Florin Giuglea, lecția de blues (5.04.2016)

1
48

Galerie foto semnată de motionARThoughts (Brânduşa Balan)
Galerie foto semnată de motionARThoughts (Brânduşa Balan)

Articol de Iulia Radu
Aproape că uitasem „gustul” blues-ului! Am redescoperit plăcerea de a asculta acest gen muzical, marți seară (5 aprilie) în Clubul Țăranului. Nu-mi planificasem să merg, m-am hotărât ieri dimineață în timp ce-mi beam cafeaua și mă uitam pe lista concertelor, așa mi-am amintit de lansarea de album a lui Florin Giuglea. Pe Florin îl știam de când făcea parte din trupa lui Mike Godoroja, apoi din colaborarea cu Marcian Petrescu. Mi-am amintit de spusele lui Mike despre Florin (s-a întâmplat chiar la „Psihologul muzical”): „Florin este unul dintre cei mai buni tineri chitariști de blues din România”. Abia aseară am înțeles pe deplin vorbele lui Mike. Florin simte și transmite blues-ul într-un fel aparte. La el găsești virtuozitate, melodie și „feeling”.
Ieri seară, Florin a lansat primul album pe cont propriu, Invitation to the Blues (produs și editat de Soft Records). I-au fost alături (atât pe scenă cât și la înregistrarea pieselor): Mihai Ardelean (clape), Adrian Ciuplea (bass) și Hanes Radu (tobe). Cei patru, care activează sub denumirea Florin Giuglea Group, ne-au oferit o adevărată lecție de blues! I-am văzut în public pe Adi Despot, Marcian Petrescu, Ștefan Naftanailă, Liviu Zamora. Și apropo de public, spectatorii au fost la înălțime: atenți, calzi, receptivi.
Felicitări celor de la Soft Records care susțin acest gen muzical sprijinindu-i pe artiști să scoată albume! Dacă și publicul face gestul firesc de a cumpăra albume, atunci putem vorbi despre normalitate! Iar dacă aveți șansa să-l vedeți pe Florin Giuglea live, nu o ratați! Veți avea doar de câștigat!
Și ca să vă faceți o idee despre ceea ce ați pierdut aseară, aveți mai jos setlistul serii:
1. BRUSH WITH THE BLUES
2. WORRIED LIFE BLUES
3. ANGEL
4. AIN’T YOU TROUBLE
5. CATFISH BLUES
6. CAUSE WE’VE ENDED AS LOVERS
7. I’LL PLAY THE BLUES FOR YOU
8. YOU KEEP SAYING THAT YOU’RE LEAVING
9. STRATUS
10. BORN UNDER A BAD SIGN
11. THE THRILL IS GONE
12. LITTLE WING

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here