Steven Tyler cere Congresului american să sprijine legea pentru modernizarea industriei muzicale

0
49

STEVEN TYLER (600 x 337)Într-un editorial publicat în revista Billboard, semnat alături de David Israelite, Steven Tyler cere Congresului american să sprijine inițiativa legislativă Music Modernization Act (MMA), propusă în Senatul american luna trecută. Artistul este de părere că aceasta este cea mai bună soluție pentru a proteja atât interesele compozitorilor cât și pe cele ale întregii industrii muzicale. El a subliniat faptul că legea, în forma ei actuală, nu poate reacționa prompt la schimbările tehnologiei din ultimii 20 de ani, fapt care îi face pe compozitori să fie într-o permanentă stare de asediu.
„Astăzi, compozitorii duc o luptă crâncenă. Dacă nu reglementăm modul în care compozitorii sunt plătiți de platformele de streaming, este foarte posibil să nu mai auzim piesele excepționale de mâine. Făcând parte din această industrie de multă vreme, am văzut cât de afectați sunt compozitorii. Platformele de streaming precum Spotify, Apple și Amazon le oferă fanilor un lucru extraordinar: posibilitatea de a asculta ce muzică doresc oricând vor.dar, adesea, compozitorii nu au niciun beneficiu din faptul că operele lor sunt folosite pentru a crea și a promova companiile care folosesc tehnologie de sute de mii de miliarde de dolari. De cele mai multe ori, banii din streamingul cântecelor lor, nu se întorc la compozitori”, scriu Steven Tyler (Aerosmith) și David Israelite (CEO of the National Music Publishers’ Association) în editorialul din Billboard.
Cei doi spun că cea mai mare problemă care îi afectează pe creatori, o reprezintă „lipsa deinformații”: „În prezent, platformele digitale încearcă să găsească toate informațiile privind drepturile pentru fiecare piesă în parte și să îi plătească pe editori și compozitori. Dar de multe ori acest lucru nu se întâmplă, iar compozitorii au pierdut milioane de dolari”.
Propunerea legislativă MMA include existența unei date de baze centrală și insistă pe competitivitate. „Din 1909, drepturile compozitorilor au fost dictate de lege și nu de modul în care se negociază în lumea reală sau pe o piață liberă. Spre deosebire de artiști și autori care crează lucruri palpabile, drepturile compozitorilor sunt stabilite de un judecător care nici măcar nu se uită la probe pentru a decide ce merită un compozitor. MMA îmbunătățește acest aspect spunându-le judecătorilor să se uite la ce anume ar putea face compozitorii dacă ar fi pe o piață liberă, fapt care va mări suma cu care sunt plătiți compozitorii. Compozitorii sunt eroii necunoscuți ai industriei muzicale. Dacă le îmbunătățim abilitatea de a crea vom îmbunătăți întreg sistemul. Este momentul să susținem cu toții această bătălie, astfel încât compozitorii să nu mai poată fi ignorați”, scriu cei doi în Billboard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here