Am așteptat cu mare nerăbdare momentul, seara asta. Am promovat cu ardoare și perseverență acest concert. Am publicat un serial cu biografia lui Charles Aznavour. M-a bucurat să văd în sală oameni de cultură, actori, regizori, mari sportivi, jurnaliști din prima ligă. Emoția a fost imensă. Am văzut lacrimi și la prima piesă, la intrarea lui Aznavour în scenă. A comunicat cu sala prin gesturi, microfonul dat mai încet, obliga lumea să tacă, să anuleze aplauzele, pentru că altfel nu se auzea. 91 de ani și o vitalitate fantastică, ținută impecabilă, simț al umorului. A cântat aproape tot ce ne doream. Actorii sperau și la ”Les Comediens”, dar nu au fost regrete. Ne-a mărturisit că el citește prompterele pentru că mai uită, ne-a spus că a mai fost prin România cu ocazia unor filmări, dar pentru cântat mai rar. Mai exact în 1963. Că în Franța presa-i tot anticipează săptămânal retragerea, dar el mai are de cântat. Și chiar are. Acest Omuleț transmite, trăiește prin muzică, impune atenție și respect. Am avut în jurul meu figuri cunoscute, m-am simțit ca-n familie. Aș putea spune că am mers la concert cu școala, pentru că era acolo și fosta mea dirigintă (86 de ani) și doi colegi de clasă din școala primară. Oana Sârbu a venit cu tata, Romulus Sârbu (extrem de fericit că l-a văzut pe Aznavour). A fost un concert dens, fără pauză, fără trageri de timp, cu o orchestră mică și fără cusur, fără bis, cu un sound soft, corespunzător atmosferei. Aznavour ne-a atenționat că poate greși uneori și a făcut-o cu candoare și firesc. Când un astfel de om falsează puțin ți se pare absolut normal. S-a mișcat, a făcut și pași de dans, n-a băut un strop de apă, a dat tot ce ne doream. Un eveniment care nu trebuia ratat de nimeni! Au fost multe multe flori la final, și am observat o coadă considerabilă la urcat pe scenă și în culise…Notez acum câteva nume de persoane publice , pe care le-am recunoscut: Oana Pellea, dr.Dana Safta, Emilia Popescu, Camelia Potec, Ion Țiriac, Marina Constantinescu, Julieta Szonyi, Lamia Beligan, Alice Năstase Buciuta, Ovidiu Ioanițoaia,Călin Popescu Tăriceanu, Ion Dichiseanu, Varujan Vosganian, Alexander Hausvater…lista e deschisă, o putem completa!
P.S.1 Trebuie să cer scuze celor care au crezut că era aproape sold out. Am primit această informație și am dat-o mai departe. N-a fost așa! Altă dată voi fi mult mai atent cu astfel de declarații entuziaste ale organizatorilor. Oricum e de neînțeles cum un FENOMEN AL MUZICII MONDIALE nu poate aduce 4000 de oameni la Sală, chiar dacă unii au crezut că nu mai poate cânta. Aznavour vrea și poate!
P.S.2. Iulia nu a beneficiat de ecuson foto, așa că nu avem fotografie din fața scenei așa cum speram (chiar dacă s-a acceptat prezența fotografilor doar la o singură piesă). Avem altele, realizate cu efort și sacrificii!
Au urcat pe scenă, alături de Charles Aznavour: Erik Berchot (pian), Eric Wilms (keyboards, „șef de orchestră”), Yannick Deborne (chitară), Magali Ripoll (backing vocals, acordeon, keyboards), Claude Lombard (backing vocals), Didier Guazzo (baterie), Kevin Reveyrand (bas și contrabas).
Setlistul serii
Les emigrants
La vie est faite de hasard
Mourir d’aimer
Sa jeunesse
La mamma
Avec un brin de nostalgie
Mon ami mon Judas
Il faut savoir
Desormais
Hier encore
Ave Maria
Les plaisirs demodes
She
Mes Emmerdes
Comme ils disent
Les deux guitares
La Boheme
Emmenez moi
- NOSTALGII BUNE ȘI RELE, FINAL DE AN ZBUCIUMAT - ianuarie 2, 2025
- Despre audiențele TV din noaptea de Revelion - ianuarie 2, 2025
- M-A IMPRESIONAT! 28.12.2024 - decembrie 28, 2024