NOAPTE DE NEUITAT ȘI EROAREA UMANĂ 20.06.

0
551

Azi de la prânz am rămas fără numărul de telefon cunoscut de 99% dintre ce care mă știu, dar am apucat să mă informez asupra celor petrecute noaptea la Radio. Emisiunea de săptămâna trecută, din 13.06, a fost programată ca și cum ar fi fost cea din 20 iunie. Asta în condițiile în care am trimis noua emisie de joi, 18 iunie. Cineva a încurcat puțin borcanele. Mai ciudat este că n-au fost soluții imediate din partea celor de acolo. Puteau da o adresă de mail din prima clipă, am sunat în primele 6-8 minute când m-am prins că a fost alt imn, și rezolvam și mai rapid. Așa, a fost nevoie ca Iulia să se urce pe bicicletă și să ducă pe un stick întreaga emisiune. Era 0,30!!! Eu nu aveam niciunul acasă. Stau mai aproape decât ea de instituție. Oricum nu mă lăsau să intru să fac un eventual anunț, cu scuze și să schimb din mers totul. Așa cum era normal, firesc, profesionist. Așadar, ora a doua a fost cea bună și emisiunea s-a derulat corect până la capăt. Ne-am consumat numai noi, cei care am muncit la ea, Iulia și Nicu Turcu. Mă gândesc că o astfel de ”eroare umană” poate căpăta alte denumiri dacă era o emisiune politică, sau una în plină zi. Așa, n-a observat nimeni în afară de fidelii prieteni nocturni, cărora le mulțumesc pentru înțelegere. Noroc că am acest obicei de a sta cu ascultătorii pe FB de la prima secundă. Nu mă obligă nimeni. Puteam să dorm, să fiu plecat, să nu ascult radio. Asta făceam dacă eram un mercenar. Acum, ediția completă e postată deja pe site-ul Radio (postarea e făcută de noi) și o găsiți și pe site-ul meu, pe paginile noastre.

În epoca tehnologiei de vârf, a telemuncii, a soluțiilor ingenioase, noi ducem emisiunea cu bicicleta la destinație. Asta în condițiile în care emisiunea era acolo, în sistem, dar trebuia să poată fi accesată. Am primit confirmare de download încă din 18 iunie!

Am rămas treaz și nervos până dimineața. Am avut dialoguri cu unii ascultători, ba și cu cei care comentau alte postări de-ale mele. Alți insomniaci. Normal că n-am mai pățit așa ceva, odată ce am făcut timp de 29 de ani emisiuni în direct, iar cele câteva înregistrate, de-a lungul anilor, aveau un back-up 5 CD-uri cu programul corect. Acum nici așa ceva nu exista. Poate că ar trebui să le fac tot eu, dar normal e sarcina postului. Poate că altă dată voi povesti mici incidente radio, accidente de-a lungul anilor mei de radio la diferite posturi. Niciuna, atât de nasoală!

 

Psihologul Muzical (ediția 925): Dorel Vintilă Zaharia, noutăți muzicale, topuri cu Lionel Richie și Ray Davies (20.06.2020)

 

Am așteptat să mă liniștesc și am relatat pentru posteritate despre o noapte specială. De la pandemie mi s-a tras.

Publicată de Andrei Partos pe Sâmbătă, 20 iunie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here