Articol preluat de pe site-ul detectiviasi.webgarden.ro
„Stimata Redactie, Subsemnatul Constantin Gherta, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica, Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT), va aduc la cunostinta urmatoarele:
In data de 6 noiembrie 2003, mi-a fost repartizat spre solutionare, de catre domnul procuror-sef sectie Gheorghe Draghici, Dosarul de Urmarire Penala nr. 430/P/2003, privind pe invinuitul Stefan Radulescu, cercetat pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, prevazuta de art. 246 Cod Penal.
Dosarul fusese in supraveghere la d-na procuror Viorica Stoica, iar in momentul repartizarii acestuia catre mine, conducerea sectiei a dispus si preluarea cauzei la urmarire proprie, ca urmare a plangerilor formulate de parti, care acuzau lipsa de obiectivitate, partinirea si neprofesionalismul organelor de cercetare penala ale politiei, respectiv ale unor ofiteri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. S-a solicitat oficial Dosarul de urmarire penala care se afla in instrumentarea IGPR – Directia Cercetari Penale, ocazie cu care am constatat ca era inceputa urmarirea penala fata de Stefan Radulescu si Gheorghe Tofan, de la data de 16 iunie 2003, iar la 10 octombrie 2003, doamna procuror Viorica Stoica a infirmat inceperea urmaririi penale fata de numitul Gheorghe Tofan.
Cu ocazia studierii Dosarului de urmarire penala, am constatat ca, in perioada 16 martie 2003 – 6 noiembrie 2003, nu se efectuasera decat cateva audieri de catre procurorul de supraveghere, iar organele de cercetare penala ale IGPR – DCP, care aveau dosarul in instrumentare, nu efectuasera actele de urmarire penala care, in mod firesc, trebuiau redactate, mai ales ca plangerile fusesera formulate inca de la inceputul anului 2002. De asemenea, am mai constatat ca Dosarul de urmarire penala cuprindea aproximativ 3000 de file, care nu erau sistematizate in nici un fel, actele de urmarire penala si actele premergatoare efectuate in vederea inceperii urmaririi penale erau amestecate si nu rezulta, asa cum era firesc, de unde provenea fiecare inscris existent la dosar.
Puteţi citi articolul în întregime aici:
http://www.detectiviasi.webgarden.ro/menu/demasca-pe-cei-corupti/un-procuror-diicot-demasca-mafia
- Îi mai lăsăm să ne păcălească? C.C.R. s-a speriat și PSD joacă la doua capete… (3.12.2024) - decembrie 3, 2024
- La mulți ani, România! 🙂 Azi am fost la vot! - decembrie 2, 2024
- C.C.R. solicită renumărarea voturilorSe pare că nu putem trăi fără PSD / PNL la Cotroceni… (28.11.2024) - noiembrie 28, 2024