ARTMANIA împlinește 10 ani. Detalii despre festival aici!

0
64

ArtMania 2 august (432 x 600)In saptamana 27 iulie – 2 august 2015, la Sibiu, va avea loc cea de-a zecea editie a festivalului ARTmania, un proiect cultural care nu a luat pauza in nicio vara incepand din 2006. Cetatea medievala a Sibiului imbraca din nou haine rock si asteapta publicul dedicat din Romania si tarile invecinate la final de iulie la aniversarea ARTmania Festival Sibiu.
 
Vineri, 31 iulie, in Piata Mare, va concerta Anathema, Saturnus si Enemy of Reality, iar sambata, seara legendelor Clan of Xymox si Apocalyptica la aniversarea ARTmania Festival, va fi deschisa de Numph, un proiect tanar, devenit model de urmat pentru calitatea muzicii dezvoltate in zona progressive rock. In acest an nu vor fi necesare bilete de acces pentru participarea la concertele derulate in Piata Mare.
 
Numph a luat nastere in 2010 din diferite proiecte muzicale, influente si fundamente, made in Italy. Marco, Luca G., Luca F. si Giuseppe au simtit de la bun inceput nevoia de a incepe si aprofunda o cale de experimentare  si cercetare muzicala, cu scopul de a crea un sunet unic. “Four Zoas” a fost primul EP, produs si lansat in 2011. Theories of Light, primul album Nümph, inregistrat la studiourile Basement, mixat de Matt Bayles (Mastodon, Isis, The Sword) si masterizat de Ed Brooks de la RFI Studios (Rem, Isis, Pearl Jam) a fost lansat in 2014 si poate fi ascultat integral online pe Bandcamp.
 
In completarea celor doua zile de concerte rock cu acces gratuit organizate in weekend in Piata Mare, in cadrul festivalului vor avea loc in saptamana festivalului concerte in diverse locatii, proiectii de filme organizate in parteneriat cu Muzeul National Brukenthal si Dracula Film Festival, chiar si o etapa a competitiei internationale Global Battle Of The Bands pentru promovarea artistilor autohtoni.
 
An Theos va pregati terenul de festival sambata, 25 iulie, marti va avea loc concertul For My Sins in Clubul Oldies, miercuri va concerta Consequence in clubul Hard Rock Sibiu, iar joi va avea loc GBOB Semifinala ARTmania cu 18 performance-uri intr-un maraton cum nu a mai vazut Sibiul. Regasim in programul GBOB The Angels Kill the Pirates, The EMP, Eternal Fire, Fading Circles, For the Wicked, Hteththemeth, Hybrid Symphony, Nuvijan, Onenightstand, Rapture, Ringtone, Westfallia si Wildchild. Programul complet al evenimentelor se stabilizeaza pe website-ul dedicat festivalului ARTmania Sibiu 2015.
 
In Piata Mare, la aniversare, vor fi prezente cele mai apreciate marci partenere ale festivalului Tuborg, Jaggermeister, Carturesti, Get Music, Beauty of Pain, MiniRock, Niche Records, Leather&Laces, Eticheta Hand Made, Estat Shop, Jack Link’s si bineinteles, standul de Merchandise Oficial ARTmania Festival. Programul public va incepe la ora 14:00 in zilele de vineri si sambata si se va incheia la miezul noptii. Pentru sesiunile de Meet & Greet va rugam sa ramaneti aproape de website-ul si facebook-ul ARTmania Festival.
 
Saptamana ARTmania Festival prezinta concerte, evenimente alternative, muzee, expozitii, lecturi, ateliere si petreceri tematice. Festivalul promoveaza si in acest an evenimente culturale derivate din cultura rock, in saptamana 27 iulie – 2 august, sub deviza “10 ani de ARTmania Festival” powered by Tuborg. Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here