Sfânta Eugenia este pomenită, an de an, în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie. Rugăciunile la Sfânta Eugenia sunt vindecătoare.
Sfânta Eugenia Mucenița s-a născut la Roma. Încă din copilărie, a fost fascinată de scrierile religioase, mai ales acelea ale Apostolului Pavel. Sfânta Eugenia a primit o educație aleasă. Și era remarcată pentru frumusețea ei și buna dispoziție pe care o împărtășea și celor din jur. Mulți tineri o pețeau, însă nu voia să se căsătorească nicicum. Așa se face că a părăsit în taină casa părintească, îmbrăcată în straie bărbătești, pentru a nu fi recunoscută. A luat cu ea doi servitori credincioși.
S-a dus să se boteze în religia creștină. Dar, după botez, episcopul a trimis-o la mănăstire. Dar, pe atunci, nu existau mănăstiri de maici. Așa se face că a îmbrăcat veșminte bărbătești și a mers la o mănăstire călugări. Mult timp a fost știută sub numele de călugărul Eugen, timp în care a și săvârșit minuni vindecătoare. A devenit chiar stareț al mănăstirii.
În perioada persecutării creștinilor, Sfânta Eugenia a fost aruncată în râul Tibru, cu o piatră legată de gât. Dar nu a pățit nimic. Nevătămată a rămas și după ce s-a încercat arderea ei pe rug. A fost apoi aruncată într-o groapă, unde a rămas 10 zile. Însuși Iisus Hristos i s-a arătat și i-a spus că va ajunge în Împărăția Cerurilor chiar în ziua Nașterii Sale. Așa a și fost, Sfânta Eugenia fiind decapitată cu sabia.
Puteți citi mai multe aici: https://www.libertateapentrufemei.ro/articol/sfanta-eugenia-tamaduieste-trupul-si-sufletul-122433
Playlist:
La mulți ani tuturor celor care își serbează astăzi onomastica. Mai jos aveți un playlist cu și pentru sărbătoriți.
- Începe un nou weekend „Străzi deschise, București – Promenadă Urbană”: Calea Victoriei și Bulevardul Constructorilor devin pietonale pe 7 și 8 septembrie - septembrie 5, 2024
- Gastronomie și turism lent la Festivalul Ivan Patzaichin 2024(6 – 10 septembrie) - septembrie 5, 2024
- Concert extraordinar Nutu Olteanu pe 19 octombrie la Sala Dalles - septembrie 5, 2024