Aș vrea să fiu un cormoran. Să am piscina mea, să nu mă tem de oameni, nici de pescari și să mă doară-n cot de restul lumii. Din păcate pentru mine, sunt doar un om care are probleme de rezolvat și drumuri de făcut aproape în fiecare zi. Ghinionul meu, nepăsarea, indolența și nesimțirea altora.
Astăzi, trebuia să ajung la serviciu. Cum nu-mi place să ajung târziu, am plecat cu o oră și jumătate mai devreme. Spre marea mea surprindere autobuzul 226 a ajuns foarte rapid în stație. Să meargă totul atât de bine?! No way! După 50 de metri, o mașină de poliție așezată de-a latul drumului, mi-a tulburat feng-shui-ul. Căzuseră doi pomi pe Știrbei Vodă, lângă DNA. Nu se putea trece pe acolo. Spre surprinderea tuturor pasagerilor, șoferul a tras pe dreapta și ne-a invitat să coborâm: „păi, nu vedeți ce e acolo? nu vedeți că nu avem pe unde să mergem?” Degeaba, au insistat oamenii să primească un răspuns. „Dacă vă spun, o să ziceți că îmi bat joc de dvs”, a zis șoferul. Cu alte cuvinte, mergeți pe jos. Mai erau trei stații până la capăt, la Piața Romană. În mod normal, nu-i o distanță mare, dar în condițiile de azi, când trotuarele sunt acoperite de gheață, era o „bucurie” să mergem pe jos.
STB-ul n-a auzit de rute alternative, nu are personal instruit, nu are angajați amabili. Are doar pretenția să plătim abonament. În rest, nu mai contează. Mergi pe jos că d-aia ți-a dat Dumnezeu picioare.
Așa am făcut. Am mers pe jos până la Romană. Când mai aveam de parcurs jumătate de stație până la destinație, a trecut pe lângă mine tot un 226, semn că fie se reluase circulația pe Știrbei Vodă, fie acel șofer folosise o rută alternativă.
La Romană n-am așteptat mult. A venit repede un 301. După 100 de metri, văd din nou în fața ochilor o mașină de poliție care bloca drumul. Alți pomi rupți, de data aceasta pe Calea Dorobanților, pe lângă ASE.
Acum am avut parte de un șofer descurcăreț. Partea proastă la drumul alternativ este că te obligă să ajungi și pe străduțe înguste, cu sens unic. Aceste străduțe, de regulă, sunt „sugrumate” de mașinile parcate jumătate pe trotuare și jumătate pe carosabil. Trebuie să fii un șofer iscusit ca să poți strecura autobuzul pe astfel de străduțe, fără să iei după tine oglinzile retrovizoare ale mașinilor parcate. Spre bucuria noastră, am avut noroc de un astfel de șofer.
În final, vă las câteva imagini de pe lungul meu drum spre locul de muncă. Așa arată Bucureștiul în 2019.
- Radiografia unui impostor: Călin Georgescu - decembrie 4, 2024
- Interferențe - decembrie 3, 2024
- A murit legendarul Helmut Duckadam, la doar 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș - decembrie 2, 2024