Toate cărțile noi vin la Bookfest 2016

0
30
  • bookfest 2016 1 iunie (423 x 600)Personalități importante ale vieții culturale vor lansa la Bookfest, între 1 și 5 iunie, cele mai proaspete apariții editoriale
  • Gabriel Liiceanu, Andrei Oișteanu, Vladimir Tismăneanu, Andrei Pleșu, Adrian Cioroianu, Lucian Boia, Mircea Cărtărescu, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Ana Blandiana, Mircea Coșea, Ioan T. Morar, Ileana Vulpescu, Mircea Dinescu, Ion Caramitru, Alex Ștefănescu, sau ambasadorul SUA Hans Klemm sunt câteva dintre numele care au confirmat deja prezența la cea de-a XI-a ediție Bookfest
  • Copiii vor avea Bookfest-ul lor, Bookfest junior, unde se vor regăsi toate evenimentele dedicate lor
  • Programul complet al celor cinci zile de Bookfest, în curând, pe www.bookfest.ro

 
Mai sunt nouă zile până la o nouă ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care va avea loc în perioada 1-5 iunie 2016, la Romexpo. Alături de reprezentanții țării Invitat de Onoare, Israel, la Bookfest 2016 vor fi prezente peste 200 de edituri, programul celor cinci zile cuprinzând peste 300 de evenimente, de la lansări și dezbateri până la proiecții cinematografice și evenimente interactive.
Copiii vor avea o ediție a lor, Bookfest Junior, cu peste 40 de evenimente și surprize care le vor fi dedicate. Chiar de ziua lor, copiii vor avea un program plin de lansări, ateliere pe diverse teme creative, proiecții de filme, sesiuni de teatru și alte acțiuni. Programul în curs de actualizare al Bookfest Junior poate fi consultat pe site-ul oficial www.bookfest.ro
Bookfest 2016 se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.
 
Cărți noi de Lucian Boia, Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu
Joi, 2 iunie, la Editura Humanitas, va fi lansată cartea Islamul și violența, volum de interviuri realizate de poetul arab Adonis cu lectorul universitar și psihanalistul Houria Abdelouahed. Sâmbătă, 4 iunie, editura a pregătit evenimente cu cei mai cunoscuți autori ai săi: vor fi lansate Strania istorie a comunismului românesc (și nefericitele ei consecințe), de Lucian Boia, Nebunia de a gândi cu mintea ta, de Gabriel Liiceanu,Neliniști vechi și noi, de Andrei Pleșu și Cum gândesc politicienii? (Cum? Gândesc politicienii?), de Radu Paraschivescu.
În aceeași zi, vizitatorii Bookfest 2016 vor putea participa la prezentarea a trei volume semnate la Humanitas de Matei Călinescu – Un altfel de jurnal: Ieșirea din timp, Portretul lui M, Viața și opiniile lui Zacharias Lichter, eveniment la care sunt invitați, printre alții, Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite, Dan C. Mihăilescu și Lidia Bodea. Tot sâmbătă, va avea loc o sesiune de autografe cu scriitorul Mircea Cărtărescu, care își va prezenta ediția de colecție a volumului Solenoid.
Duminică, 5 iunie, va fi lansat volumul colectiv Bucureștiul meu, în prezența scriitorilor Dan C. Mihăilescu, Ioana Pârvulescu, Tatiana Niculescu Bran, Radu Paraschivescu și a arhitectului Gabriela Tabacu, precum și noul volum Orologiul fără ore, din seria de autor Ana Blandiana, autoare premiată în Polonia anul acesta cu marele premiu al competiției ”Poetul European al Libertăţii”.
 
