Ca simplu pasionat de sport, am urmărit cam toate partidele transmise de televiziuni în care a jucat Simona Halep din 2013 încoace. Am avut păreri despre minusurile şi plusurile din bagajul ei tehnic, am avut bucurii şi satisfacţii. Am remarcat şi unele progrese. Lăsând componenta patriotardă pentru cei care o practică, trebuie să mă situez exact la mijloc şi faţă de detractorii vehemenţi. Mihai Mironică (Sport.ro)susţinea că n-o vede pe Simona o mare jucătoare, că 23 de ani nu mai e o vârstă atât de fragedă, că la 23 de ani multe jucătoare aveau în palmares un Mare Şlem. Alţii i-au prezis o „carieră” limitată la Top30 şi iat-o pe Simona în TOP10 de peste 6 luni. Iat-o jucând în Turneul Campionalor cu prima jucătoare a lumii, pierzând clar, fără drept de apel. Poate şi ea s-a autoevaluat greşit. Poate că victoria din grupă în faţa Serenei a fost apogeul ei, când a jucat entuziasmant. Poate că nu e pregătită suficient psihic, deşi mulţi spun că are un echilibru de fier. Faptul că e de bun simţ, că nu joacă teatru, că e modestă e un cîştig, dar se ştie că imnul se cântă numai pentru PRIMUL LOC! Fizicul n-o ajută, dar o pot ajuta mijloacele tehnice, strategia,pregătirea, inteligenţa. Va mai avea un an foarte bun sau se va plafona cum au păţit multe jucătoare în lume? Nu se ştie, dar eu îi doresc să ne mai ţină în faţa micilor ecrane, să ne mai dea speranţe şi să le şi confirme. La Singapore preferam să plece după victoria în faţa Serenei, decît să o facă după două înfrângeri consecutive. Dar e opinia mea de iubitor de sport. Dacă nu era româncă nu ştiu dacă o remarcam, dar aşa am suferit şi m-am bucurat alături de ea! Lozincile nu-mi plac, aşa că am consemnat aici gândurile mele. Gazeta Sporturilor i-a dedicat pagini întregi în acest weekend, ceea ce, în raport cu presa fotbalizată, e deja o imensă victorie. Nu va dura, dar e plăcut…
P.S1 Mi-a plăcut mult felul în care a răspuns Simona ăntrebărilor, nu mereu inteligente, ale jurnaliştilor care au aşteptat-o la Aeroport!
PS2. În Adevărul am găsit cifrele adunate. Acestea nu se pot mistifica. Simona a avut 19 participări în turnee în 2014. A câştigat de două ori, a fost finalistă de alte 3 ori şi semifinalistă de două ori. A abandonat de 4 ori…A început anul cu locul 11 WTA şi l-a terminat pe 3! Pe baza acestor date se poate discuta, dacă insistă cineva, dar important e că pentru România această domnişoară din Constaţa a făcut mai mult decât 10 miniştri de externe la un loc! Despre Preşedinte, premier, Parlament nu mai discut!
- M-AM NĂSCUT ACCIDENTAL (9.09.2024) - septembrie 9, 2024
- GÂNDURI ADUNATE DE PE FB - septembrie 5, 2024
- MULTUMIRI PRIETENILOR NOȘTRI! - septembrie 1, 2024