“The Masterpiece Experience” la Sala Palatului (27.04.2016)

0
35

Foto de Miluta Flueras
Foto de Miluta Flueras

O sala inundata de valuri de lasere de toate culorile, povestea muzicii transpusa in coregrafii spectaculoase de dans proiectate pe uriase ecrane LED de 32 de metri patrati, o orchestra de 45 de instrumentisti, completata de alte 275 de instrumente muzicale generate de calculator, toate acestea au facut parte din „The Masterpiece Experience: Interstellar & Dark Knight”, o poveste despre prezentul si viitorul omenirii pe muzica lui Hans Zimmer si Thomas Bergersen, produsa de Ciprian Costin. Evenimentul a fost organizat de Vreau Bilet.
Luminile si laserele au fost programate in functie de piesele muzicale pentru a oferi publicului o reprezentare 3D a continutului artistic, astfel incat fiecare spectator a simtit ca face parte din “Masterpiece Experience”.
Uyanda Bold, care a impresionat pe marile scene din Statele Unite, dar si  Eru Matsumoto, considerata de criticii muzicali una dintre cele mai sensibile violonceliste, s-au aflat aseara pe scena Salii Palatului si au impresionat publicul. Un alt invitat special a fost Isaku Kageyama, compozitor american si muzician, care a completat spectacolul cu notele exotice ale tobelor taiko.
Proiectiile filmelor alb-negru despre un viitor sumbru al omenirii, marcat de razboaie, schimbari climaterice catastrofale, robotizare si inteligenta artificiala au completat mesajul transmis de muzica.
Ciprian Costin si-a exprimat in mai multe randuri convingerea ca arta progreseaza prin intermediul tehnologiei, iar spectacolul de la Sala Palatului a fost dovada concreta a acestui fapt. Orchestra clasica a fost completata de o orchestra virtuala, iar iPad-ul si electroencefalograful au fost folosite de producatorul Ciprian Costin ca instrumente muzicale. Astfel, impactul emotiilor traite de producator in timpul show-ului au putut fi observate si de spectatori in proiectiile de pe ecrane.
Mi-ar fi plăcut ca Ciprian să se adreseze publicului și în limba română, nu doar în engleză, chiar dacă în sală se aflau și foarte mulți străini. Spectacolul prezentat merita cu siguranță o sală plină (au fost în jur de 1.500 de oameni). Dacă va fi reluat, e bine să nu-l ratați!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here