Ana Maria Popescu și Loredana Dinu la Psihologul Muzical (ediția 768 – 17.06.2017)

0
253

Ediția începe cu o referire la evenimentul din 15 iunie, spectacolul „Ca pe vremuri” la care au participat Compact, Iris, Holograf.
Au revenit în studio (au mai fost în 5.02.2013) două sportive de excepție. Atunci erau campioane mondiale, acum sunt și campioane olimpice, acum sunt și măritate: Ana Maria Popescu (atuncă Brânză) și Loredana Dinu (atunci Iordăchioiu). Cele două colege sunt născute în același an (1984), au ajuns la scrimă la 11 ani (în localități diferite) și activează la cluburi rivale, Steaua, respectiv Dinamo. Sunt bune prietene și au proiecte comune. Cum este și Campionatul Național de scrimă pentru copii (17-28.06) care se desfășoară acum în Capitală. Ana Maria nu s-a retras, Loredana încă n-a decis. Celelalte două colege din echipa olimpică sunt tinere mămici și probabil că nu revin pe planșă. Nu curând. Am aflat câte ceva despre momentele de la Rio, despre munca unui sportiv de mare performanță. Ana Maria are la activ numeroase medalii pe echipe, dar și la individual, Loredana are 10 medalii pe echipe (europene, mondiale, olimpice). Nu cred că mai sunt multe sporturi în care avem așa o continuitate ca în scrimă, ca la spadă. Dealtfel, echipa nouă de spadă a ocupat locul trei zilele trecute la Campionatul European. Doamnele sunt iubitoare de muzică, așa că veți auzi și piese cu Peppino Cagliardi, Dua Lipa, Sia, Michael Jackson &Justin Timberlake,  Nina Simone, Lionel Richie & Diana Ross ș.a.
Au trecut 20 de ani de la realizarea unui interviu telefonic cu Joan Baez. M-am gândit că e un cadou frumos pentru  ascultătorii noștri. Astfel am prefațat și un Top Sentimental programat pentru vinerea viitoare.
Agenda pop-rock  și alte rubrici au inclus piese cu Barry Manilow, Mike and The Mechanics, Holograf, Laura Branigan, Silver Convention, Octavian Bud, Jos, Steve Hackett, Edith Piaf, Judas Priest, Vasco Rossi și alții.
Am avut și o temă de dezbatere: Grupurile de pe Facebook, rosturi și reguli. Multe opinii interesante s-au adunat.
Topul sentimental Fleetwood Mac a avut multe voturi. Primele clasate au fost 1. Black Magic Woman, 2. Everywhere, 3. Albatross.

Audio:


Selecția mesajelor (peste 550!)

Ana Maria Popescu
Ana Maria Popescu

Cristina, metalfan Ce început bestial de ediţie! Super piesă Compact!
Adela Muscanu · Felicitări pentru invitate! Succes la viitoarele competiții!
Roxana Bontas · Fetelor sunteti de AUR!!!!
Viorica Tantagoi · Felicitări pentru invitate! Bun venit în studioul PSIHOLOGULUI MUZICAL! Sunt niște frumoase și la propriu și la figurat!
Sebastian Dumitrescu Un sport nobil, bazat pe individualitate ,caracter si concentrare… ca raspuns la intrebarea invitatelor dvs de acum cateva minute ,,de unde luam copiii catre acest sport,, va raspund tot cu o intrebare, de ce in ultimii 4 ani s-a nascut copii din familii de romani mai multi in afara granitelor decat in interiorul tarii? Comform datelor Uniunii Europene!
Boogie Bun venit fetelor! Chiar mă gândeam astăzi la scrimă… Am citit un interviu mai vechi cu Bruce Dickinson (Iron Maiden). Prin 1998, jurnaliştii scriau mult despre el şi spuneau că are probleme cu drogurile, drept dovadă publicaseră nişte fotografii cu el în care se vedeau urme pe braţele lui (vânătăi). Bruce a cerut un drept la replică şi a spus: „Nu am probleme, sunt nebun şi fără să iau droguri. Fac scrimă (sabie) de la  10 ani. M-aţi fotografiat când ieşeam din sala de antrenament, de aceea aveam vânătăi”. Habar n-aveam că poţi fi rănit în asemenea hal, nici la karate nu pleci cu atâtea vânătăi. :)))))
Mike C Bandok Salut, va ascult din LA.
Matilda Cazacu Salut, Andrei, din Alexandria – Tr – via Florida! Ai ajuns la 13.000 de like-uri?
Claudia Galusteanu Mereu emisiuni interesante si invitati deosebiti! Am terminat inca o portie de dulceata de cirese negre! Va apreciez si va urez numai bine si domnisoarelor sportive mult noroc orice ar alege sa faca in viitor!
Radu Buna seara de pe soselele intracarpatice, trebuie sa spun ca invitatele dvs au voci  pe masura performantelor : superbe !
Cătălina Scrima este un sport care-şi are originea în Franţa?
Sorina Bivolaru · Emisiune de AUR!Multumim pentru emisiune! Bafta in tot ce faceti fiecare pe „felia” lui!
Mulţumesc fetelor pentru toate bucuriile aduse. Virgil, tatăl lui Andrei, floretist de 8 ani din Timişoara, care va veni la naţionale!

