5 explicaţii pentru înfrângerea Simonei

0
21

Simona HalepArticol de Cristian Geambașu publicat în GSP
Impresii amestecate, nu certitudini. Încă o dată, amărăciune. După finala de la Roland Garros, sfertul de finală de la Wimbledon. Dar dincolo de emoţii, tristeţe, regrete, ce ar fi fost dacă…, ce s-ar fi întâmplat atunci când…, trebuie să găsim şi explicaţii care ţin de geometria nemiloasă a sportului pentru această înfrângere a Simonei Halep în faţa Johannei Konta
1. Lovituri câştigătoare. 48 la număr
A fost Johanna Konta mai bună în meciul cu Simona? Dacă răspundem la această întrebare ne putem limpezi gândurile. Ne mai scuturăm de zgura frustrărilor. Ce înseamnă mai bună? Că a câştigat în total 114 puncte de-a lungul întregii partide, cu doar două mai multe decât Simona? Şi asta, dar nu numai. În tenis, bilanţul punctelor acumulate poate fi înşelător. Se ştie că poţi câştiga un meci şi strângând mai puţine puncte decât învinsul. Şi atunci, de unde senzaţia explicită că englezoaica a dominat întâlnirea? De exemplu, din cele 48 de lovituri câştigătoare, în contrapartidă cu cele doar 26 ale româncei. În teren, asta se simte. În tribune şi de la televizor, se vede.
2. Specialiştii ne mai şi păcălesc!
Konta a lovit mai tare, mai plat, mai riscant în general. Şi când îşi crea avantaj cu serviciul, altfel foarte bun, şi când era pusă în dificultate de (puţinele) lovituri jucate decisiv de Halep. Dovadă, 36 de greşeli neforţate. Halep, doar 9. Există o raţiune imediată pentru aceste cifre şi aceste numere. Îndrumată de antrenor sau instinctiv, Simona continuă să fie adepta jocului la siguranţă. La aşteptare. Multe mingi neutre trimise pe centrul terenului.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://blogsport.gsp.ro/geambasu/2017/07/12/5-explicatii-pentru-infrangerea-simonei/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here