Lansarea la apă a canotcii realizate de copii, marți 20.07, ora 10.00, pe lacul Snagov

0
14

Lansarea la apă a canotcii realizate de copii, marți 20.07, ora 10.00, pe lacul SnagovCanotca a fost construită în cadrul atelierului educațional – Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile

Marți, 20 iulie, ora 10:00 – La Complexul Sportiv Național Nicolae Navasart (intrare DN 1 – Ciolpani)

Atelierul Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile face parte dintr-un program de educație integrată adresat elevilor de gimnaziu, care își propune să le ofere acestora „învățare cu sens”.

Timp de trei săptămâni, la Muzeul – Atelier Școala de la Piscu (jud. Ilfov), elevi din localitate, din Balotești, Izvorani, Țigănești (Ilfov) și din Țigănești (Rep. Moldova) au construit o canotcă, pe care marți o vor lansa la apă și o vor testa pe lacul Snagov, de la baza sportivă la care Ivan Patzaichin s-a antrenat în timpul carierei și unde și-a coordonat sportivii, ca antrenor.

Prin realizarea ambarcațiunii din lemn, copiii au experimentat aplicarea practică a cunoștințelor dobândite la școală, înțelegând astfel mai bine utilitatea acesteia. La atelierul condus de marangozul Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, Viorel Gheorghe, au participat profesori de matematică, fizică, geografie, educație socială, precum și specialiști în dezvoltare durabilă, artă și design asistat de computer.

Atelierul a fost documentat video, pentru realizarea unor materiale didactice cu rol de resurse educaționale deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here