Consiliul Național al Elevilor: Măsurile privind începerea anului școlar sunt complet incoerente

Articol preluat de pe site-ul Digi24

0
89

Măsurile privind începerea anului școlar sunt complet incoerente, susține Consiliul Național al Elevilor. Elevii se plâng că sunt excluși în totalitate din luarea deciziilor, dar se declară și îngrijorați de felul în care școlile pot gestiona datele cu caracter personal, potrivit Mediafax.

Ministerul Educației și Cercetării a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind măsurile pentru reluarea cursurilor în context pandemic, cât și pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2011, iar Consiliul Național al Elevilor arată, într-un comunicat, că ministerul a dat dovadă de iresponsabilitate.

Elevii sunt nemulțumiți că propunerea suspendării cursurilor, în funcție de contextul epidemiologic, se face de către Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ preuniversitar în parte, cu consultarea asociației de părinți din școală: „Este inadmisibil ca o astfel de măsură, care afectează în mod nemijlocit elevii, să fie luată fără consultarea directă a acestora și fără implicarea lor în procesul decizional. Mai mult decât atât, nu putem trece cu vederea formularea folosită în cadrul textului Ordonanței („în funcție de contextul epidemiologic”), este una mult prea generală, fiind foarte ușor interpretabilă. Considerăm că în procesul de suspendare (completă sau parțială) a cursurilor, printre factorii determinanți ai unei astfel de decizii ar trebui să se afle și alte aspecte, precum numărul de elevi din școală și spațiile disponibile”.

Elevii spun că este eliminat și scenariul hibrid: „Același articol prevede că unitatea de învățământ poate să decidă fie desfășurarea cursurilor în format fizic, fie desfășurarea acestora «prin intermediul tehnologiei și a internetului», fapt ce elimină complet scenariul hibrid, care prevedea desfășurarea orelor on-line și fizic simultan. În ciuda acestui lucru, următoarele articole prevăd «limitarea și suspendarea», care denotă, încă o dată, incoerența în elaborarea acestui act normativ”.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/consiliul-national-al-elevilor-masurile-privind-inceperea-anului-scolar-sunt-complet-incoerente-1353449

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here