CÂRCIUMARII SUPĂRAȚI, FOTBAL ZBUCIUMAT, 30 DE ANI DE LA MINERIADĂ

0
167

Bărbuță cel Ionuț cu ”voce baritonală” de la România 9 e la pertu alternativ cu Ponta la TVR1. Ponta susține că nu e nimic mai periculos epidemiologic decât campania electorală. A și precizat că e rău pentru orice virus. Nu poți altfel decât pupat, îmbrățișat, dând mâna cu mii și mii de alegători? Așadar nu vom mai avea niciodată campanie, pentru că șmecherașul Ponta nu vrea? A comis acuzații în lanț, fără probe. Iar prietenașul Ionuț Cristache nu le solicita. TVR-PSD continuă să existe pentru că guvernanții n-au timp să genereze un post public autentic?

La B1TV s-a discutat, în fine, (15.06) despre eșecul Justiției. Recursul compensatoriu face victime permanent, dar un invitat deputat PSD susține că acest recurs nu mai există. Robert Turcescu (mi-a plăcut cum a vorbit despre 13-15 iunie), Florin Roman au vorbit cu ”Da? S. Mânăstire Da?”. La telefon a intervenit T. Băsescu, cel care a atras atenția recent asupra pericolelor prezentate de clanuri. S-a referit  și la cazul fetei de 17 ani, incendiată de un criminal. TB spune că nu e vina magistratului. Cum așa? Dar cine să judece eliberarea asta? L-au observat 25 de ani cei din penitenciar, psihologi. Judecătorul s-a bazat pe recomandările primite și l-a eliberat pe ”monstru” pentru că s-a cumințit. Asta a explicat TB. Analiza pe teme externe a cât se poate de documentată. Fostul președinte, chiar știe.În timp ce vorbea s-au dat în buclă imagini cu V. Putin, deși el vorbea despre americani. Putin pe cal, în apă, etc. * Doru Mărieș a explicat că alegerile din 1990 au fost masiv fraudate. Subiectul a fost expediat în mod ridicol de enervantul moderator.

*M.Ciolacu ne-a explicat că toate informațiile legate de numărul de infectări sunt manipulări . Din păcate sunt foarte mulți cei care afirmă exact asta! Patronii de restaurante, părinții de copii mici, patronii din fotbal sunt firesc nemulțumiți. (Realitatea Plus). Dezbatere cu Mădălina Dobrovolschi, Stelian Negrea, Emilian Isăilă, Marius Pașcan, Cristian Bușoi. Se poate și fără pesedei? *

*Iar apar acuzații de colaborare cu Securitatea la adresa lui Mugur Isărescu ( Digi24). Dosarul n-a ajuns în instanță așa că e straniu ca presa să dea știrea doar în baza intențiilor CNSAS. După 30 de ani încă nu se știe ce a făcut președintele BNR? Firește că la România TV s-a făcut talk-show pe subiect cu Cuitacu și Adonis Bogdan Chireac (care subliniază că acuza face rău țării), Dan Andronic (nu putea lipsi de la o discuție cu securiști).

* Tăriceanu preocupat de soarta grădinițelor, pentru că băiatul lui cel mic are nevoie! La A3 era un tablou minunat: Lia Olguța, Bănicioiu, Gâdea, Ciuvică. Se discuta despre depunerea Moțiunii de Cenzură!  (15.06). Olguța vrea să afle cine e în Comitetul acela de specialiști! Să dea pe Google! CNSU.

*Florin Prunea nu mai e președinte la Dinamo. Aflu azi, 15.06. direct de la el, la DigiSport matinal. S-a simțit folosit, regretă că s-a băgat. * La Hermannstadt a fost adus un antrenor tânăr și necunoscut din Spania, Ruben Albes. Ana Maria Prodan lasă urme. Vasile Miriuță pe liber.