Premiul UE pentru Literatură vine la Bookfest
 În programul de lansări al editurilor Polirom și Cartea Românească figurează printre altele, volumele Darul lui Serafim, de Simona Antonescu și Vineri seara, într-o vale cu lupi, de Nicolae Strîmbeanu, la care cititorii sunt așteptați chiar vineri, pe 3 iunie. În aceeași zi va fi lansat volumulȘapte manifeste dadaiste, de Tristan Tzara, pentru a marca aniversarea centenarului mișcării Dada.
A doua zi, sâmbătă, 4 iunie, cunoscutul antropolog și istoric al religiilor Andrei Oișteanu va lansa la Bookfest 2016 cel mai proaspăt titlu al său – Sexualitate și societate. Istorie, religie și literatură, o temă pe care autorul a abordat-o ”nu doar ca un omagiu adus sexualității, ci și în încercarea de a înțelege delicatele și misterioasele ei mecanisme și modul în care ele influențează (și sunt la rândul lor influențate de) mecanismele sociale, morale și culturale”.
În aceeași zi este programat un eveniment dedicat literaturii turce, având în prim plan volumele O ciudățenie a minții mele,  de Orhan Pamuk șiIstanbul, Istanbul, de Burhan Sonmez, la care vor participa, printre alții, Aurora Liiceanu și Bogdan-Alexandru Stănescu, directorul editorial al Polirom. De asemenea, vor fi lansate cărțile Sărbătoarea corturilor, de Ioan T. Morar și Vârstele jocului. Strada cetății, de Claudiu M. Florian, volum distins cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură 2016.
În ultima zi a Bookfest, duminică, Andreea Paul va lansa volumul Forța economică a femeilor, o continuare a volumului de acum cinci ani, care punea în discuție forța politică a femeilor.
Programul Editurii Corint va include vineri, 3 iunie, lansarea volumului JURNALUL SECRET. Serie nouă, de Alex. Ștefănescu, la care vor lua parte autorul, Mircea Dinescu și Ion Caramitru. Pentru a doua zi, editura Corint a pregătit o masă rotundă la care vor fi prezentate două volume ce analizează din perspective opuse pericolul terorismului: Jurnalul de la Guantánamo, de Mohamedou Ould Slahi și Islamul. Planul secret pentru crearea califatului de Glenn Beck. În continuare, standul Corint va găzdui lansarea cărții Poveștile Peleșului, de Carmen Sylva, la care vor participa Filip-Lucian Iorga, Georgeta Filitti, Silvia Zimmermann și un reprezentant al Casei Regale a României.
 
Polițistul Godină ia copiii în misiune
 Grupul editorial ALL va lansa sâmbătă, 4 iunie, volumul Sub acoperire. Povestea adevărată a poliției secrete din Marea Britanie, de Rob Evans și Paul Lewis. În aceeași zi, va fi lansat volumul Eminescu, poem cu poem, coordonat de Alex. Ștefănescu. Volumul face parte dintr-o serie dedicată lui Mihai Eminescu, revăzut în scurte comentarii accesibile pentru tinerii de astăzi.
Editura RAO a pregătit cel puțin două lansări dedicate celor pasionați de viața trăită cu gust. Astfel, la standul RAO vor fi lansate Cartea vinurilor, de Marinela Vasilica Ardelean, primul ghid despre cele mai bune vinuri din România și Republica Moldova, dar și În bucătăria lui Joseph,una dintre cărţile de vizită ale lui Chef Joseph Hadad, pe lângă restaurantul care-i poartă numele, prestaţia de jurat în emisiunea Top Chef sau zecile de reteţe create de-a lungul anilor. În portofoliul de apariții noi cu care Editura Rao va fi prezentă la Bookfest se vor afla cartea Capătul veșniciei (al treilea volum al Trilogiei secolului), de Ken Follett, dar și volumul Destin și furie, de Lauren Groff, desemnat Cartea anului 2015 în Statele Unite ale Americii.
Noutatea este cuvântul de ordine și pentru Curtea Veche Publishing la Bookfest 2016. Editura anunță un program variat de evenimente, pornind cu lansarea cărții semnată de Mǎdǎlina Corina Diaconu și Mihai Ionuţ Grǎjdean, Mandale dacice și atelierul de povestit și ilustrat De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? de Adina Rosetti, cu ilustrații de Cristiana Radu. Vor fi de asemenea lansate al doilea volum al cărții lui Adrian Cioroianu Cea mai frumoasă poveste, și Dosarul Lenin, de Vladimir Tismăneanu și Marius Stan. Carismaticul polițist Marian Godină le va explica celor mici ce presupune meseria de om al legii în noua sa carte, „În misiune cu Marian”, volum ce cuprinde o serie de povestiri simpatice pentru copii, ilustrate cu imagini sugestive şi atractive.
 
Mai multe info găsiți aici:
http://www.bookfest.ro/noutati/toate-cartile-noi-vin-la-bookfest-2016.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here