*Aşa apar pe paginademedia! Sigur că reperele sunt discutabile, dar e interesantă apetenţa publicului pentru concursuri de un anumit gen!
http://www.paginademedia.ro/2014/04/concurenta-puternica-la-prima-semifinala-romanii-au-talent-suleyman-meci-cu-steaua-si-o-data-n-viata-cifrele-show-ului/
*Am văzut aseară câteva comentarii după meciul Ceahlăul -Dinamo 0-1. Câtă căldură, gingăşie, dragoste părintească! Radu Naum şi Cristi Geambaşu erau numai miere. Pic de ironie, pic de răutate. Se dădeau sfaturi pentru micuţii de la Dinamo. De ce nu procedează astfel mereu? Ilie Dumitrescu a fost constant cu sine.
* Vorbele lui Dragnea, prezentate de mai multe canale, mi se par un pericol real pentru democraţie! Oare O.N.G-urile atât de zgomotoase în 2012 au dispărit? Au închis porţile? Salvarea baronilor penali, absolvirea primarilor de responsabilităţi, când încalcă legea…cam asta vrea mustăciosul teleormănean!
* La Antena1 Te cunosc de undeva pierde teren. Din mai multe motive. Concurenţii nu mai sunt atât de cunoscuţi, pe cât erau, juraţii s-au schimbat şi nu plac publicului, personajele propuse spre imitare sunt tot mai neinspirat alese. Ediţia a fost câştigată de Alex Velea, care a fost MC Hammer. El a primit sarcina, pentru ediţia viitoare, să fie Goran Bregovici. El a refuzat şi a cerut regulamentar să mai voteze odată. S-a trezit tot cu Goran Bregovici! Cred că n-a fost o mişcare curată din partea gazdelor. Concurenţii aleg artişti despre care n-au auzit în viaţa lor. Se vede după figura pe care o fac, când se opreşte ruleta. Nu cred că va mai fi un alt sezon, dacă nu se produce rapid o revigorare. Şi chiar era o emisiune relaxantă!
* Băsescu a fost la Realitatea, după doi ani de absenţă pe acest post. Rareş Bogdan i-a pus multe întrebări, adesea incomode. Nu tot ce a spus TB era clar şi o.k., dar comparându-l cu alţi politicieni ai zilei, diferenţa e tot mai mare. Apoi au urmat comentariile. Ion Cristoiu l-a taxat pe Băsescu pe vreo 3-4 subiecte. Se pregăteşte să revină la A3? Tot în emisiunea insuportabilei Laura Chiriac s-a exprimat şi şarpele roşu, Costi Rogozanu, pe care-l deranjează prietenia excesivă cu SUA a preşedintelui. Sociologul Bulai se mulează pe canale. Pe B1TV pare echilibrat, la Realitatea devine critic. Fiecare întrebare a susnumitei Chiriac e tendenţioasă, de fapt sunt afirmaţii. Pe ea a deranjat-o afirmaţia lui TB cum că Ponta ar fi corupt, pentru că n-ar avea dovezi…În interviu TB a adus argumente suficiente, iar de restul trebuie să se ocupe justiţia. Din nou TB face agenda câtorva televiziuni, care altfel n-au subiecte atractive. Nu ştiu dacă e bine aşa. L-am văzut extrem de dur cu PDL, provenit din fostul FSN (zicea el)…Cu un astfel de „lider” dreapta nu se va coagula niciodată!
*Ieri la B1 s-a refăcut parţial echipa OTV! C. Vadim Tudor, Fl. Condurăţeanu şi Dan Diaconescu (telefonic de undeva) discutau soarta ţării, a alegerilor europarlamentare, unde au fost acceptaţi şi cei respinşi până mai ieri. Au fost atacuri la Ponta…au fost vorbe grele, aşa cum le stă bine unor adevăraţi creştini ortodocşi în duminica Floriilor!
* Ar trebui să scriu câteva vorbe şi despre emisiunea Top Cultura de pe TVR2 (sâmbătă, 14,10). O emisiune mozaic, cu multe decupaje, cu un moderator academic, Răzvan Theodorescu (fost şef al TVR din partea PSD). Prima parte a fost chiar interesantă. Apoi a venit partea care m-a determinat să fiu atent. Mă explic. Am răspuns invitaţiei lui Doru Ionescu pentru un interviu care a inclus mai multe teme, dar în special hiturile şi trupele rock din trecut şi prezent. Am avut o discuţie de 16-18 minute, din care în emisiunea montată s-au regăsit vre0 3 minute (poate mai puţin). N-am ştiut că printre vorbitorii înregistraţi va figura şi impostorul Alex Revenco. O făcătură care trece drept „specialist” în domeniul rock. E treaba altora, dacă-i acordă credit, eu ştiu exact că înainte de 1989 nu exista, iar după, s-a fofilat, păcălind oamenii care nu ştiau nimic despre domeniu. A fost prezentat ca cel mai vechi om din presa muzicală scrisă ! E o jignire la adresa multora. Înainte de 1989 erau fraţii Ursulescu, Aurel Gherghel, Gigi Stanca, Petre Magdin şi alţii. Din 1982 am fost şi eu semnatar de rubrică la „Săptămâna”. După 1990 chiar Doru Ionescu a scris presă pop-rock, precum şi Dumitru Ungureanu, Sorin Lupaşcu, Lenţi Chiriac, Mimo Obradov şi tot mai mulţi alţii. Unii au publicat cărţi. Din martie 1990 am publicat prima revistă de profil (Metronom) după care am trecut la P.R. & Show şi apoi la Vox Pop Rock (proprietate personală). Acest individ nu era nicăieri. Scria nişte platitudini pe la E.Z. şi se lăuda în faţa celor mici că ştie tot. Am avut conflict cu el pe tema Michael Jackson încă din 1992. Eu l-am uitat, el nu! De ce să apar eu într-o astfel de emisiune? După montajul cu muzici şi vorbe au comentat din studio, tot înregistrat Maria Radu, Mugurel Vrabete şi Dan Popi. Unii au spus lucruri interesante, dar ciopârţeala a anulat coerenţa! Nu ştiu ce au înţeles oamenii acasă din acest ghiveci, dar intenţiile bune s-au risipit graţie gândirii teveriste! Ca să iei 2-3 cuvinte de la cineva nu deplasezi o maşină şi 5 persoane! E bine că pop-rock-ul se strecoară într-o emisiune de cultură, dar e grav că postul public nu permite emisiuni de sine stătătoare pentru cel mai popular fenomen din lume! Să ajungi să discuţi cu un istoric (specialist în istoria artelor) despre soarta hit-urilor Phoenix, Iris, Holograf sau Compact e mai mult decât ridicol! Asta în condiţiile în care Stelian Tănase, PDG-ul confirmat, se lăuda mereu cu implicarea sa „revoluţionară, disidentă” în viaţa pop-rock a României înainte de 1989!
- Despre trupa FiRMA, anulare de concerte, „cenzură”, Calin Georgescu (Pacientul) - februarie 28, 2025
- LANSARE PSIHOLOGICĂ (25.02) - februarie 25, 2025
- Sanremo, un festival socialist? - februarie 18, 2025