Nicu Alifantis anunță următoarele apariții/concerte în luna iulie:
22.07.2017 – Nicu Alifantis – solo, Oarța – Bicaz
Esplanada Pensiunii Poiana din Comuna Oarța de Jos, ora 21:00
Oarța-Bicaz Music Festival, Ediția 1
Evenimentul reprezintă o premieră pentru această zonă, organizatorii dorind să dezvolte și să dinamizeze viața culturală printr-un eveniment special. Artiștii invitați pentru a concerta pe scena evenimentului din această ediție sunt: Nicu Alifantis, A.G.Weinberger și Silvan Stâncel.
Dincolo de cele trei concerte speciale, în cadrul evenimentului va avea loc o expoziție de pictură semnată de Ștefan Bogdan Strâmtu.
Totodată, în cadrul festivalului, vor avea loc lansări de carte, CD și discuții tematice după cum urmează: Nicu Alifantis – lansare audiobook „Scrisori nedesfăcute” dublată de prezentare carte și CD; A.G. Weinberger – lansare carte „Singular” dublată de prezentare CD; Silvan Stâncel – lansare carte „Incredibil.Iubesc” dublată de prezentare CD.
29.07.2017 – Alifantis & FragileBand, Strada Armenească, București, ora 21:00
În perioada 28-30 iulie 2017, Uniunea Armenilor din România organizează cea de-a patra ediție a Festivalului Strada Armenească, care va avea loc pe Strada Armenească, din București.
În Bucureştiul de odinioară, cartierul armenesc se întindea în zona din jurul Bisericii Armene între Bulevardul Carol I, Strada Armand Călinescu, Strada Speranţei, Strada Franzelarilor şi Strada Spătarului, coloana lui vertebrală fiind Strada Armenească. Dealtfel, cea mai veche casă din Bucureşti, casa Melik, construită în anul 1760 se găseşte în inima cartierului armenesc al oraşului. Peste drum de cartierul armenesc, începea cartierul evreiesc dominat de cele două mari sinagogi din zona Udrişte şi Sf. Vineri, iar foarte aproape, în zona Pieţei Pache Protopopescu, cartierul grecesc în mijlocul căruia a fost înălţată Biserica Greacă construită în stil ionic la sfârşitul secolului al XIX-lea. Ţiganii erau peste tot şi din acea perioadă este şi binecunoscutul cântec Pe uliţa armenească. Aşa că, la fel ca la ediţiile anterioare ale festivalului, i-am invitat pe vecinii noştri evrei, greci şi ţigani să recreem o bucăţică din Bucureştiul de atunci. Să îl recreem îmbinând însă, în faţa bucureştenilor, tradiţia cu modernitatea. Festivalul se adresează tuturor bucureştenilor având câte ceva pentru fiecare. De la spectacole de teatru şi concerte de muzică tradiţională şi modernă la obiceiuri armeneşti. De la expoziţii de fotografie la descifrarea artei scrisului cu caractere armeneşti. De la restaurante şi cafenele cu produse specifice arealului gastronomic armenesc şi bazarul plin cu de toate, cu iz de mirodenii orientale la dansuri tradiţionale armeneşti, greceşti, evreieşti. Printre cei care ne vor incanta odata cu lasarea serii se numara artisti precum Nicu Alifantis, Hari Tavitian, AG Weinberger, Mahala Rai Banda si altii. Un alt moment mult asteptat va fi spectacolul unuia din cele mai iubite si cunoscute ansambluri de dansuri armenesti din Armenia, Karin Folk Dance Ensemble.
Conferință
Mastering the Music Business, Ediția a 2-a, 10/11 iulie 2017
Sala Aula – Bd. Unirii 22, București, 10 iulie 2017, orele 15:00 – 15:30
Indie Sucess Stories
Nicu Alifantis – O viață de artist independent – în dialog cu Anca Lupeș
Prima conferință organizată în România pe teme de industrie muzicală a ajuns la cea de-a doua ediție și va avea loc pe 10 și 11 iulie 2017 în Sala Aula (Bd. Unirii nr. 22, București / Ministerul Culturii).
Mastering the Music Business este o conferință care se adresează în primul rând artiștilor independenți, dar și echipelor acestora: manageri, agenți de booking, agenți de PR, tour manageri etc. Ediția de anul acesta continuă să prezinte și să dezbată teme de interes pentru muzicienii independenți – de la modalități extinse de monetizare a muzicii la marketing online, strategii de management și promovare.
Programul conferinței are 3 secțiuni:
1. conferința: dialoguri și prezentări;
2. workshops;
3. showcases.
Știre fierbinte!
S-au încheiat filmările pentru DVD-ul
Alifantis & FragileBand, „Fragile Story – live la Caracal”!!!
Acestea s-au desfășurat la Teatrul Național „Ștefan Iordache” Caracal, în perioada 26-28 iunie 2017, iar DVD-ul va apărea în martie 2018.
Evenimente
Nicu Alifantis – Ambasador C’Art Fest
Între 9-16 iulie 2017, va avea loc la Cristian – Brașov, C’Art Fest.
[Cristian International Art Festival]
Expoziția „București, de ce îl iubești. Foto-interviuri”
realizată de artista Cristina Nichituș Roncea
24.06-23.07.2017, Palatul Suțu din Piaţa Universităţii.
Un portret al muzicianului Nicu Alifantis realizat de artista Cristina Nichituș Roncea poate fi vizionat în această expoziție.
„Bucureşti – Întâlniri, iubiri, despărţiri, bucurii, tristeţi, satisfacţii, toate acestea le datorez acestui oraş şi pot spune acum, după ani buni petrecuţi aici, că îl iubesc!”.
De la acest citat din Nicu Alifantis, „Călator între maluri”, spune Cristina Nichituș Roncea, am pornit un demers video-fotografic, întrebând artişti, scriitori, profesori, actori, regizori, sportivi, jurnalisti, fotografi sau academicieni „De ce iubiţi Bucureştiul?”.
Promoție lunară!
IUNIE – Nicu Alifantis – „Scrisori nedesfăcute”
Carte [Ediție revizuită și adăugită, Editura Nemira, 2014], la prețul de 20,00 lei.
- 50 DE ANI DE CARIERĂ? (22.11.2023) - noiembrie 23, 2023
- REORGANIZAREA TERITORIALĂ IMPOSIBILĂ? 17.11 - noiembrie 17, 2023
- O LUĂM LA VALE… - noiembrie 17, 2023