Eşec organizatoric la Cluj pentru Kings on Ice. Plushenko a căzut pe gheaţă lovind cu patina o ţeavă din care a tâşnit apa

Articol preluat de pe site-ul Adevărul

0
310
sursă foto: Adevărul

„Am patinat în mai mult de 3.000 de spectacole de-a lungul vieţii, dar nu am avut niciodată astfel de probleme” – a susţinut campionul la patinaj Evgeni Plushenko, după spectacolul „Kings on Ice”, care a avut loc în week-end la Cluj.

„Au promis un struţ şi ne-au prezentat o găină cheală” – aşa a sumarizat un spectator nemulţumit spectacolul Kings on Ice care a avut loc în week-end la  Cluj-Napoca.

Din cauza că nu s-a făcut gheaţa de pe patinoarul amenajat în BT Arena, spectacolul a fost amânat de sâmbătă seara pe duminică dimineaţa, la 9.30. Cele 3 ore promise s-au transformat în circa o oră, în care patinatorii au fost nevoiţi să evite gheaţa crăpată, bălţile şi să împartă „scena” cu angajaţii organizatorilor trimişi să „peticească” gheaţa.

Plushenko: „Am patinat mai mult de 3.000 de spectacole de-a lungul vieţii mele, dar nu am avut niciodată astfel de probleme cu gheaţa” 

„Astăzi a fost cel mai uimitor spectacol din viaţa mea. Spectacolul trebuia să aibă loc ieri (sâmbătă-nr), la 19-00, dar la 18-00, gheaţa nu era nici măcar îngheţată: bălţi, tuburi lipite, ar fi imposibil să sari, să patinezi. Nu am văzut niciodată aşa ceva. Împreună cu organizatorii, echipa noastră şi-a asumat riscul şi a amânat spectacolul pentru această dimineaţă (duminică-nr) la 9.30, pentru că seara avem deja spectacol la Budapesta. Sincer, nu mă aşteptam să văd sala plină la un eveniment organizat atât de devreme. Am patinat mai mult de 3.000 de spectacole de-a lungul vieţii mele, dar nu am avut niciodată astfel de probleme cu gheaţa (problemă care nu a fost rezolvată până la urmă) şi nu am patinat niciodată pentru public atât de devreme dimineaţa! Gheaţa ne-a dezamăgit oricum, pe lângă gaura din mijlocul gheţii, pe care toată lumea o înconjura cu grijă, până la sfârşitul spectacolului, gheaţa a început să se topească şi să se crape, dar tot am riscat un sari cu Sanya (fiul de 6 ani al campionului-nr) în final. El a sărit şi a căzut, am sărit şi eu, am lovit o conductă de apă cu o patină şi s-a întâmplat Fântâna din Trevi (a izbucnit apa din ţeavă-nr). Aţi văzut vreodată aşa ceva? Eu, cu siguranţă, nu am văzut! Am avut astfel de spectacol de neuitat. Nu-mi pot imagina ce vor face organizatorii cu compania care trebuia să asigure gheaţa, dar ieri spectatorii au vrut să ne „sfâşie” din cauza amânării spectacolului, iar astăzi, la final am fost ovaţionaţi în picioare! În Europa, oamenilor încă le place patinajul ceea ce este foarte fain! Mulţumesc Cluj-Napoca, multă dragoste”.

Pagina de Facebook a organizatorilor s-a umplut de mesaje în care spectatorii au criticat spectacolul:

„O premieră mondială, prima dată când nişte patinatori de talie mondială patinează pe apă, sunt de admirat că au avut curajul sa rişte!!! Felicitări sportivilor!!!” – Emilia.

„Postaţi şi cum a ţâşnit apa, cum s-a dezgheţat, cum au picat artiştii din cauza asta, cum nu a mai vrut Plushenko să patineze din cauza că v-aţi batut joc de ei si de spectatori” – Claudiu

„Să le fie rusine organizatorilor că au realizat aşa ceva, au pus în pericol viaţa patinatorilor şi şi-au bătut joc de public. Dacă firma cu gheaţă nu era competentă trebuia anulat spectacolul, dar avarii pe care îi interesează doar banii ce au zis, să dea un tun, sper sa fie pentru ultima oară. Dacă tu ca organizator accepţi astfel de incompetenţă şi tu eşti cel puţin la fel de incompetent. În plus faptul că am fost anunţaţi la 19:15 ca spectacolul se amana cand la 19 trebuia sa înceapa deşi se ştia sigur că nu o să se ţină demonstrază încă o data incompetenţa organizatorilor.” – Andonis

Organizatorii au dat vina pe compania care trebuia să asigure gheaţa

Organizatorii – firma Spotlights – au anunţat, luni dimineaţa, că vor returna banii celor care nu au participat la spectacol:
Avem rugamintea ca cei care nu au participat la spectacolul Kings on Ice, care a avut loc Duminica, incepand cu orele 9:30 sa trimita e-mail la adresa contact@entertix.ro cu urmatoarele informatii:   Numarul de comanda , in cazul in care biletul a fost achizitionat si platit prin card sa specifice daca refund-ul sa fie realizat pe acelasi card, in caz contrar sa ofere informatii de cont necesare procesarii refund-ului. In cazul persoanelor care au achizitionat bilete, care nu au fost platite cu cardul avem rugamintea ca pe langa numarul de comanda sa fie trasmise datele de cont necesare (cont iban, nume titular cont). Cererile o sa fie procesate de catre firmele de ticketing in ordinea venirii lor. Pentru ca trebuie verificata fiecare solicitare care o vor primi , daca biletele nu au fost utlizate in cadrul evenimentului de duminica, si tinand cont de numarul mare de solicitari de stornare primit deja ,se vor face toate eforturile ca banii sa fie returnati in cel mai scurt timp, se estimeaza o perioada de 10 zile lucratoare pentru procesarea lor. Multumim.

„Din cauza întârzierii realizării patinoarului, de către firma de producţie din Ungaria, am fost nevoiţi să amânăm spectacolul KINGS on ICE Cluj-Napoca, în data de 8 decembrie, la ora 9:30. Show-ul în premieră mondială nu va suferi nicio modificare( durata programului se datorează excluderii pauzelor dintre momentele artistice). Accesul se va putea face începând cu ora 8:00. Ne cerem scuze pentru disconfortul cauzat!” .

Puteți citi articolul în întregime aici:

https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/video-esec-organizatoric-cluj-kings-on-ice-plushenko-cazut-gheata-lovind-patina-teava-tasnit-apa-niciodata-n-am-vazut-asa-ceva-1_5dee19295163ec4271d6ca31/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here