Dan Byron și Daniel Făt la Psihologul muzical (ediția 777 – 19.08.2017)

0
94

Dan Byron si Daniel Fat
Dan Byron si Daniel Fat

Ediția începe cu un gând muzical pentru victimele antentatului de la Barcelona, și continuă cu o premieră din partea lui Robert Plant.
Daniel Făt a avut lansare de album la București, așa că s-a gândit să  anunțe bucuria și la R.R.A. astfel informația ajungând pe tot Globul. CD-ul 9- (acesta e titlul) include balade scrise și interpretate de Daniel. Pentru versuri a mai apelat la Traian Furnea, Camelia Radu, Alexandra Dumitriu ș.a. Având chitara la el, nu putea să nu ne ofere și o cântare live. Cu această ocazie Daniel Făt l-a cunoscut pe Daniel Byron Radu, invitatul principal al nopții. A venit cu un proiect solo dar și cu date despre trupa care-i poartă numele. De la momentele petrecute alături de Kumm, Urma, colaborările cu Alexandru Andrieș, am ajuns și la albumul solo lansat în acest an, „Privește cerul…”. Dan Byron a compus, a produs, a scris versurile și a interpretat tot ce se aude pe acest nou CD. A fost un bun prilej pentru a afla ce înseamnă a fi artist independent la noi. Textele lui Dan au fost apreciate de mai mulți ascultători. Ne-a povestit despre muzica de film, de teatru, despre viitoare apariții, despre anii de liceu, despre Youtube,  despre primul disc achiziționat, primul concert vizionat, prima chitară ș.a.m.d. Lista de preferințe a inclus nume ca John Mayer, Alabama Shakes, Nothing But Thieves, Roger Waters, Biffy Clyro ș.a. Firește că veți auzi și piesele trupei byron de pe diferite albume. Împreună cu Dan am urmărit și comentat meciul de tenis de la Cincinnati al Simonei Halep (victoria în fața britanicei Konta).
 
Agenda pop-rock  propune nume ca Deep Purple, Queen, Europe, Cream, noutăți cu Black Country Communion, Krokus  ș.a. Ediția 777 a fost punctată de Iron Maiden.
 
Topul Sentimental o readuce pe Rita Pavone în casele dumneavoastră (activă la 72 de ani). S-au bucurat de acest micro-recital și prietenii  emisiunii din Statele Unite. Piesle cele mai votate au fost : 1. Cuore, 2. Datemi un martello, 3. La partita di pallone.
 
Audio:

 
 
 
Selecția mesajelor (au fost peste 400!)
Dan Byron
Dan Byron

Marius, metalfan Bine v-am găsit! Sunt cu voi! Noi avem grijă de Simona care are mâna în ghips, iar ea are grijă să ne pună la treabă (mi-e foame, mi-e sete, vreau aia, vreau din cealaltă, etc). În rest, suntem bine!
Lucian, Republica Moldova Vă ascult ca-n fiecare noapte de vineri. Mulţumesc pentru tot!
Maria, Madrid, Spania Bună noapte! Mulţumesc pentru acest început de ediţie!
Ramona Vă salut din Indonesia.
Jeni Sună bine piesele lui Daniel Făt! Felicitări pentru albumul cel nou!
Felicia Fatu Din 1991 și până în prezent împreună la vineri noaptea în direct și psihologul muzical.
Black Eloise Am văzut trupa Byron live de câteva ori şi mi-a plăcut!
Lavinia Ban Mai colaborează la semnarea muzicii pentru film, seriale sau poate, teatru?
Patricia, Sao Paolo Apropo de Youtube şi recomandările de acolo. Intenţia lor e bună dar se întâmplă de foarte multe ori să păţesc următorul lucru: ascult o piesă cu Morrissey şi vin recomandările de la Youtube: The Cure (ceea ce înţeleg, chiar dacă nu mă omor după trupă), James, David Bowie, Rihanna, Despacito, Justin Bieber, Lady Gaga… Subliniez că eu pe ultimii 4 nu i-am căutat niciodată pe Youtube. Deci… dacă-mi explică mie cineva ce legătură  are cu cei patru…
Anton, Texas Piesa de pe albumul solo sună foarte bine. Dar eu aş vrea să aflu de la invitat următorul lucru: care crede el că este rolul artistului? Adică… din punctul meu de vedere (cumpărător de muzică) artistul trebuie să asigure partea de entertainment. Eu, ascultător, sunt sătul de problemele zilnice. De ce aş veni la concert să ascult tot despre politică? aşa şi cu Waters.
Robby, Reşiţa Mai ţine minte Dan care a fost primul disc pe care l-a cumpărat şi primul concert la care a fost?
Marian Marius · Buna noapte de la Buzau.
Adrian Monafu · Buna noapte, va salut cu drag o emisiune placuta in continuare! Bafta Simona Halep la Cincinati, sa ne tineti la curent cu scorul,o noapte lnistita si fumoasa! Ady de la Valcea!
Teddi, Londra Ai un compozitor clasic preferat? Dar unul care nu ţi-a plăcut deloc în timpul şcolii?
Nelu Dane, tu eşti ca un Frank Zappa atunci când cânţi la chitară electrică. Aşa mi se pare mie, că stilul tău de a cânta la chitară seamănă cu al lui Zappa. Te-a influenţat în vreun fel?
Paula E adevărat că Dan a făcut parte din trupa Urma? Şi dacă da, cele două proiecte, Byron şi Urma, au mers în paralel? Putem asculta şi o piesă cu Urma?
Gabriel Când a vorbit ultima dată cu dl Andrieş? Mi-ar plăcea să-l văd colaborând şi cu Nicu Alifantis.
Mihai Având în vedere că ai fost membru fondator la Urma… aş vrea să te întreb cum priveşti tu momentul în care un membru fondator pleacă dintr-o trupă. De exemplu. După ce a plecat Ritchie Blackmore din Deep Purple ţi-a mai plăcut trupa? Sau după ce a murit Freddie, consideri că mai poate exista Queen?
Daniel Fat
Daniel Fat

Paula Mulţumesc pentru Urma! Din suflet!
Andruţa Adam Lambert dă clasă multor solişti. Căldura i se citeşte în ochi. Am fost acolo, în faţa scenei şi am plâns de emoţie! Adam e singurul care a reuşit să mă facă să trăiesc muzica la aşa nivel.
Maria, Spania Roger Waters mi-a mers direct la suflet!
Teddi, Londra Bravo Simona!!! Mă bucur mult că a câştigat!
Tania, Ucraina Mulţumesc pentru Rita Pavone!
Elena Excepţionale piesele Ritei Pavone! Vă mulţumesc!
Nicolae Au ieşit piesele pe care le-am votat şi eu!
KissArmy Vă rog să nu plecaţi! Mai staţi cu noi!
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here