbach, Kim Gordon (Sonic Youth), a dat în judecată platforma Spotify motivând că aceasta folosește peste 10.000 de piese fără licență. Procesul a fost deschis în California, iar Wixen Music Publishing cere daune de 1.6 miliarde de dolari deoarece Spotify folosește piese precum Light My Fire (The Doors)Free Fallin’ (Tom Petty) sau (Girl We Got A) Good Thing (Weezer) fără a avea o licență directă.

Procesul deschis de Wixen Music Publishing nu este o surpriză pentru cei care sunt la curent cu problemele de copyright cu care se confruntă Spotify în ultima vreme. Avocații platformei Spotify pun la îndoială faptul că Wixen Music Publishing a fost autorizată de artiști sau de moștenitorii lor pentru a lua o astfel de decizie radicală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four × 7 =

     

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>