Închei capitolul Vox Maris

0
995
Închei capitolul Vox Maris
Andrei Partos Vox Maris Costinesti 2018, unde a fost pupitrul discotecii în perioada 1982 – 1990

”Din tot ce a fost, o mică insulă mai supraviețuiește la Vox Marisul lui Nicușor, devenit un resort de foarte bună calitate, undeva între 4-5 stele. Anul acesta, la Vox, se lucrează la greu. Aerul de șantier acoperea partea dinspre ring, Nicușor Năstase încercînd o tentativă spectaculoasă: relansarea stilului de discotecă de la Vox Maris din anii 1980.”

Acest pasaj dintr-un articol nostalgic publicat de C. Nistorescu pe 13. 06.2022 pe site-ul unui ziar, fost cândva print, m-a determinat să-l sun pe Nicușor ca să aflu ce surprize pregătește. N-am aflat. În schimb am primit reproșuri că m-aș fi luat de Nistorescu, ba mai rău, că l-aș fi înjurat în spațiul public. Năstase e ușor de aburit de lingăi, dar nu credeam că poate fi atât de influențabil. Am aflat că în vara asta, Nistorescu a fost deja de 4 ori la Vox. Așa încep să înțeleg. Dar ce treabă are cu mine? Masculul C.N. nu putea să-mi spună mie, dacă l-am deranjat cu ceva, deși eu țin minte că am comentat doar unele apariții de la TVR în emisiunile lui Cristache. Să-l înjur? N-am obiceiul, deși el merita și asta.

A trecut ceva vreme și mă sună un organizator de evenimente cunoscut. Zice că Năstase are intenția să organizeze niște seri de comeback, stil anii 80. Că i-a sugerat să discute cu mine. Sigur că m-a mirat, odată ce de vreo 3 ori am ajuns la Costinești doar pentru că Năstase m-a rugat să particip la niște emisiuni tv, la o televiziune care-i era atunci mare prietenă. A trimis și mașina după mine. Acum mă ia prin intermediar? O.K.  Îi dau câteva sugestii lui R.Groza, mă pun pe căutat cântece pentru o seară specială. I-am sugerat că 23 iulie e prea aproape, dar 30 ar fi perfect, fiind la un pas de ziua mea. Omul s-a arătat încântat și până pe 31 iulie n-am mai vorbit. Nici măcar că nu se mai face nimic n-am aflat. R.G. mi-a urat de ziua mea, ceea ce Năstase n-a făcut (era mereu atent cu această zi și am apreciat de-a lungul celor 40 de ani de când ne știm). Am aflat că s-a stins elanul și că evenimentul nu s-a mai produs. Revenind la articol pot spune că era un fake-news, odată ce nu e confirmat de realitate, nu? Sigur că meritau cei 40 de ani, sărbătoriți cumva, sigur că se putea face o relansare a locului care nu prea e populat din câte povestesc cei care au vizitat locul.

Un loc frumos, elegant, atractiv, cu potențial, dar și cu minusuri. Ultimul fiind cel de interdicție de a merge cu copii sub 16 ani. Am auzit și citit reacții teribile la acest capitol. Nu-mi iau sentimentele înapoi, nu-mi șterg amintirile frumoase. De-a lungul anilor, m-am certat cu multe persoane apărând reputația, renumele Vox Maris în diverse situații. Sau apărându-l pe patron. E drept, și el susține că m-a salvat de securiști de câteva ori. Posibil să fie așa, dar o făcea de dragul meu, sau pentru că eram important pentru acel loc? Găsea oricând alți DJ pentru acea discotecă. Poate voi aprofunda cândva și acest capitol.

Un ciclu se închide acum. Anul trecut n-am vizitat Vox Maris, pentru că am preferat să merg la Brașov. Dar și pentru că și atunci un cretin s-a plâns că i-am criticat festivalul, deși prezentasem două ediții, deși venisem cu idei, cu soluții. Festivalul n-avea legătură cu Năstase, dar investitorul era, sau a devenit, amic. S-a plâns pentru ce am scris pe propriul meu site și Năstase a simțit nevoia să-mi spună că nu e bine. Ca și cum mi-ar fi fost patron, părinte, șef. Evident că m-a iritat și atunci reacția lui, iar continuarea e episodul de acum. Două turnătorii imbecile ajung la un om care susține că m-a salvat de securiști. Și le ia de bune! Cum sună asta?

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here