VĂZUTE, CONSEMNATE…

0
29

casa poporului* TVR1 a devenit mai toxic decât posturile private cu patroni la pârnaie. Nu tot timpul. Doar la unele emisiuni. De exemplu la România9. Începând cu distribuția, când e vorba de probleme politice acute. Invitații erau toți de o singură parte. Fanii PSD și un singur om de la U.S.R. (care n-a fost lăsat să se exprime). Nici A3 nu mai face astfel de dezbateri. M-a surprins neplăcut tandemul cațavencian, M. Dinescu (omul casei) și Liviu Mihaiu (periodic omul casei). Băiețelul hirsut, Ionuț Cristache a ironizat în câteva rânduri moderatorii altor televiziuni, care nu gândesc ca el, care nu au păr mult ca el. Oare C.N.A. își continuă pauza prelungită? Bogdan Ficeac a vorbit mereu pe lângă subiect, a ajuns și la ”aventuriști”, Dinescu l-a luat la mișto pe președintele țării (este vorba de postul PUBLIC) ș.a.m.d. Tot Dinescu ne-a anunțat că știe că Florin Georgescu va fi noul premier. Firește că l-a aprobat prietenul Mihaiu. Doi propagandiști cum n-am crezut că vor deveni, cândva revoltații oameni ai vorbelor.
* Cineva întreba, tot la TVR, dar azi dimineața, când și-a dat seama Grindeanu că PSD nu e bun? Păi omul s-a referit exclusiv la Dragnea, nu la partid. Din contră. Aș întreba cum de nu și-a dat seama Dragnea și PSD că Grindeanu și Ponta nu-s buni, demni de partidul lor???
* Azi onanismul politic ajunge la paroxism. Miniștrii-parlamentari vor fi nevoiți să voteze împotriva propriilor activități de 6 luni, împotriva guvernului din care au făcut parte. Un partid va vota împotriva guvernului pe care l-a desemnat el cu maximă atenție și responsabilitate. Poate cei care nu vor vota, au șanse să ajungă în viitorul guvern, dacă pică Moțiunea. Așa s-a spus la teve. Dacă Grindeanu e catastrofal, de ce i s-au propus funcții înalte în gurvern sau în administrația centrală? Tot de la teve am aflat.
* Noul șef al PNL are declarații umflate, dar spune ce vrea. Adică să treacă moțiunea, să rămână Dragnea la putere. Dl. Orban nu s-a schimbat, nu s-a copt.
* Reportajele de la Sibiu au arătat că acolo a fost un Festival cultural adevărat . Buget mare (17 milioane de euro), dar a meritat, spun participanții.
* Fantastic Show s-a reluat cu Ristei, Vârciu și Andrei Ștefănescu. Un program duminical simpatic.
* Kanal D a dat secvențe de la concertul din Mamaia, întrerupt din cauza furtunii. Erau mii de oameni pe plajă!
* La B1TV a revenit Sabin Orcan cu trei excluși din partidele lor: Cătălin Ivan, TH.Paleologu și Cristi Preda. Subiectul e unic. Partidul care vrea să-și dea jos propriul guvern. Pe vremea țărăniștilor s-a mai văzut. Remember regretatul Radu Vasile?
* Ce distribuții! Duminică seara la România TV îi văd pe Adrian Năstase și Ion Cristoiu. La A3 analiștii casei ,printre care Pieleanu anunță că Moțiunea trece fără dubii, dar e și Mircea Diaconu. Independentul nepătat.  La B1TV sunt Fl. Bichir, R. Turcescu, sociologul Bulai, și Costin Georgescu, fost șef de servicii.
* Duminică au apărut înregistrări audio cu Laura Codruța Kovesi care o compromit, se spune. Șefa DNA a declarat că sunt montate, aranjate. Procurorii își înregistrează șefa. Bine s-a ajuns!
* În prime-time Grindeanu este la Palatul Victoria și discută cu mai mulți jurnaliști de la televiziuni diferite. La 19,55 îl văd pe V. Ponta la A3 în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu.
* Să plece sau nu antrenorul Daum? Se discută mult la teve, dar celor din FRF nu le pasă. Evident este că un antrenor care declară că jucătorii n-au valoare, care-l pune pe Chiricheș căpitan, care nu are pic de autoritate în vestiar, care ghicește jocul doar în amicalul cu Chile nu are speranțe. Acum ce va spune, că jucătorii au căpătat valoare din Cer? * Cornel Dinu l-a desființat pe Baronul Munchausen! Ne-a acuzat că nu suntem patrioți, zicea Dinu! Inadmisibil.*
* Tudorel, vajnicul ministru al Justiției, a demisionat pe FB. Grindeanu singurel contra propriului partid din care nu pleacă! Circul nu se termină până mercuri. * La A3 am prins o fază simpatică. Se anunță că pe 20 iunie sunt chemați la Înalta Curte Tăriceanu, Dragnea, Oprea și alții. Sare Ghișe, marele politician și zice că e aranjată. Un reporter al A3 în liniștește. Data era stabilită din luna mai. Numai că unii manipulatori au lansat-o acum, ca să arate cât de teribilă e Justiția asta aservită!
* Naum folosește cuvinte al căror conținut nu-l cunoaște, dar profită de incultura comesenilor. Psihoză! Oare are cea mai vagă idee ce înseamnă? În fotbal, în problemele naționalei, ale Federației?
* Serghei Mizil a revenit pe micul ecran la Tudor Barbu (B1TV), marele jurnalist cu vederi de dreapta și fost senator liberal. Povestește iar ce minuni făcea el cu Nicu și cu Zoia Ceaușescu, firește.. Le aud a zecea oară. Iar se discuta despre cazul Boureanu. Lipsa de respect față de uniforma de polițist…se dă și un alt caz, cu o femeie care lovește un polițist, care îi dă o palmă imediat înapoi. Nu putea lipsi de la discuție milițianul sindicalist, Coarnă. Mizil se distrează la toate fazele dorite educative. OTV-ul era mic copil față de ce vedem la ăștia! Emisiunea e la 18,00…și ceva…Poliția trebuie să fie plătită, educată și să respecte cetățeanul, apoi să ceară respect!
* La România TV am asista la cîteva schimburi de replici golănești între T. Băsescu (la telefon) și Nicolicea (parlamentar) și generalul Abraham (fost milițian, actual avocat). Ciudată și neadecvată a fost atitudinea moderatoarei care a savurat din plin momentul. E treaba lor ce polițe au să-și plătească, dar în spațiul public nu e permisă o astfel de ciocnire. Ulterior, T.B. a fost sunat și la B1TV unde a vorbit despre criza actuală, fără conflicte cu cei din studio, dar tot colorat la adresa lui Dragnea.
* Firea afirmă că Grindeanu putea rămâne în Guvern, dar nu ca premier. De aici deduc că nu e considerat chiar incapabil. Și Dragnea i-a propus câteva funcții de consolare….
* Spania- Portugalia 2-0 în final de joc la tineret…O competiție foarte spectaculoasă, demnă de atenție.
* Oare există o ființă mai acră, mai antipatică, mai inutilă în media ca Mugurel Ciuvică?
* Boldrin a plecat de la FCSB și a ajuns în Turcia, alături de fostul său antrenor, M. Șumudică. Tot acolo merge și Silviu Lung. Antrenorul a intervenit telefonic la DigiSport Matinal.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here