Să nu fim ipocriți! Se poate?

1
390

Povestea pe scurt: am preluat o știre banală din Adevărul (care cita ziarul Click) despre Cristi Minculescu, solistul unuia dintre grupurile Iris, care ar fi refuzat să dea un autograf unui puști de 12 ani. Articolul din Adevărul conținea relatarea părintelui celui mic precum și reacția impresarului lui Minculescu, Raluca Mihail, care, pentru a se revanșa față de copil, i-a trimis un tricou cu autograf de la Minculescu. Ambele faze povestite de părintele copilului. Am completat articolul cu o altă postare a părintelui care spunea că cel mic, alături de familie, a fost invitat să petreacă o zi cu trupa Iris (a lui Nelu Dumitrescu, însă). Trebuie să recunosc că din toată tărășenia singurul aspect care mi s-a părut important și oarecum hazliu este faptul că avem două trupe Iris care își vânează gafele și fac gesturi de PR pentru a (re)câștiga simpatia fanilor.

Postarea respectivă (care, repet, nu era nicidecum importantă) a avut vreo 50 de comentarii în doar câteva ore (!!). Nimeni, însă, nu a sesizat absurdul luptei dintre Iris I și Iris II (sau cum vreți să le numiți), toți au comentat un titlu. Și faptul că cel care a povestit totul era tatăl, nu unchiul puștiului (cui îi pasă?!?). Ba mai mult decât atât, cineva ne-a spus că nu se aștepta să distribuim orice știre apare în Click sau Adevărul. Că trebuia să o verficăm, să-l sunăm pe Minculescu și să-i cerem o declarație. Hai, pe bune?!

Recunosc, sunt puțin șocată. În condițiile în care Libertatea, Click, Adevărul, Evenimentul Zilei și Gazeta Sporturilor sunt printre puținele ziare care mai apar și în variantă print și au cel mai mare trafic online, avem oameni care se dau oripilați când preluăm articole de acolo. Cât de ipocriți puteți să fiți?! De nenumărate ori am preluat articole, interviuri din Dilema Veche, de pe site-uri culturale (lapunkt.ro și multe altele) și abia dacă am primit 2-3 like-uri la postările respective, de comentarii nici nu poate fi vorba! Am transmis live de la lansări de carte, v-am oferit exclusivități (interviuri cu artiști străini, cronici de concert, emisiuni săptămânale la radio cu invitați deosebiți), Andrei Partoș face cronică TV (cu subiecte serioase!!) și abia dați un like. Deasupra postării cu Minculescu este un articol amplu (interviu video) cu AG Weinberger (o preluare de la Digi24 – e suficient de bună sursa?!). Materialul este foarte interesant și cât se poate de serios. Are 14 like-uri și zero comentarii. Să înțeleg că nu comentați și nu dați share tocmai pentru că vă interesează subiectele serioase?!

Mă omoară atitudinea aceasta de doi lei care văd că pune stăpânire încet dar sigur pe tot mai multă lume: nu comentez, nu preiau pentru că dacă o fac înseamnă că îi fac reclamă. Știu, știu, voi nu vă uitați la Măruță, la Teo, la Vocea, la X-Factor sau la alte nimicuri d-astea. Sunteți prea buni. Voi stați doar pe Discovery, Animal Planet, National Georgraphic și Netflix. Nu citiți tot ce citește „prostimea”, voi vă învârtiți în alte sfere. Ne-am dat seama și am venit în întâmpinarea dorințelor voastre și v-am propus un fel de cenaclu literar la vlogul „Foc de P.A.E.”: să citim autobiografiile și biografiile unor artiști și să le comentăm împreună. Ei, ghici ce?! N-ați dat năvală cu comentarii. Poate nu vă place Eric Clapton, Keith Richards, Bruce Dickinson sau Morrissey. Nu-i nimic, până la urmă ne întâlnim undeva, nu!? De exemplu, la o non-știre despre Cristi Minculescu. E bine că am aflat ce anume vă stârnește: un titlu provocator și o sursă pe care voi o considerați îndoielnică. Sunteți foarte ușor de mulțumit! Să nu ne mai mirăm că oamenii sunt ușor de manipulat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here