Jolt Kerestely, Andreea şi Radu Crepcia Drăgănescu la Psihologul muzical (ediţia 617 – 26.07.2014) – AUDIO

0
398

JOLT KERESTELY

O ediţie cu trei părţi. Compozitorul Jolt Kerestely a revenit cu prospeţimea sa uluitoare, la cei 80 de ani împliniţi pe 12 mai. A venit cu bicicleta, a fost superpunctual şi a adus numeroase piese noi. Pe lângă un CD realizat integral cu Fuego („Steaua mea”) care va fi lansat curând veţi asculta înregistrări cu Stela Enache, Margareta Pâslaru, Angela Gheorghiu, Aurelian Temişan, Marcel Pavel ş.a. A fost şi o piesă din partea fiului, Andrei Kerestely (solistă Natalia Barbu). Am aflat câteva dintre secretele longevităţii, câteva reţete culinare şi pasiunea fără limite pentru muncă şi mişcare.
 
 
 
ZUM & Andreea Crepcia

Partea a doua a generat un dublu debut: soţii Andrea şi Radu Crepcia Drăgănescu. Andreea (născută la Brad pe 27.10.1985) a participat la mai multe concursuri televizate de interpretare, a cântat vreo 3 ani cu Sistem şi a absolvit o facultate de litere. Se ocupă de afaceri imobiliare, dar predă şi lecţii de canto. Radu (născut pe 16.02.1970) are o carieră muzicală consistentă deşi a urmat cursurile Politehnicii din Bucureşti. Prin 1995 avea un grup, Cindy Cat care s-a impus cu hit-ul „La Sovata”. Era coleg cu Bogdan Albu. Acum există proiectul ZUM & Andreea Crepcia care înseamnă şi apariţii pe scenă, cluburi, evenimente, dar şi o serie de compoziţii proaspete, inteligent orchestrate, valabile pentru radiouri (deşi cei doi s-au ales cu unele câteva refuzuri). După ce-i ascultaţi, vă puteţi pronunţa.
 
 
 
Peter Hammill

Partea a treia a emisiunii include un amplu interviu exclusiv cu Peter Hammill, unul dintre fondatorii grupului progrock, Van Der Graaf Generator. Artistul (compozitor, textier, solist vocal, instrumentist) va fi la Artmania pe 7 august (Sibiu) şi a acceptat să stăm de vorbă telefonic. Veţi asculta şi fragmente de pe două albume lansate în 2012 (Consequences) respectiv 2014 (Other World). Transcrierea interviului o găsiţi aici!
Ediţia mai include piese cu Ileana Şipoteanu (premieră), Robin Gibb, Eddy Grant, Kiss, Ted Nugent, John Rowles sau Steve Harley.

 
Audio:

 
Câteva mesaje dintre cele peste 200 primite prin mail, sms, telefon şi facebook:
Cristina, Simona, Marius şi Ionuţ (el e prietenul Simonei) Vă salut! Noi suntem în tren! Am plecat în vacanţă! Şi am decis să mergem doar cu trenul! Am plecat ieri din Liege! Mergem în Franţa, în Italia şi apoi ajungem acasă. Timp de o lună ne vom plimba! E cel mai tare tren cu care am fost vreodată în viaţa mea! Avem posibilitatea să folosim laptop, avem priză şi net la liber! Vă ascultăm cu mare drag!
Nedelcu George Adrian Salutari de la Sinaia.Suntem cu urechile pe voi toata noaptea!
Diana Bun venit domnului Jolt Kerestely! Aş vrea să-l întreb dacă a colaborat şi cu Mirabela Dauer de-a lungul timpului şi dacă vor mai colabora pe viitor?
Vicky Dar cum era relaţia cu ceilalţi compozitori? Adică exista concurenţă, nu? Cu Temistocle Popa, Camelia Dăscălescu, Alexandru Mandy şi ceilalţi? V-aţi împrietenit repede cu ei?
Vă număraţi printre compozitorii mei preferaţi! Vă muţumesc pentru piesele de suflet! Constantin Ionel
Nedelcu George Adrian In adolescenta mea prin anii ’80 ascultam si inregistram muzica de la radio iar cand redactorii muzicali erau Andrei Partos ,Luminita Eremia si Lucia Popescu Moraru ziua si mai ales noaptea era numai buna de „ciugulit” muzici pe care le etalam in week-endurile scurte de atunci sau reuniunile scolare cu magnetofonul Tesla Sonet Duo si mai apoi Tesla B90 (la care am „prajit” un motor de atata stat in stand-by)!
Adina Mulţumesc pentru Margareta Pâslaru şi pentru Angela Similea!
Melodiile invitatului dvs mi-au bucurat copilăria! Mă bucur că este cu noi în această noapte! Cristina, Roman
Valeriu Goiciu O seara linistita din „fierbintele” Tel Aviv. Cu alarme…sau fara….Avem nevoie de „Psiholog”. Multumim Andrei pentru tot ce faci si …Koszonom Szepen ,Jolt szivem…
Pircioiu Octav D–lui JOLT,multumiri pt piesele frumoase!Sanatate si putere de munca!
Gabriel Vă rog frumos să-mi explicaţi şi mie la ce folosesc unui solist toate acele „floricele” în glas? Nu înţeleg de ce le foloseşte atât de des Andra…
Întrebare pentru invitaţi: cu cine se înţelegea Andreea cel mai bine dintre băieţii de la Sistem?Ce artişti îi plac Andreei? Ce părere are despre Alexandra Ungureanu? Costică Mireanu
Vicky Ce muzică ascultă invitaţii? Veţi merge la Dream Theater?
Alex Vătavu Îmi place foarte mult de Andreea! E mai tare decât Inna, Alexandra Stan şi Andreea Bănică! Andreea eşti fenomenală!!
Cornel Mick Jagger e cel mai tare showman din muzică! Nu există unul mai bun decât el. Un entertainer desăvârşit!
Marius, metalfan Felicitări pentru interpretarea piesei Mociriţa! Îmi place!
Lydia Felicitări Andreea! Superbă interpretarea acapella!
Niko, Milano Sunt pe recepţie! Abia aştept să ascult interviul! Am rugat-o pe mama să mă ducă şi pe mine la Sibiu, dar nu s-a putut învoi de la serviciu! :(((
Mirela, Milano Păi, dle Partoş, de ce să-l mai duc la Sibiu, dacă l-a tot văzut de câteva ori aici, în Italia? Nici nu cred că avea sens! 🙂
Paula Un mare artist! Vă mulţumesc pentru acest interviu! Este foarte interesant tot ceea ce spune! A fost greu să obţineţi acest interviu?
Victor, Timişoara Sunt fără cuvinte! Probabil multă lume nu cunoaşte această trupă şi habar n-are ce mare muzician este Hammill! Eu îmi retrăiesc în aceste momente toată tinereţea mea!
Mariana, Bucureşti, 57 de ani Eu am tras o sperietură soră cu moartea! M-am trezit şi mi-am văzut soţul stând în picioare cu ochii aţintiţi spre radio. Nici nu se mişca…  Am crezut că se simte rău… L-am întrebat şi mi-a zis să tac! Nu ştiu cu cine este interviul, dar e clar că îl admiră pe acest om dacă stă în picioare ca să-l asculte… E o imagine pe care nu am mai văzut-o în cei 25 de ani de căsătorie!
Mircea, Craiova Cât de greu a fost să faceţi acest interviu? Bănuiesc că nu se ajunge atât de uşor la el! Felicitări şi mulţumiri pentru acest cadou extraordinar!
Marian Nicolescu, Buc Mulţumesc pentru interviu! Şi mulţumesc că vă străduiţi să ne aduceţi în case nume mari care ne-au fost alături în tinereţe! Ascultam cu multă plăcere Van Der Graaf. Aveam dispute aprige cu prietenii mei, iubitori de Genesis şi EL&P…
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here