CFR a bătut FCSB fără să arate nimic, nici umbră de fotbal de campioană. Popescu a înscris autogol. În rest FCSB a jucat bine, a ratat mult.* Duckadam și-a dat demisia în direct la DigiSport. Becali n-a fost capabil să zică o vorbă decentă. Au fost 10 ani inutili pentru Helmut, din ce reiese. GB își apără familia, zice. De asta i-a diminuat salariul și lui Helmut. ”De el era cea mai puțină nevoie la club”. Cât de mizerabil poate fi ! Campionatul e pierdut 90% , dar lui îi place echipa foarte mult.* Ilie totuși a spus ceva important. Clubul și Patronul au greșit enorm față de Duckadam și față de legendele reale! Helmut era ultimul care n-a fost umilit de cioban. Apreciez că și-a anunțat demisia la televizor, că așa-i place patronului. Altfel, se întâmpla invers. Jos pălăria, Helmut!

*Barcelona a bătut cu 4-0 în primul meci post Pandemie. Mallorca a fost victima. Deși stadionul era gol, tot a pătruns un suporter pe teren pentru un selfie cu Messi. N-a ajuns la el, dar s-a mulțumit cu un alt jucător de la Barca.

* S-a reluat și campionatul nostru. Sepsi a făcut egal acasă cu Hermannstadt.Voluntari a trecut de Clinceni cu 3-0. Antrenor bun se arată a fi Mihai Teja. Cu bun simț și modestie, face treabă. Posibil să salveze echipa de la retrogradare.

Mitică Dragomir (14.06 la DigiSport1) are dreptate când susține că sistemul din Liga I e stupid. Grigoroiu încearcă să apere FRF, dar e inutil. Play off nu ajută, înjumătățirea punctelor e sinistră. E aberant să amâni un joc doar pentru că s-a înbolnăvit un magaziner. E aiurea să amendezi echipele pentru cazuri de Covid. Am mai auzit și că Statul nu ajută cu nimic fotbalul. Asta nu e total real. Păi câte stadioane private avem în țară, domnilor? O echipă de liga a 4-a are stadion de milioane și voi ziceți că statul nu ajută? Primăriile ajută sportul peste tot. Poate că ar trebui să dea mai mult. Ca pensionar, Dragomir are multe de zis. Mai vrem oare o țară ca afară? a întrebat Nea Mitică!* În continuare Grigoroiu formulează întrebări la care tot el ține să dea primele răspunsuri. * Interesant cazul Andrea Răducan invocat de moderator. Ea și-a cerut medaliile înapoi de la C.I.O, cele confiscate după Sydney 2000. Pentru că Nurofenul nu mai e considerat doping. Fosta sportivă a fost refuzată, dar mi se pare incorect și imoral ce a pățit atunci și acum! * La Vama Veche, în cluburile de pe litoral, în Centrul Vechi e voie să stai aglomerat și neprotejat, dar la stadion nu?* Mulți jucători s-au întrebat de ce pot merge 500 de oameni la un concert și pe stadion nu!

Despre Covid-19 ”Gripă cu un marketing foarte bun”, zice Bogdan Vintilă, antrenor-epidemiolog de la FCSB.

30 de ani de la Mineriadă. Tudor Mușat (B1) a abordat subiectul elegant și decent cu Doru Mărieș, Liviu Tofan (fost director la Europa liberă). Dealtfel Tudor mi se pare printre puținii moderatori cu stil din peisajul nostru. * Președintele a depus coroană la Piața Universității pe 11 iunie, pentru că pe 13 era ocupat cu propria zi de naștere. Mai simplu era să n-o facă deloc, sau venea pe 13 iunie și apoi mergea la o cofetărie.* Radu Banciu (B1TV pe 15.06) l-a taxat dur pe Iohannis pentru neimplicarea în dosarul Mineriadei. E supărat pe CNA pentru amenzile demente pe care le-a dat lui RB pentru că a vorbit despre lucruri importante, care privesc țara.

