Al Bano, declarat persona non grata în Ucraina. Se discută și includerea lui Toto Cutugno pe lista neagră

Articol preluat de pe site-ul rador.ro

0
632
Toto Cutugno

Un grup de deputați din cadrul Radei Supreme, parlamentul ucrainean, a cerut șefului serviciilor de securitate a țării, Vasili Gritsak, să interzică intrarea pe teritoriul ucrainean a cântăreţului Toto Cutugno, definit „agent de sprijin al războiului rus în Ucraina „. După includerea lui Al Bano, în urmă cu câteva zile, pe lista neagră a inamicilor unității naționale, Cutugno este al doilea cântăreț italian care riscă să nu mai poată pune piciorul în țară. Printre altele, Cutugno este așteptat sâmbătă, 23 martie, la Kiev, pentru un concert cu o orchestră de 60 de muzicieni în cel mai mare teatru ucrainean, 4 mii de locuri, vândute toate de săptămâni.

(…)

Reporter: Ce se întâmplă, Cutugno?
Toto Cutugno: Sunt dezamăgit şi foarte supărat, dar, viva la vita!
Reporter: Pe deasupra mai e în mijloc şi un spectacol, peste o săptămână..
Toto Cutugno: Când am auzit că a explodat bomba, mi-am spus: vrei să vezi că mi se întâmplă şi mie, care sunt la fel de faimos ca Al Bano, dacă nu mai mult decât Al Bano?
După părerea mea şi-au făcut următoarele socoteli: cine sunt cei mai renumiți cântăreți din Est? ? Al Bano, Cutugno, Ricchi și Poveri, un pic Pupo și așa mai departe … dar chestia asta m-a enervat foarte mult pentru că eu am avut o relație de dragoste de lungă durată cu Ucraina. Printre altele, în urmă cinci sau șase ani am fost ales „Omul Anului” în Ucraina, așa că ştirea de azi m-a surprins foarte mult .
Reporter: Se pare că-i au vizor şi pe cei din Ricchi e Poveri…
Toto Cutugno: Bineînţeles, pentru că sunt la fel de faimoși ca mine! Dar trebuie spus că eu, spre deosebire de ei, s-ar putea să fi deranjat vreun ucrainean pentru că am adus Corul Armatei Roșii la Sanremo pentru a cânta la Festival cu mine. Reușind, printre altele, cu mari sacrificii deoarece iniţial Rai nu vroia, să fac ceva care va rămâne în istoria Festivalului de la Sanremo.

(…)

Reporter: Sunteţi iubit în Ucraina.
Toto Cutugno: Cu şase ani în urmă am fost ales „Omul Anului” în Ucraina, iar acum mă îngrozeşte faptul că în aceeași țară sunt considerat ‘persona non grata’. Nu l-am întâlnit niciodată pe președintele Porošenko, dar în 25 de ani am întâlnit trei președinți, așa că nu înțeleg ce se întâmplă. În 1990 am scris o melodie numită ‘Together 1992’, care vorbea despre o Europă unită, eu iubesc Europa, acesta este mesajul meu către toate țările europene pentru a rezolva toate problemele.
Reporter: Dacă, aşa cum vă dorim, va avea loc spectacolul, veţi spune ceva publicului?
Toto Cutugno: Dacă mă vor lasă, voi spune: „Sunt aici, vă iubesc, ascultaţi-mă și emoţionaţi-vă cu muzica mea.

Interviu realizat de Carlo Moretti
Traducerea: Cătălina Păunel
www.repubblica.it (16 martie)

Puteți citi articolul în întregime aici:

http://www.rador.ro/2019/03/16/toto-cutugno-si-ucraina-de-la-omului-anului-la-persona-non-grata/

Alte articole din presa italiană:

Lasciateli cantare. Perché a Mosca si balla sulle note di Al Bano e Toto Cutugno

https://www.agi.it/spettacolo/musica/al_bano_toto_cutugno_russia_ucraina_bando-5151364/news/2019-03-16/

Ukrainian MPs call for Toto Cutugno ban

http://www.ansa.it/english/news/lifestyle/arts/2019/03/15/ukrainian-mps-call-for-toto-cutugno-ban_2ed3fe80-af80-4b91-af07-ab3cb3872730.html

„Al Bano? Superstar per i nostri padri”. La musica leggera italiana ancora amata

https://www.unisob.na.it/inchiostro/?idrt=8670

Toto Cutugno bandito dall’Ucraina: „Canterò a Kiev, nonostante la richiesta di divieto. Mai fatta politica: sono ambasciatore di pace e di gioia”

https://www.huffingtonpost.it/2019/03/16/toto-cutugno-bandito-dall-ucraina-cantero-a-kiev-nonostante-il-divieto-mai-fatta-politica-sono-ambasciatore-di-pace-e-di-gioia_a_23693708/

Quando Pupo, Al Bano e Toto Cutugno facevano gli auguri a Putin

https://www.lettera43.it/it/video/albano-toto-cutugno-pupo-vladimir-putin/36837/

Anche Cutugno è „pericoloso”

https://www.rsi.ch/news/vita-quotidiana/stragente/Anche-Cutugno-%C3%A8-pericoloso-11541850.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here