Loredana Dinu
Loredana Dinu

Maria, Paris, Franţa Le felicit pe fete! Le ţin pumnii să reuşească în tot ceea ce-şi propun. Aş vrea să le întreb cum privesc ele toate tragediile acestea care se întâmplă ba la meciuri de fotbal, ba la concerte? Simţiţi nevoia să luaţi atitudine?
Lőrinczi Attila Felicatari fetelor-felicitari realizatorului pt. idee ! INTREBARE : va spun ceva urmatoarele nume : Vasile Chelaru, Stefan Haukler, Falb Iuliu, Zilahy Iosif ? – comun: toti mi-au fost antrenori la echipa nationala (floreta – anii „77-81) – V.Chelaru, I.Zilahy au fost antrenori SI la lotul de fete … pe vremuri …
Tania, Ucraina Mulţumesc pentru Barry Manilow!
Ankka Iorgu Felicitări pentru ideea de a-l difuza pe Barry Manilow! Mulţi realizatori l-au uitat!
Robby, Reşiţa Pe Facebook grupurile nu au moderatori. Au admini care intervin atunci când sunt încălcate regulile sau se jignesc oamenii. Altfel, discută şi ei alături de ceilalţi membri, dar nu iniţiază ei discuţii. Oricine o poate face.
Patricia, Sao Paolo Fac parte din multe grupuri dedicate artiştilor. Nu există moderatori. Dacă este un grup mare, cu mulţi membri (peste o mie) atunci regula este ca un membru să nu posteze mai mult de 2 chestii într-o singură zi. Asta ca să poată fi văzute toate postările. Vorbim doar despre artistul respectiv. Postăm acolo toate articolele despre artist, le comentăm, postăm fotografii cu respectivul. „Devorăm” tot ce apare în presă, toate piesele noi sau vechi. Ne mai şi certăm cu ceilalţi care vin în grup doar ca să troleze toate discuţiile!
Boogie Fac parte din multe grupuri (româneşti şi străine) dedicate trupei Iron Maiden. Din unele am plecat pentru că nu-mi plăcea atmosfera, unii scriu cu prea multă ură, îi jignesc pe membri trupei aşa că după ce m-am plictisit certându-mă cu ei, am plecat din unele grupuri. Orice apariţie nouă este discutată, orice articol este dezbătut. Dacă se întâmplă ca jurnaliştii să scrie urât despre trupa favorită, articolul e postat pe grup şi acolo facem strategia de atac şi apoi luăm cu asalt site-ul şi postăm mesaje ca să ne ţină minte şi să nu se mai ia de preferaţii noştri.
Dan, fan The Cure N-ai cum să ştii dacă e trol sau fan adevărat până nu deschide gura. De exemplu, se întâmplă de multe ori ca în grupurile dedicate trupei The Cure să vină fani Morrissey şi atunci pe ăştia îi strivim.
Teddi, Londra Păi, de exemplu există grupuri care se numesc simplu „Rockeri” sau „Rockmania”. Aici discutăm doar despre rock. Dacă, de exemplu, vine vreunul şi postează The Cure nu e dat afară, dar e pus la zid. În astfel de grupuri veţi vedea foarte rar ceva din zona britpop/britrock. În general sunt postate piese şi info despre concerte ROCK.
Simona, metalfan Eu fac parte din grupul Psihologul muzical. E atipic. Nu se vorbeşte despre emisiune şi asta e foarte curios. De aceea nici nu mă bag… În grup dedicat lui Ozzy Osbourne discut cu ceilalţi membri despre Ozzy, aşa ne împrietenim. Dar la Psihologul muzical sunt postate lucruri personale… adică e clar că unii membri se cunosc deja… Eu aş vorbi despre emisiune… dar dacă ceilalţi nu o fac…
Niko, Milano Eu aş discuta despre emisiune dacă aş fi în grup. Nici nu cred că aş vrea să discut şi despre alte subiecte. Dacă aleg să vin într-un grup numit „Psihologul muzical” vin tocmai pentru că mă interesează emisiunea şi realizatorul! Altfel, ce sens are să dau click pe butonul „join group”?!
George, Los Angeles Fac parte din multe grupuri pe FB, unele „închise”, altele „deschise”. Ideea grupului este pusă obligatoriu în titlu. Adică, fac parte, de exemplu, dintr-un grup Whitesnake. E un grup închis unde sunt acceptaţi doar membri vechi ai fan-clubului. În acel grup este şi Coverdale şi răspunde, vorbeşte cu noi din când în când, oricum ştim că intră zilnic şi citeşte ce se scrie acolo. Nu am onoarea să fac parte din grupul „Psihologul muzical” (deşi mi-aş dori), dar dacă şi dvs, dle Partoş, faceţi parte din grupul respectiv, atunci e musai ca oamenii să discute despre emisiunea dvs. Cum ar fi ca noi să discutăm pe grupul Whitesnake despre Def Leppard sau despre ce am mâncat la prânz? Ar fi o jignire faţă de David Coverdale care ne citeşte.
Traian Versiunea lui Santana este „overrated”. Când ascult originalul parcă îl prind pe Dumnezeu de un picior. Mulţumesc!
Fane Mulţumesc pentru Fleetwood Mac!
Marius, metalfan Super tare! Jorn rules! E un mare fan Ronnie James Dio, a cântat multe piese tribut şi i se potrivesc. Are voce bună!
Valentin Super ediţie! Nici nu ştiu când au trecut orele! Mulţumesc!


sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here