ÎNTREBĂRI, MIRĂRI, NEDUMERIRI

0
21

refugees-greek-sea (600 x 395)Mai multe persoane au comentat subiectul Refugiaţii în fel şi chip. La televizor văd zilnic ştiri dramatice despre miile de oameni care au pornit pe jos spre vest, spre Austria, Germania, Franţa…Cel puţin asta se spune…Oamenii pleacă din faţa războaielor, se spune, dar acestea sunt de mult în zona lor.  S-AU ADUNAT ÎNTREBĂRI DE PESTE TOT. Cum de pleacă toţi? Cine cu cine luptă acolo? Cum de-i lasă tiranii să plece? Foarte mulţi vorbesc limbi străine de unde se poate deduce că sunt din clasa de mijloc. Şi-au vândut tot, se spune. Cui? Apar cu câte un rucsac pe spate şi atât. Ţările care sunt constant iritate de câteva sute de romi, români ce-or fi, stau cu braţele deschise şi primesc zeci mii de oameni, invocând la solidaritate umană. Cetăţenii din ţările cu pricina nu par încântaţi. Ce se va întâmpla cu miile de oameni?  De regulă musulmani. Am văzut filmate tabere din Italia, Germania, Franţa care nu arătau defel umane. Am văzut gările din marile oraşe suprapopulate. Cum vor proceda guvernele acestor ţări? Am văzut declaraţii ipocrite din partea unor intelectuali de la noi care se angajau să ajute voluntar, dacă vor fi astfel de campus-uri lângă Bucureşti. Păi cine-i împiedică să-i ajute pe românii cu probleme, pe bătrânii fără sprijin, pe copiii fără părinţi? De la noi din ţară. Un amic mi-a mărturisit că până acum nu gândea rasist sau xenofob, dar simte că  deveni dacă toţi aceşti oameni ajung şi la noi…Se petrece ceva nefiresc, asta-i clar. Cauza fenomenului nu-i preocupă pe mai marii zilelor noastre.  Islamiştii care comit crime abominabile, intens mediatizate, nu prea păţesc nimic, vedem copii de 4-5 ani învăţaţi să taie gâtul păpuşilor şi între timp Europa e somată să fie înţelegătoare, primitoare şi empatică.
* Se întreba un analist de ce n-a intervenit nimeni să anihileze definitiv acel ISIS, de ce nu acţionează ţările NATO, în loc să se confrunte pasiv cu acest imens val de refugiaţi. Se întreba şi de unde au arme acei oameni, dar sublinia că nu sunt sofisticate. I să părea de neînţeles că s-a ajuns aici , că toată Europa e anesteziată.
* Un alt comentator observa că atâţia oameni intră în ţările Europei fără a fi amprentaţi, fără control medical. Riscul de a fi printre ei bolnavi, dar şi terorişti e extrem de mare. De ce nu se duc în ţările arabe dezvoltate, ei fiind în majoritate musulmani. Altcineva emitea ipoteza că fiind şiiţi nu pot merge oriunde.
23 de români sunt arestaţi în acest moment pentru că au fost găsiţi implicaţi în traficul de persoane (în Ungaria şi Austria).
5 irakieni au fost prinşi trecând graniţa în judeţul Constanţa. Un german şi un britanic erau călăuze!
 

„Politica externa intra in atributiile presedintelui Romaniei. N-am auzit nicio silaba pronuntata de Klaus Iohannis pe subiectul crizei refugiatilor, care da Europa peste cap. Merkel convoaca liderii la o reuniune de urgenta. Dan Mihalache pregateste avionul de lux.”
 
Un text scris de Mihail Neamţu

Europa nu va mai fi ceea ce a

fost. Never ever.

http://mihailneamtu.org/2015/08/26/europa-nu-va-mai-fi-ceea-ce-a-fost-never-ever/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here