Ciocnirea generațiilor. Cum sunt adolescenții versus cum cred părinții lor că sunt: „În generația voastră toată lumea are depresie”

Articol preluat de pe site-ul HotNews

0
117

Ciocnirea generațiilor. Cum sunt adolescenții versus cum cred părinții lor că sunt: „În generația voastră toată lumea are depresie”Cam așa a sunat și postarea polițistului Marian Godină de pe Facebook, de acum o săptămână, care se declara șocat de succesul pe care cântărețul Gheboasă l-a avut în fața unor copii, în centrul Brașovului. Bineînțeles, influencerul a concluzionat că e sigur că va face în așa fel încât fiica lui să nu asculte vreodată „gheboși” și că în momentul în care ea va idolatriza pe cineva care cântă ceva asemănător, va ști că a eșuat ca părinte.

Felul în care ascultăm muzică e poate unul dintre cele mai enigmatice comportamente umane, după cum afirmă Thomas Schäfer în lucrarea „The psychological functions of music listening”. Cum alegem ceea ce ascultăm poate să ridice și mai multe întrebări sau poate să ducă la discuții pe Facebook, după cum am văzut deja.

Blogurile de parenting pare că au rezolvat enigma asta și arată cum poți să îți influențezi copilul prin muzică, de ce e benefic să ia lecții de vioară, pian sau chitară și cum poți să-l faci să aibă gusturi muzicale care să nu te facă se te consideri un părinte eșuat, asta dacă acționezi înainte de vârsta de zece ani.

Interesul părinților față de stilul copiilor este oarecum de înțeles. Muzica ne poate influența emoțiile, identitatea sau poate fi un mijloc de coeziune socială. Cu toate astea, nu pot să nu mă întreb, e atât de importantă muzica sau poți ajunge să asculți trap fără să îți faci părintele să meargă la terapie?

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25921578-ciocnirea-generatiilor-cum-sunt-adolescentii-versus-cum-cred-parintii-lor-sunt-generatia-voastra-toata-lumea-are-depresie.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here