KENNY GARRETT prezinta cel mai recent album Do Your Dance, la Sala Radio (23 februarie)

0
25

kenny garrett 23 februarieLegendarul saxofonist KENNY GARRETT revine pentru al treilea an consecutiv in Romania si ne prezinta, ca o invitatie, cel mai recent album al sau Do Your Dance.
Jazz Syndicate Live Sessions continua seria concertelor de la Sala Radio din Bucuresti cu nume de referinţa ale jazz-ului international. Dupa doua concerte sold-out din 2015 si 2016, ilustrul saxofonist şi compozitor Kenny Garrett revine pe scena Salii Radio, alaturi de formidabilul sau Quintet.
 
Evenimentul va avea loc in data de 23 februarie, de la ora 20.00. Artistul ajunge in Romania in cadrul turneului de promovare al celui mai recent album de studio, Do Your Dance, lansat sub egida Mack Avenue Records.
 
Pentru oricine a ajuns la un concert Kenny Garrett, spiritul acestui nou album este evident.  Kenny Garrett, mai mult decat orice alt artist in jazzul traditional contemporan, este cunoscut pentru felul in care face publicul sa vrea sa se ridice de pe scaune si sa se miste pe ritmul muzicii. Asa cum excelent au remarcat cei de la prestigiosul The Guardian, energia lui Kenny este infectioasa:
 
Fanii de jazz danseaza la concertele lui Kenny – energia fostului saxofonist a lui Miles Davis este infectioasa! Și spre diferenta de multi artisti de jazz care adopta influente pop, Kenny nu simplifica deloc stilul propriu, trecand prin piese dificilie de hard-bop ca si cand ar fi cantece pentru copii, noteaza The Guardian.
 
Fie ca se afla in Spania, unde un barbat din Camerun a sarit in sus si a izbucnit in miscari africane, fie ca pe scena i s-a alaturat o tanara dansatoare de break-dance, spectacolul este intotdeauna acelasi: spiritul preia controlul, iar miscarile vin natural.
 
Nu va asteptati sa cant la fel ca la ultimul meu concert. Ma schimb mereu, urmarind ceea ce spiritul meu simte! spune Kenny Garrett.
 
Considerat de publicaţia Washington City Paper drept cel mai important saxofonist alto al generaţiei sale, iar de catre The New York Times cel mai admirat saxofonist alto de jazz dupa Charlie Parker, Kenny Garrett a castigat Premiul Grammy la categoria „American post bop jazz saxophonist and flautist” şi nenumarate alte premii, distincţii, nominalizari, el fiind frecvent selectat in topurile unor reputate reviste de specialitate precum Down Beat şi Billboard.
Pe cat de inzestrat ca muzician – instrumentist şi compozitor – pe atat de activ şi dinamic, Kenny Garrett a imbinat permanent prezenţele pe scene de concert şi festival cu munca in studiourile de inregistrari. Astfel, discografia sa numara pana in prezent nu mai puţin de 19 albume in calitate de lider şi alte 31 de discuri ca sideman.
In virsta de 56 de ani (nascut la 9 octombrie 1960, in oraşul Detroit), artistul a urcat treptele consacrarii mai intai ca membru in 1978 al Orchestrei Duke Ellington (condusa pe atunci de fiul marelui sef de formatie, Mercer Ellington), trei ani mai tirziu ca saxofonist in Orchestra Mel Lewis, apoi in Quartetul bateristului Dannie Richmond.
Am cantat cu Sting, am cantat cu Guru sau Q -Tip, dar am urcat pe scena si alaturi de legende ale muzicii, cum ar fi Woody Shaw, Freddie Hubbard sau Art Blakey & the Jazz Messengers. Am iubit intotdeauna muzica, in toata varietatea ei, spune artistul. Decisiva pentru formarea muzicianului cat şi pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume impreuna cu acesta.
 
La Bucuresti, Kenny Garrett va fi secondat de un line-up de exceptie ce ii include pe pianistul Vernell Brown, pe bass-istul Corcoran Holt, pe bateristul Marcus Baylor şi pe percuţionistul Rudy Bird.
Kenny Garrett va sustine un concert si la Cluj Napoca, in data de 25 februarie, la Casa de Cultura a Studentilor.
Bilete

Biletele pentru acest eveniment costa de la 105 de lei in functie de categorie si pot fi cumparate din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti şi Humanitas, benzinariile OMV) şi online pe eventim.ro, iabilet.ro si bilete.ro. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here