Pro Musica – Timisoara, noul imn al orasului. Piesa compusa de Ilie Stepan va fi obligatorie la ceremonii

0
24

Ilie Stepan
Ilie Stepan

Articol preluat de pe tion.ro
Piesa „Timișoara” a celor de la Pro Musica este cea mai potrivită pentru a fi imnul capitalei Banatului. Decizia a fost luată de consilierii locali, în ședința extraordinară de vineri. Imnul se va asculta la toate evenimentele oficiale organizate în oraș.
Autoritățile locale se chinuie de peste un an și jumătate să găsească un imn al Timișoarei. Au stabilit că acesta va fi ales printr-o concurs, iar un juriu va alege în cele din urmă melodia potrivită. Până la urmă nu s-a mai desfășurat niciun concurs, așa că aleșii municipali au votat, la 26 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, că piesa potrivită pentru a fi imnul Timișoarei este „Timișoara”, interpretată de formația Pro Musica.
„Din păcate, nu a funcționat ceea ce noi am hotărât atunci și am ajuns la concluzia că problema trebuie rezolvată, cu atât mai mult cu cât suntem acum într-o perioadă în care comemorăm și aniversăm momentele revoluționare din Decembrie 1989, startul Revoluției române anticomuniste, care, spre cinstea orașului nostru, a avut loc aici. În acele zile fierbinți s-a născut o piesă, care are text potrivit, după părerea mea, pentru a fi imn, care are linie melodică potrivită, ritm adecvat și, poate și mai important, are mesaj, o piesă care este pătrunsă în sufletele timișorenilor. Am făcut propunerea și sper să o fi făcut în asentimentul timișorenilor, care, după părerea mea, va fi obținut. Am vorbit cu compozitorul, care este de acord”, le-a spus Nicolae Robu consilierilor locali, înainte de votare. Aleșii au aprobat în unanimitate propunerea edilului-șef.
(…)
„Este o mare onoare pentru mine. Nu iau bani pentru această piesă de la Primăria Timișoara, în orice caz nu sub formă de drepturi de autor. În luna ianuarie vom discuta despre producție, asta ne interesează să iasă bine, să fie o muzică bună. Pentru piesa «Timișoara», în 26 de ani, nu am luat niciun ban de la Uniunea Compozitorilor, deși s-a cântat de mii de ori. Nu am vrut eu acest lucru, pentru că este un cântec de suflet. O să cer bani de la primărie pentru producția piesei, va fi cu filarmonica, în mai multe studiouri probabil… dar eu, ca și compozitor, nu am nevoie”, ne-a declarat Ilie Stepan.
 
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://www.tion.ro/pro-musica-timisoara-noul-imn-al-orasului-piesa-compusa-de-ilie-stepan-va-fi-obligatorie-la-ceremonii/1601464

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here