Adrian Sărmăşan şi Dan Andrei Aldea (telefonic) la Psihologul muzical (ediţia 628 – 11.10.2014) – AUDIO

0
480

Dan Andrei Aldea
Dan Andrei Aldea

Surpriza nopţii a consituit-o întâlnirea telefonică (după 33 de ani) cu Dan Andrei Aldea. Era la Oradea unde a cântat pe 8 octombrie. Dialogul a foarte plăcut şi bogat în informaţii. Aş fi avut alte 10-20 de întrebări să-i adresez, dar cele peste 40 de minute n-au fost suficiente. M-a suprins plăcut emoţia care se degaja din mesajele celor care ne ascultau din ţară sau din diverse colţuri ale lumii.
Am avut o deschidere cu Pro Musica, grup care şi-a aniversat cei 41 de ani de la înfiinţare cu un concert excelent transmis online de la Timişoara timp de aproape 5 ore.
 
Adrian Sarmasan la Radio Romania Actualitati
Adrian Sarmasan la Radio Romania Actualitati

Invitatul nopţii e un debutant în emisiune, un consacrat în lumea folk: Adrian Sărmăşan (născut la Turda în noaptea de 20 spre 21 iulie 1962). Acum se află în promovarea celui de-al patrulea CD intitulat „Ştiu, nu sunt perfect” de pe care am difuzat câteva piese. Adrian a cântat în direct o serie de cover-uri, dar şi compoziţii proprii. Chiar mai multe decât şi-a propus, pentru că venea deja după un concert susţinut în Bucureşti. A povestit despre începuturile carierei, despre „Cenaclul Flacăra”, despre colaborarea cu Zoia Alecu, despre castele, despre călătorii, despre tatuaje sau despre sport. Practic lista cu preferinţe a fost cântată de invitat.
 
A fost o noapte bogată, completată cu „Agenda pop-rock „ în care am inclus o compoziţie semnată de Cristian Faur, o noutate cu Gianni Morandi, sau o piesă clasică Bonnie Tyler (care urma să concerteze la Bucureşti pe 13.10). Cu mare bucurie au fost primiţi şi artişti ceruţi de ascultători ca Laura Stoica (pe 10 octombrie ar fi fost ziua ei), Dio, Toto Cutugno sau Eric Clapton.
Top 5 Sentimental i-a aparţinut solistei Celine Dion. Multe locuri ocupate la egalitate de puncte. Aşa că am avut 9 piese, spre bucuria multora. Primele locuri au fost ocupate de 1. Pour que tu m’ aime encore, 2. Because You Loved Me la egalitate cu All By Myself, Think Twice şi My Heart Will Go On 3. I’m Alive.
 
 
AUDIO:

 
Înregistrare video:

 
 
Mai jos aveţi câteva mesaje din cele peste 250 primite în această ediţie:
 