*Recunosc că mă uit la Regii blestemați de la TVR.

La DigiSport a reapărut Decebal ” Nea Venin” Rădulescu, din păcate. Fiecare al doilea cuvânt, o șopârlă, o strâmbă fără acoperire. În emisiunea cu V. Moraru (11.06) s-a discutat din nou enorm despre soarta echipei Dinamo. Acum că au un magazioner infectat, dinamoviștii se aleg cu o amânare. I-a cumpărat cineva? Vin spaniolii? * Gică Hagi a fost bârfit de cei din studio, pentru că s-a întâlnit cu ministrul Stroe. Au făcut și poze. Apoi le-a dat replică la telefon. S-a dus să vorbească pentru fotbal. Și ce dacă se schimbă ministrul?  Moraru și Decebal îl ironizează pentru că Hagi speră, discută, încearcă să rezolve ceva. Nu s-a dus să piardă vremea, nu a fost ”o vizită de curtoazie”. Nu din punctul lui de vedere. De ce e greu de înțeles?* Reprezentantul lui Dinamo, Bălănescu, s-a dus la Guvern cu delegația condusă de șeful F.R.F, dar n-a spus că la el în club a apărut un caz! Așa că ministrul sănătății i-a felicitat pentru respectarea măsurilor de protecție.* Medicul de la Botoșani a ieșit pozitiv, așa că a fost o a doua amânare. Discuția lui Radu Naum cu Marius Croitoru (antrenor) a fost absolut jenantă grație întrebărilor tendențioase sau cretine, după caz. Nu mai dau exemple. Naum nu se poate schimba. Un intelectual desăvârșit.

*Vorbim despre școli și educație sexuală? În județul Giurgiu un profesor de 66 de ani întreținea relații sexuale cu o elevă din clasa a 8-a, făcea filme porno, o plătea pe fată, dar dădea bani și mamei elevei, ca să fie sigur că va tăcea. Forme subtile de prostituție, pedofilie, abuz sexual, proxenetism sau mi se pare ?  (știre la B1TV pe 12.06)

O victimă a poliției a devenit erou. În fine se referă cineva și la cazierul încărcat al lui Floyd. De ce este simbolul antirasismului, nu pot înțelege! O blondă pupa pantofii, bocancii unor cetățeni de culoare. Cică e un gest cu valoare de simbol. Lumea muzicală americană e tulburată. Lady Antebellum își schimbă numele în Lady A. Oare de ce? La câteva zile apare o artistă, Lady A, care este afro-americană și contestă.

Cârciumarii vor să dea în judecată guvernul. Oamenii, care în fiecare vară jumulesc cetățenii doritori de vacanțe, care urcă prețuri fără a asigura servicii de calitate, oamenii care și acum au fost capabili să pună o taxă Covid-19 la nota de plată, oamenii care sunt prinși nepregătiți de 20-30 de ani de zile de deschiderea sezonului, au acum o supărare. Radu și Răzvan de la B1TV au punctat cu ironie, revolta cârciumarilor la aflarea veștii că s-ar putea amâna deschiderea restaurantelor.

*Consiliera care cântă un autentic imn folcloric pentru primar n-are voce rea. Nu știu dacă pentru cel general sau cel al sectorului unde lucrează. N-am auzit așa ceva din anii 80 sau la vreun manelist susținător fanatic al unui politician.

Cum e cu Robert de Niro cu locuința în cimitir, cu mama Madonna și tata Anthony? Cum adică a luat credite cu acest buletin fals? De la ce bancă?

*USR arată cum e de fapt! Joacă pe mâna PSD în problema Stării de alertă! Eram la un pas să-i consider frecventabili pe tinerii ”nepătați” conduși de Dan Barna.

*Oreste a discutat despre Colectiv și le-a amintit telespectatorilor cine sunt alde Ponta, Bănicioiu, Oprea, Piedone și alții care n-au plătit nicicum pentru tragedia de acum 5 ani.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here