BĂDIN, IMNUL, TUCĂ. TREI TEME FĂRĂ LEGĂTURĂ ÎNTRE ELE

0
19

FLER SAU COINCIDENŢE?

L-am văzut o vreme pe Andrei Bădin la Antena3. Spiritul acelui post nu-mi plăcea, deci nici el. Apoi a apărut pe FB, a trecut pe B1TV. Avea gusturi muzicale o.k. aşa că a intrat pe lista mea…Totuşi câteva opinii enervante i-au scăpat şi l-am blocat. A trecut ceva vreme de atunci. B1TV nu se arătase încă post de opoziţie. L-am văzut în câteva emisiuni mai curajos şi eram la un pas să-l reconsider, dar brusc devenea alunecos. Ca prietenul său Alecu Racoviceanu. Alt băiat inteligent alunecos ca un patinoar… O singură dată ne-am intersectat fizic într-un Nic din Dorobanţi, dar nu s-a lăsat cu salut, nici cu înjurături. Acum aflu că omul e şpăgar, că e acuzat de luare de mită, că e murdar. Îl cercetează DNA. Sper să nu fie dovedit ca atare, dar dacă va fi aşa,atunci înseamnă că flerul meu a funcţionat când l-am blocat!
 
 
 
 

AVEM UN IMN. CE FACEM CU EL?

Periodic revin scandalurile legate de imn. Sîmbătă, la chermeza PDL-PNL s-a difuzat o variantă fără strofa în care e vorba despre Împăratul Traian al Romei. Aşa s-a preluat piesa de pe internet. Nu e vina politicienilor de data asta. E o scăpare tehnică, citesc în ziare. N-ar fi mai sigur, mai frumos, să existe un loc oficial de unde poţi obţine textul şi muzica (fie şi contra cost)? N-ar fi mai normal să se rediscute eficienţa acestui imn, odată ce mereu sunt probleme cu el? Ba e prea lent, ba are strofe prea multe (cred că 11!), ba nu e mobilizator, ba nu ne mai reprezintă azi, ba conţine nume care-i deranjează pe unii tâmpiţi certaţi cu cartea de istorie ş.a.m.d. Am admirat felul în care cântă şi trăiesc ţările latino-americane imnurile lor la CM de fotbal. Noi de ce nu putem găsi ceva melodios, uşor de reţinut, actual ca mesaj? Avem două-trei simboluri naţionale şi nici pe acelea nu le putem scăpa de confuzii, interpretări?
 
 
 

TUCĂ PLĂTEŞTE 

E o afirmaţie, dar putea fi o interogaţie ! Marius Tucă mi-e simpatic, ne ştim din 1991 de la Curierul Naţional unde am fost colegi. Era cu noi şi celălalt caracalean, Dan Diaconescu. Suntem şi colegi de zodie, am şi colaborat cândva. Ideea de FOLK YOU mi s-a părut generosă, chiar dacă unele reţete au fost discutabile şi criticate. Mai multă lume mi s-a plâns că nu prea achită obligaţiile financiare, că ar fi unii neplătiţi de anul sau anii tecuţi. Nici cei cu instalaţia de sunet nu erau prea fericiţi. Nu dau nume, deşi e evident că le ştiu, pentru că zvonurile, sursele susţin că acum, la cea de-a 10-a ediţie Tucă plăteşte. Ştiu pe cineva care urma să vină la mine în emisiune, dar pentru că a aflat că-şi poate recupera pierderile, se duce la Vama Veche. Nu m-am supărat. Din contră. Dar sper ca la final să aflu că absolut toţi au primit ce li s-a promis! Să fie un Festival de succes, să fie un Woodstock românesc, aşa cum şi-l dorea Moţu Pittiş!
Nici nu ştiu dacă plata e responsabilitatea lui Tucă, dar aşa zic artiştii, aşa am preluat şi eu!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here