Boogie Respect Dan Andrei Aldea!! Bun revenit în ţară! Sper că nu a fost unicul concert! Vreau să vă văd şi eu! Veniţi şi la Bucureşti! Vă ştiu doar de pe youtube!!
DarkAngel Eu vă ştiu doar de pe Internet şi din ceea ce mi-au povestit părinţii! Piesa Om Bun e singura pe care am învăţat-o la chitară. E grea… Nu am aprofundat acest instrument, dar să ştiţi care mi-aş dori un autograf de la dvs pe chitara mea! Sper să veniţi şi în Bucureşti!
Robby, Reşiţa E prima noapte în care mi-am trezit părinţii din somn şi nu am fost pedepsit! Ar trebui să-l vedeţi pe tata cum vă ascultă! E hipnotizat! :)) E drept că nici mama nu se simte mai bine!
Cristi, Olanda Vă jur, eu am tras tirul pe dreapta! Nu pot să cred că îl ascult pe Dan Andrei Aldea!!!
Alin Marcel-Bacau Ii multumim „Omului bun” c-a ramas Om bun. Fantastic sa-l auzim vorbind la Radio Psiholog !
Iulian Tudose, Bacău Am plâns! Vă jur! Mulţumesc Andrei Partoş şi mulţumesc Dan Andrei Aldea! Mare emoţie!
Adrian Gutu Foarte mare bucurie să-l aud pe Dan A. Aldea, un artist care s-a impus și în estul nostru balcanic, dar și în vestul profesionist!
Elena, Buftea Nu-mi vine să cred că l-am auzit pe Dan în direct! Bun revenit în ţară!! Să nu mai pleci!! Şi să cânţi! Să ne încânţi!!
Traian Aşa de tare mi-a bătut inima când l-am auzit pe Dan în direct… Atâtea emoţii am avut… Mai aveam puţin şi făceam infarct! Mare bucurie, mare bucurie mi-aţi făcut!
Gruia, Oneşti Încă nu-mi revin după ce l-am auzit pe Dan Andrei Aldea… Am deschis un pachet de ţigări! Trebuie să mă liniştesc! Nici nu ştiţi cât de fericit m-aţi făcut!
Buna dim Petre va saluta va recepţionam de la Wiena ne faceţi nopţie mai uşoare pe drumurile europei va mulţumim foarte frumos! emisiuni pana la adanci batraneţi !
Emoţionant momentul cu Dan Andrei Aldea! Bun venit invitatului dvs! Vă ascult cu drag! Îmi place muzica lui! Diana, Bologna
Valeriu Goiciu Buna noapte de la Tel Aviv.Pe receptie. Faina emisiune, fain invitat!
Cornel Vank, Carei  Satu-Mare Buna dimineata radio ROMANIA ACTUALITATI va ascult cu mult drag. sunteti singurul  post de radio care care difuzează imnul ROMANIEI. Va iubesc
Vasile Ciucur Felicitari invitatului si realizatorului pentru ideea de al invita . E o incintare sa-l asculti . Multumesc si va ascult cu mare drag din Boston .MS . US. Nu pot sa-l invit pe Adrian , doar daca in 3 luni cit mai ramin pina ma intorc acasa, are cumva drum prin Boston ,il rog sa-mi spuna . … As dori sa stiu daca ii place pe Neil Diamond.Cu mare drag Vasile
Alina Muresan Va ascult cu mult drag si aici in Denver-Colorado. Invitatul e super. Cosmin
Tania Mie mi-a plăcut de invitatul dvs în rolul lui Aramis! Îi stă bine în costum de muschetar! 🙂 😀
Oana În castelul invitatului există şi o fantomă? 🙂 Că aşa am auzit că e la castel! 🙂
Diana, Bologna Grande Toto!!! Grazie!!
Mirela, Milano Amore mio!! Toto, ti amo!
Niko, Milano Gata… mama e în al 9-lea cer!! E fericită că i l-aţi dat pe Toto! 🙂
Irina, Valencia Mulţumesc pentru Cutugno! A trecut ceva vreme de când nu am mai ascultat această piesă!
Radu Racolta nici Detroitul nu doarmeee la emisiunea asta superba
Alin Salutări de la Beijing. Sunt aici cu treabă, în delegaţie de la serviciu! Dar vă ascult cu mare drag pe Internet!
Eleonora, Deva Nici Toto Cutugno, nici Adamo, nici Igleisas nu fac la un loc cât Enrico Macias! Mi-aş dori să-l mai ascult la Psiholog!
Diana, Milano Ei, hai să fim serioşi!! Câte hituri are Macias???
Cornelia, 61 de ani Dle Partoş, vă rugăm din suflet! Suntem 3 pensionare din Bucureşti. Vrem să încercaţi să îi aduceţi la emisiune pe Albano şi Romina. Ar fi o mare bucurie pentru noi! Poate veţi reuşi!
Cristina, metalfan Adoooooooooor piesa asta!! Vreau şi eu un vapor şi un ventilator să îmi fluture pletele şi să mă ţină Marius în braţe!! :))
Elena Mulţumesc pentru topul cu Celine Dion! Îmi place piesa de pe primul loc!
Ana, Roma Superbă piesă cu Gianni!
Adrian Gutu Mult se simte lipsa unor reviste așa cum au fost Pop Rock & Show și Vox Pop Rock, platforme de opinii, care puteau da o măsură despre ce se mai întâmplă prin lumea noastră muzicală!
Carmen-Victoria Bârloiu DAAAAAAAA!!!! Mulțumesc, Andrei, pentru PROMUSICA!!! exceptional a fost concertul,,,nu-mi venea să cred! Cum știi tu să mergi la inima noastră!!!
Maria Moldovan Te salut Adrian de la New Jersey ,asteptam sa vii Si in state Sa ne incanti.Maria.Fredonam si aici:Visez……Visez
Razvan Toma Buna noapte. Ca sa glumim putin, atunci cand veti termina sondajul prezidential de pe pagina site-ului dvs., ne veti da melodii cu primii cinci clasati?
Calin Daniel Cruceru Excelenta emisiune! Bine, in cazul meu, o ascult la o ora nu prea tarzie, e doar 6.53. p.m. din Republica Dominicana! Domnule Andrei, admirabil, mai ales pentru faptul ca mentineti un tonus exceptional al unei generatii de oameni adevarati care au lasat ceva pentru tara asta! Sarmasan e un extraordinar interlocutor sii un cantaret, cantautor de exceptie! Va doresc o dimineata excelenta!
Mircea Rusu am intrat tarziu dar sunt absolut convins ca profesionistul care esti a acordat un spatiu si pentru Dan Andrei Aldea si concertul de la Oradea. Emisiune frumoasa in continuare! Toate cele bune!
Călin Bârcean Ajuns de la o cântare, v-am ascultat pe mașină și vă ascult și acum. Sunteți faini! Salutări din partea mea și a Pragului de Sus!
 
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. Am avut norocul sa ma tarasca o prietena Hard Rock Cafe anul trecut cand Dan Andrei Aldea si Nicu Covaci au avut un concert impreuna. A fost ceva mai special, deoarece nu au cantat rock ci blues.
    O experienta memorabila din mai multe puncte de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here