Echinocţiu de toamnă 2021: Tradiții și obiceiuri / Playlist

Articol preluat de pe site-ul Capital

0
158

Echinocţiu de toamnă 2021: Tradiții și obiceiuri / PlaylistEchinocţiul de toamnă, moment în care ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ, pică în ziua de 22 septembrie 2021, la ora 22:21. Pentru a marca acest moment special, tradițiile din popor transmit câteva reguli ce trebuie respectate cu strictețe.

Acest eveniment astronomic marchează intrarea în toamnă și venirea nopților lungi și reci. Nopțile călduroase de vară s-au dus iar oamenii trebuie să se pregătească pentru un nou sezon.

Astfel, tradițiile și obiceiurile din popor spun că echinocţiul de toamnă este momentul care marchează echilibrul dintre masculin şi feminin, dar şi dintre viaţă şi moarte. Acest echilibru între lumină și întuneric aduce odată cu el un set strict de reguli pe care trebuie să le respectăm pentru a ne fi bine, potrivit spuselor din popor.

Obiceiurile din popor transmit că, după cum va fi vremea în această zi, aşa va fi şi anul viitor. Se mai spune și că, dacă va ploua în această dimineaţă de 22 septembrie, primăvara va fi ploioasă. Totuși, soarele la amiază simbolează un an bun.

(…)

Gospodarilor le este recomandat să pregătească astăzi primul must din strugurii proaspăt culeşi. Mai apoi, celor care au copii le este recomandat să nu-i certe astăzi, pentru ca aceștia să nu aibă toată viața impresia că au puţin de cules.

Un alt obicei ne spune că nu este bine să ne spălăm pe faţă până la apusul soarelui. Totuși, este bine să consumăm pâine înainte de a ieşi din casă, pentru a ne merge bine.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.capital.ro/echinoctiu-de-toamna-2021-ce-este-total-interzis-sa-faci-astazi-22-septembrie.html

Playlist:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here