World Mental Health Day (10.10)

World-Mental-Health-Day-2015Pe 10 octombrie, sărbătorim Ziua mondială a sănătății mintale. A fost stabilită, în 1992, de către Federația Mondială pentru Sănătate Mintală (World Federation for Mental Health – WFMH), pentru a crește gradul de conștientizare și educare, la nivel mondial, în privința sănătății mintale.

Campania din 2017 are ca temă ”Sănătatea mintală la locul de muncă”, potrivit site-ului wfmh.com, și pornește de la faptul că mii de oameni cu probleme de sănătate mintală, din întreaga lume, sunt lipsiți de drepturile omului, fiind discriminați, stigmatizați, marginalizați, supuși abuzurilor emoționale și fizice de către comunitatea în care trăiesc.

În Articolul 1 din Declarația Universală a Drepturilor Omului se afirmă că “toate ființele umane se nasc egale în demnitate și în drepturi”. Preambulul Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități prevede că “discriminarea împotriva oricărei persoane pe bază de handicap constituie o încălcare a demnității și a valorii persoanei umane”, menționează site-ul Organizației Mondiale a Sănătății.

Puteți citi articolul în întregime aici:

https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/10/10/ziua-mondiala-a-sanatatii-mintale-04-30-24

Aveți mai jos și un Top nonconformist

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 × = thirty

     

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>