Arme, adăposturi antiaeriene și pastile cu iod: Finlandezii se pregătesc într-un număr record pentru un conflict cu Rusia

Articol preluat de pe site-ul HotNews

0
113

Arme, adăposturi antiaeriene și pastile cu iod: Finlandezii se pregătesc într-un număr record pentru un conflict cu RusiaNumeroși finlandezi s-au înrolat pentru antrenamente militare din cauza temerilor legate de un conflict cu Rusia după invadarea Ucrainei și în contextul în care țara nordică și-a exprimat dorința de a intra în NATO, relatează USA Today.

Antti Kettunen își scoate pistolul Glock 17, țintește și trage înspre o țintă înainte de a sprinta înspre un perete cu numeroase găuri în el și începe să tragă din nou.

Este doar o altă zi de antrenamente pentru Asociația Rezerviștilor din Vantaa, filiala locală a Asociației Rezerviștilor Finlandezi. După ce Rusia a declanșat invazia în Ucraina pe 24 februarie, nopțile de antrenament la poligonul de aici se simt altfel.

Este ceva mai multă energie în aer, aceasta fiind evidențiată și de discuțiile neliniștite de pe canalele social media ale asociației și creșterea numărului membrilor.

Peste un sfert din cei 1.354 de membri ai organizației din Vantaa s-au alăturat în ultimele săptămâni acesteia în contextul în care mii de finlandezi s-au înscris în asociații de antrenament pentru a-și îmbunătăți aptitudinile militare sau învăța unele noi după izbucnirea războiului.

Temerile sunt alimentate de proximitatea geografică a Finlandei față de Rusia și istoria comună dintre cele două țări.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.hotnews.ro/stiri-international-25503793-arme-adaposturi-antiaeriene-medicamente-antiradiatii-cum-pregatesc-finlandezii-pentru-razboi-ucraina.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here