Fundaţia culturală HESPERUS (înfiinţată în mai, 1991, la iniţiativa unui grup de redactori din Radioteleviziunea Română /denumirea instituţiei la acea dată, între membrii fondatori fiind şi unul dintre pionierii Radiofoniei Româneşti, Ing. I. C. FLOREA/ organizează joi, 8 iunie, 2017,ora 17, în Sala Auditorium a Bibliotecii Metropolitane MIHAIL SADOVEANU din Bucureşti, COLOCVIUL INTITULAT “SUB CERUL EUROPEI” (pe teme legate de trecutul, prezentul si viitorul Europei, ce va prefigura dezbaterea din cadrul ediţiei a XI-a a „Zilelor HESPERUS” din 2018, dezbatere ce se va intitula „Viitorul Europei sau Europa viitorului? „).
Colocviul va fi prefaţat de UN MOMENT MIHAI EMINESCU, in română şi în engleză, în traducerea lui Adrian G. Săhlean (S.U.A. ), traducătorul american adresând şi un mesaj Fundaţiei culturale HESPERUS.
Tematica şi participanţii la colocviu: “Cultură şi economie sub cerul Europei” (Dr. Ec. Greta Popa), „Nicolae Bălcescu şi proiectul Statelor Unite ale Europei”(istoric Horia Nestorescu-Bălceşti), „Evoluţia modalităţilor de comunicare în Europa”( Dr. Ing. Ileana Tipuriţă), “Deliormănenii de dincolo de Dunăre. Ieri şi azi.”(Dr. Gheorghiţă Ciocioi), „Mesaj în premieră al Vaticanului adresat Forumului privind viitorul agriculturii de la Bruxelles”( Ovidiu Dinescu, Societatea Română de Televiziune), „Rolul festivalurilor internaţionale de folclor în cunoaşterea şi aprecierea culturii tradiţionale a popoarelor din ţările europene şi nu numai.”- un film etnofolcloric de 10 minute (Cercetător etnograf Rusalin Işfănoni) , “Cultura română din
diaspora între exil şi migraţie”( Dr. Corina Popescu).
Colocviul va fi urmat de discutarea proiectului ediţiei a XI-a a „Zilelor HESPERUS” din 2018 şi se va incheia cu „26 de ani de HESPERUS” (o radiografie a celor mai importante manifestări HESPERUS din perioada mai, 1991- iunie, 2017 semnată de către Prof. Dr. Ioan Iacob Preşedintele Fundaţiei culturale
HESPERUS).
Ediţia a XI-a a Zilelor HESPERUS se va realiza în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, cu Clubul german din Braşov, cu Muzeul de Etnografie Braşov, cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (U.Z.P.R.), cu „Clubul presei transatlantice”, cu personalităţi şi instituţii culturale şi media din ţară şi străinătate.
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)
- DACĂ LE-AȚI RATAT. NOTIȚELE MELE - septembrie 25, 2024
- M-AM NĂSCUT ACCIDENTAL (9.09.2024) - septembrie 9, 2024
- GÂNDURI ADUNATE DE PE FB - septembrie 5, 2024